Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tud anyám leszállni...

Miért nem tud anyám leszállni rólam? Miért kell állandóan hívogatni?

Figyelt kérdés

17 múltam 3 hónapja, de még mindig akárhova megyek megköti, hogy telefonáljak. Úgy ég a képem mások előtt. Fel kell hívnom, ha felszállok a vonatra. fel kell hívnom, ha leszállok. ugyanezt busszal. a járdán. egy út alatt csak oda vagy 5x kell hívnom. Miért nem akkor aggódik, ha este 11-kor még nem vagyok otthon?

MIért kell állandóan rajtam lógnia? nincs jobb dolga?

Annyira szégyellem magam mások előtt. Mindig azt mondom, hogy el kell mennem vécére és ott felhívom anyámat, akit ha 5 perccel később hívok, már 200-as pulzussal és levegőért kapkodva veszi fel és üvölt velem, hogy nem hívtam.

2020. júl. 16. 19:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
45%

Nem olvasom végig, amit eddig írtak/írtál.

Igen, idegesítő ha rajtad lógnak, de örülj, hogy nem szarja le, hogy elmész aztán majd talán oda érsz. Féltenek.

Ülj le vele minden utazás előtt, és mondd neki, hogy amikor odaérsz küldessz neki egy SMS-t(!!!) , hogy jól vagy és majd ha mész hazafelé hívod. Ha több napos a programm, akkor esténként felhívod, hogy mi volt, és kész. Napi 1-2 hívás elég.

2020. júl. 16. 22:43
 22/29 anonim ***** válasza:
16%

Tudod ha itt tudsz panaszkodni akkor szépen megtudod beszélni hogy anyu ha oda értem felhívlak.

És képzeld anyukám is szereti ha felhívom ha messzebb megyünk hogy épségben oda értünk .

Vagy tegnap volt az első komolyabb munkanapon az új munkahelyemen és megegyeztünk felhívom hogy milyen volt a napom .

Pedig 44 éves családos anya vagyok akiért saját anyukája aggódik és izgul.

2020. júl. 17. 05:22
 23/29 anonim ***** válasza:
14%
Az én lányom is 17 éves. Neki valahogy nem esik nehezére felhívnia vagy küldenie egy üzenetet, ha ezt beszéltük meg. Ha simán a barátaival megy a közeli parkba, nyilván ne, kell hogy hívogasson, de ha másik városba utazik átszállással, akkor bizony ír vagy hiv az átszállások előtt és akkor is, ha megérkezett. Biztonságot ad mindkettőnknek.
2020. júl. 17. 07:08
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda válaszok érkeztek. Fogom a fejemet. Jól megy nektek az érzelmi zsarolás (egyszer majd nem lesz, és akkor hogy fog majd hiányozni neked hogy nem tud felhivni!), vagy a másik akik szerint teljesen normális mert csak félti őt. Nos, nem. Egyrészt akinek már nem él az anyukája, és emiatt a kérdezőben is próbáltok lelkiismeret furdalast csinálni, hogy emiatt engedjen meg mindent a betegesen túlféltő anyjának, nos,ti is betegek vagytok, lelki betegek, forduljatok orvosi segítséghez, mert úgy tűnik nem sikerült feldolgoznotok a veszteségeteket, és ezt már kivetititek minden másra, még egy idegen emberre is. Egyszer mindenki meghal. Emiatt még nem engedhet meg mindenki mindent magának. És ez nem féltés. Az egészséges szülői féltésnek is van egy határa. Engem is féltettek a szüleim, amikor felkerultem vidékről Pestre egyetem miatt, ráadásul fiatal lanykent egyedül laktam a Pesti lakásunkban. De nem ellorizgettek minden órában. Minden nap beszéltem velük telefonon, de nem akkor amikor ők mondták, hanem amikor én rá értem és fel tudtam őket hívni. Amikor lett barátom, megmondtam nekik, hogy ekkor és ekkor megyünk randizni, annyit mondtak majd ha haza értem dobjak egy üzit. Nem kellett jelentést adnom minden lépésemről. Na ez a normális szülői féltés. Nem az amit a kérdező anyja csinál. Az nem féltés. Az irányítás mániás szülői viselkedés.

28N

2020. júl. 17. 11:44
 25/29 A kérdező kommentje:

24: Hát ezt mondom! Igen! Az teljesen normális, hogy van infonk a gyerekről, hogy hol van, de az nem normális, hogy minden lépéséről tudni akarunk és leüvöltjük a fejét, ha nem teszi meg.

