Mit reagálnál, ha valamelyik szülőd elolvasná a naplód és mérgesen szóbahozná, amit ott látott?
Iszonyatosan megharagudnék, és teljesen elvesztené a bizalmamat. A napló egy privát dolog, a szülőnek semmi köze ahhoz, hogy mit írsz bele.
Én anno azért kezdtem el a német mellett angolul, majd japánul tanulni, hogy senki ne tudja elolvasni, amit írok. A japánt még lefordítani se tudják, mert hiraganákkal írok. (Nem mintha megpróbálták volna. Egy normális szülő ilyet nem tesz.)
Egyet értek az előttem szólókkal. A bizalom a gyerek és a szülők között itt kezdődik,hogy tiszteletben tartjuk a másik személyes gondolatait. Mondjuk az megint más, ha a gyerek önsértésre készül, és a szülő onnan tud még részleteket, ahogy az is, ha csak egy naplóban olyanok vannak, hogy pl mit csináltam és a következő nap mit fogok csinálni, azaz semmi személyes. De a Te esetedben amint írtad, nem erről van szó.
Ilyet megbízható szülőnek nem lenne szabad csinálnia.
Az biztos, hogy nagyot csalódnék az adott szülőben, és elmondanám, hogy nem véletlen a naplómba írtam ezeket és nem neki mondtam.
Hogy ezt kiküszöböld, legközelebb írj idegen nyelven, vagy titkosírással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!