Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek milyen indok kell...

Szerintetek milyen indok kell ahhoz,hogy egy gyermeket vagy gyerekeket elvegyenek a szülőktől?

Figyelt kérdés
Nekem kèt lányom van.Úgy alakult,hogy a kisebbik az apukájához került,mikor szakítottunk,de nem vettèk el,ès nem ítèltèk oda.Ő inkább apásabb,de rendszeresen látogatom,ès foglalkozok vele,költök rá.A kisebbik az közös gyermek.A nagyobbik fogyatèkkal èl ő velem èl,de nem akarná senki elvenni. Ismerek olyan anyukát,aki kívülről rendesnek ,kedvesnek látszik,ès a 4 gyereket elvettèk tőle.Az első hármat az elmondása szerint azèrt ,mert az anyós kavart.Majd szült egy negyediket egy másik apától ott meg a sógornő nyomta fel szerinte,ès már a kórházból sem adták ki,mert ott kaptak egy nemkivánatos telefont.Szerintetek mi az a nyomós indok,mikor gyermeket kell mindenkèpp kiemelni?

2020. júl. 11. 13:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
"mi az a nyomós indok" -ha komolyan veszélyeztetett a nevelőik miatt.
2020. júl. 11. 14:58
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyomós indokkal veszik el,nem kavarászás miatt..

Két szülőt is ismerek, ahol egy percig nem lenne helye gyereknek, volt is kint már vizsgálódni a gyámügy és mégsem vették el.

2020. júl. 20. 06:42
 13/20 anonim ***** válasza:
22%

Sok mindentől függ ez. Például attól is, hogy a gyámügynél, családsegítőnél ki az ügyintéző. Minket nem emeltek ki a családból, pedig kelett volna...Mikor már késő volt ugyan bírósâgra került az ügyünk, és el is ítélték nevelő anyámat, de ítélethozásra nagykorúak lettünk màr...

Védőnő is dönthet úgy, hogy nem megfelelő a hely egy baba ellátàsához, ezért ameddig a szülők nem teljesítik a feltételeket, anyuka addig nem viheti haza a gyerekét. De olyat is láttam már, hogy kórházba behozta apuka a gyereket, és a kórházi gyerek orvos demdelt el környezet tanulmányt, mert fura volt az egész hogy miért van vitték be a gyereket, előző héten vitték.haza a gyerelet egy másik kórházból, oda akartak vissza menni megint. A gyerekkel de oda nem vették fel Őket stb. stb.

2020. júl. 20. 11:43
 14/20 anonim ***** válasza:
18%

Aki azt írta, benne van a hiba...

Es mi van azzal, ahol pl apuka gazdag és a sok pénzzel. Lefizetessel veszi el a gyerekeket anyukatol? Na erről senki nem ír...

2020. júl. 20. 14:15
 15/20 anonim ***** válasza:
8%
Én olyan eseteket ismerek (többet is), amikor az egyik szülő halála után a rühes nagyikák kezdtek keverni, persze "csak a legjobbat akarva..." - mert a másik szülő nem volt hajlandó respektálni az elvárásaikat... ilyen "a gonosz ex-menyem"...
2020. júl. 20. 19:44
 16/20 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem itt gondok vannak rendesen ... nekem nincs pszichiáterem, és mondjuk nem is érdekel, hogy kinek miért veszik el a gyerekét. Sőt! Ha a gyerekem apás lenne, akkor sem szeretném, ha nélkülem lenne, főleg, ha lány. Bizonygatásnak érzem, hogy te jó anya vagy, és máshol meg mi történik. Még egy igazán jó anya sem mondja magáról, hogy "én jó anya vagyok" ... ugye? bezzeg más. Nade akitől elvették erre felénk : 1.osztályban egyik pillanatról a másikra a gyerek neki állt dadogni, apuka molesztálta a gyereket több éven keresztül, anyuka nem tudott róla, de az alkesz apa péntekenként nem vitte iskolába a gyereket. 2. anyuka nincstelen, gyereknek nincs apja, vagyis ki tudja ki, nem vihette el a kórházból a nő, mert hova? de! tudok olyat, ahol apa alkesz, veri anyukát, gyerekek rettegtek folyamatosan, és nem vették el őket, soha senki ki se ment házhoz, pedig a panelban is hallották sokan mi folyik ott. Szerintem tök mindegy, te jó anya vagy, veled nem fog előfordulni. :) pszichiátered is megmondja majd :)
2020. júl. 20. 19:57
 17/20 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem az okok amiért elvehetik valakitől a gyereket az a rossz körülmények gondolok itt arra hogy a lakás nem biztonságos,nem tiszta. Ha nincs mit enni,nincs fürdetve a gyerek,tisztán tartva. Ha bántalmazza a szülő a gyereket, vagy a szülőnek van valami függősége(alkohol,drogok) Szóval ha minden megvan adva a gyerek számára ami szükséges akkor gond nem lehet
2020. júl. 28. 18:58
 18/20 A kérdező kommentje:

A 16-osho:Többen mondták már,hogy jó anya vagyok, ès sokat megteszek a gyerekekèrt

.Ez nem bizonygatás.Kikèrem magamnak.

2020. júl. 28. 22:31
 19/20 anonim ***** válasza:
54%

"A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetője, Battáné Tóth Zita szerint nem fedi a valóságot, hogy a gyámhatóságok kizárólag anyagi okokból emelnének ki gyermekeket a családból. A családból kiemelés az utolsó megoldás a gyermek veszélyeztetésének megszüntetésére, melyet megelőz a védelembe vétel és a – kiskorú megfelelő gondozására alkalmas – hozzátartozónál történő elhelyezés lehetősége. Azt mondják, a gyermek kiemelésekor igyekeznek humánusan eljárni, rendőri közreműködést kizárólag akkor kérnek, ha a családtagok fenyegető magatartást tanúsítanak és akadályozzák a hatóság döntésének végrehajtását.

A gyermek veszélyeztetését okozza a bántalmazáson túl a fejlődését akadályozó folyamatos elhanyagolás, például ha a gyerek nem kapja meg a szükséges egészségügyi ellátást, nem járatják iskolába, érzelmileg elhanyagolják, felügyelet nélkül hagyják, kirívó esetben bűncselekmény elkövetésébe vonják be."

2020. júl. 29. 10:07
 20/20 anonim ***** válasza:
69%
2020. júl. 29. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!