Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha valamelyik...

Mit reagálnál, ha valamelyik szülőd elolvasná a naplód és mérgesen szóbahozná, amit ott látott?

Figyelt kérdés
Úgy,hogy mondjuk nem egy ön és közveszélyes dologról lenne szó, csak szimplán neki nem tetszene.

2020. júl. 15. 12:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Elveszteném minden bizalmamat benne. Vannak dolgok, amiket tiszteletben kell tartani, ilyen pl a naplo
2020. júl. 15. 13:02
 2/25 anonim ***** válasza:
94%

Iszonyatosan megharagudnék, és teljesen elvesztené a bizalmamat. A napló egy privát dolog, a szülőnek semmi köze ahhoz, hogy mit írsz bele.

Én anno azért kezdtem el a német mellett angolul, majd japánul tanulni, hogy senki ne tudja elolvasni, amit írok. A japánt még lefordítani se tudják, mert hiraganákkal írok. (Nem mintha megpróbálták volna. Egy normális szülő ilyet nem tesz.)

2020. júl. 15. 13:07
 3/25 anonim ***** válasza:
91%
Dühös lennék,mert semmi joga nincs ahhoz,hogy elolvassa.
2020. júl. 15. 13:11
 4/25 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudnék már úgy megbízni benne mint elötte. Nem normális, ha egy szülö ilyet csinál, ezek személyes dolgok.
2020. júl. 15. 13:12
 5/25 anonim ***** válasza:
19%
A szüleim sosem turkáltak a holmim között, de sosem vezettem naplót. Amit az ember leír, az már sosem teljesen privát. Ez alap.
2020. júl. 15. 13:13
 6/25 anonim ***** válasza:
90%
Elmondanám neki először, hogy megsértette a privátszférám, mert a napló egy "privát ügy", ezzel megbántott, és nem szeretném, hogy ez előforduljon többet. Ezzel összefüggésben megbeszélném vele a privátszférám határait, és kérném, hogy tartsa be azokat.
2020. júl. 15. 13:18
 7/25 anonim ***** válasza:
97%

Egyet értek az előttem szólókkal. A bizalom a gyerek és a szülők között itt kezdődik,hogy tiszteletben tartjuk a másik személyes gondolatait. Mondjuk az megint más, ha a gyerek önsértésre készül, és a szülő onnan tud még részleteket, ahogy az is, ha csak egy naplóban olyanok vannak, hogy pl mit csináltam és a következő nap mit fogok csinálni, azaz semmi személyes. De a Te esetedben amint írtad, nem erről van szó.

Ilyet megbízható szülőnek nem lenne szabad csinálnia.

2020. júl. 15. 13:18
 8/25 anonim ***** válasza:
15%
Meg*
2020. júl. 15. 13:19
 9/25 anonim ***** válasza:
20%
Egy csomóan olvassák a naplómat - és jókat nevetnek a nyűglődéseimen.. (Rentai Reni)
2020. júl. 15. 13:24
 10/25 anonim ***** válasza:
97%

Az biztos, hogy nagyot csalódnék az adott szülőben, és elmondanám, hogy nem véletlen a naplómba írtam ezeket és nem neki mondtam.

Hogy ezt kiküszöböld, legközelebb írj idegen nyelven, vagy titkosírással.

2020. júl. 15. 13:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!