Ha késik a vonat akkor is. Egyből rástresszelek ,hogy előkapkodjam a telefont, hogy felhívjam anyát, hogy késik a vonat. Engem szerintem már tönkretett. Egyszerűen tönkretett. Végig azon fogok stresszelni éetem végéig, hogy a másik ember elvásárainak eleget tegyek.

Ennek sosem lesz vége. Anyám mondott már olyat is, hogy már majdnem hívtam a rendőrséget, mert nem hívtál. Ja és ezt nem mondta. üvöltötte.

2020. júl. 17. 11:54
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a férjem anyja nagyon hasonló. Biztatnálak: ha erős vagy, nem tehet tönkre örökre. Őt sem sikerült. Elköltözése óta az anyja azzal zaklatja folyton, hogy elhagyta őt (tényleg, mint egy megcsalt feleség kb), és ha nem hívja fel mindig, ha megy valahova vagy hazaért, akkor nem is szereti. A férjem 44 éves. Tehát egy ilyen ember simán tud ilyen maradni, de a férjem például annyit mond higgadtan minden alkalommal, hogy anyám, nem hagytalak el, és nem, nem foglak felhívni, ha gond van, tudni fogsz róla. Egyszerűen kizárja a tudatából. Viszont az anyja azt elérte, hogy a mi életünkből a férjem őt teljesen kizárta, nem ismer sem engem, em a gyerekünket, mert olan rondákat mondott rólam az elején neki, hogy akkor kijelentette, hogy ennek nem fogja kitenni a szerelmét. Az anyja nem hitte el, most meg meg van sértődve, hogy ő ki van zárva az életünkből. Hát igen, és nem is véletlenül. Na mindegy, a lényeg, hogy sajnos nem biztos, hogy egy ilyen ember megváltozhat, de te igenis tudsz amagdnak olyan felnőtt életet kialakítani, hogy ez ne nyomja rá a bélyegét. Egyetlen életed van, szeretetnek hívott hisztérikus rátelepedéssel senkinek nincs joga azt tönkretenni, és ha valaki megpróbálja, annak következményei lesznek a számára. Meg kell védened magad, a határaidat. És például a férjem esetében ez nem jelent teljes kizárást, hiszen az édesanyja és szereti is nagyon, hetente látogatja, néha telefonálnak is, segíti, ha kell, stb. Tehát nem arról van szó, hogy megszakította a kapcsolatot. De mivel képtelen viselkedni, bizonyos dolgokban soha nem lesz része. És ezt magának csinálta, még ha nem is fogja soha elismerni.
2020. júl. 17. 12:12
 27/29 anonim ***** válasza:
27%

Nézd, meg kell vele ezt beszélned. Kompromisszum. Pl. írhatsz neki sms-t vagy messenger üzenetet vagy ilyesmi. Mondd, hogy megérted, hogy aggódik és nem is csodálod a mai világban. Viszont, neked néha ez kényelmetlen, nem őt szégyelled, és senki nem is tesz megjegyzést, de mit tudod te, valahogy kényelmetlen. Lehet ez ilyen életkori sajátosság, ezért mi lenne, ha írnál, hogy minden oké? Ez vállalható, mert így jelentkezel, megnyugszik de nem kell mindenki előtt bejelentkezned, vagy elbújkálnod.

Értem a te érvelésedet is, de hidd el ő úgy van vele, hogy ha akkor kezd aggódni, mikor nem értél haza, akkor már lehet késő.

2020. júl. 17. 13:54
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

Nem szükséges egyből letámadni csak azért, mert megírtuk őszintén, hogy mennyire más lesz a helyzet, ha az Édesanya már nem él!

Érzékelhető lesz a különbség, mégpedig nagyon erőteljesen - a hiányérzet pedig IGENIS EGÉSZSÉGES ÉS ELFOGADHATÓ egy évig. (Bárkit megkérdezünk, ezt szokták mondani.)

Ezért mi nem vagyunk semmiképpen "orvosi eset"!

Akár önmaga is megírhatja külön cetliken a kérdező, hogy mi zavarja különösen - én egy másik családtagommal így oldottam meg a dolgot ÉS MŰKÖDIK!

2020. júl. 18. 13:08
 29/29 anonim ***** válasza:
0%

Ja igen - és a tények puszta közlése sem "lelkiismeret furdalás" keltés!

Jobban járnánk, - a kővel dobálózás helyett - ha PÁRBESZÉDET folytatnánk itt a gyakorin.

Kérdést lehetne intézni azzal a felvetéssel, hogy "tényleg így gondoltad? Ez volt a célod ezzel és ezzel?"

Nem volna annyi magányos ember...

2020. júl. 18. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!