Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a gyereket...

Titeket zavarna, ha a gyereketek önkéntesként dolgozna?

Figyelt kérdés
Gyerekeket korrepetálok egy egyesületnél önkéntesként. Elsősorban rászoruló vagy hátrányosabb körülmények között élő gyerekeknek segítünk, akiknek szükségük van egy kis nyári felzárkóztatásra, pláne a digitális oktatás után. Én ezt tök szívesen csinálom, mert az én szemeben ez egy nagyon jó, pozitív kezdeményezés és élvezem is. Úgy érzem én is tanulok belőle, emberek között vagyok, valami hasznossal elfogalom magam a nyáron, a gyerekek is tök aranyosak, a többi segítő is rendes, tehát nekem tetszik. Viszont az egész család hülyének néz emiatt, mert ingyen csinálom és még én fizetek érte (utazási költség). Szerintük ez haszontalan, nincsen semmi értelme, hülyeség, gáz és akkor inkább helyette vagy nem kellene csinálnom semmit, vagy dolgoznom egy fizetett munkakörben. Nektek mi erről a véleményetek?
2020. júl. 17. 16:59
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ez a legjobb dolog, és tényleg ne hagyd abba amíg tudod, mert ez tényleg jó dolog. Az életben is azt kapod amit adol, és biztos vagyok és remélem is hogy vissza kapod ezt a sok jó dolgot.
2020. júl. 17. 17:06
 2/29 anonim ***** válasza:
56%
Az, hogy ez egy tök jó dolog, DE! érhető a családod hozzáállása is, mert nyilván úgy érzik, hogy ezzel "leárazod" magad, és az lesz a vége, hogy mások kihasználnak téged.
2020. júl. 17. 17:08
 3/29 anonim ***** válasza:
26%
Igaza van a szüleidnek. Mi az hogy a mai világban ingyen dolgozol? Észre sem veszed és az emberek ki fognak használni , mert túl érzékeny lelkű leszel, hogy te ingyen bármit megcsinálsz. Pl vki megkér nyírd le a füvet, szedd le a gyümölcsöket..stb. egyszerű példa de elmegy vele több órád és nincs belőle pénzed. Továbbá megszokod azt a szegény körülményt amiben azok a rászorultak élnek, ezáltal te is igénytelenebb leszel, mert nem fontos a ruha, a jó kinézés...stb csak a szeretett. Szüleid helyében inkább mekibe vagy bármilyen más diákmunkába küldenélek.
2020. júl. 17. 17:13
 4/29 anonim ***** válasza:
60%
Ha neked csak lelkileg tesz jót a dolog akkor nem sok hasznod van belőle és teljesen egyetértek az előzőekkel, hogy könnyen kihasználhatnak (nem mintha a pénzért dolgozókat nem használnák ki mindenhol). Gondolod végig a költség-jövedelem egyenleget.
2020. júl. 17. 17:20
 5/29 A kérdező kommentje:
Az önkéntes munkának az a lényege, hogy ingyen dolgozol és vállalod, hogy ebben és ebben segítesz, ez nem kihasználás... A többire szerintem inkább nem reagálnék.
2020. júl. 17. 17:21
 6/29 anonim válasza:
56%

Nekem is tetszik az önkéntesség, én is tervezem.

Nagyon jó dolog

2020. júl. 17. 17:23
 7/29 anonim ***** válasza:
57%
Nekem az önkéntes munkáról azok a pályák jutnak eszembe amihez követelmény az önkéntes munka (orvos, ápoló stb.). Azoknak is azt mondják, hogy az önzetlenség miatt mikor valójában csak nem akarnak fizetni pályakezdőknek a betanításra. Én kihasználva érezném magam.
2020. júl. 17. 17:25
 8/29 A kérdező kommentje:
Szerintem azt nem lehet kihasználásnak nevezni, ha te szabad akaratodból jelentkezel önkéntes munkára annak tudatában, hogy ez mit jelent és mivel jár.
2020. júl. 17. 17:31
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked jó, a lelkednek jó, akkor csináld. :) Én is szeretek segíteni másokon, bár én inkább anyagiakban szoktam támogatni azt, akinek szüksége van rá(szervezeten keresztül persze). Lehet közhelyes, de azt a pénzt, amit kiadtam, mindig visszakaptam valahogyan, vagy pontosabban nem hiányzott.

Szerintem jó dolog segíteni másoknak, attól te nem leszel szegényebb sem anyagiakban, sem lelkiekben. Ez pedig hülyeség szerintem, hogy kihasználhatóvá válsz.

2020. júl. 17. 17:36
 10/29 anonim ***** válasza:
81%
Legyen igazad kérdező, nem mindegyik önkéntes állás egyforma, azt azért még hozzátenném, hogy az emberek elég sokszor nincsenek tudatában annak, hogy mivel jár (ehhez mondjuk többet kellene tudni a szervezőkről pl) ugyanis nem mindenkinek érdeke, hogy mindent tudj.
2020. júl. 17. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!