Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek kéne lemondani a gyerekről?

Kinek kéne lemondani a gyerekről?

Figyelt kérdés

Adott egy 18 éves lány és az anyukája aki 35 éves(az anyuka nagyon fiatalon szülte őt).

Anyuka elvált a lány apjától már régen. Új kapcsolata van már 6 éve és most összejött a közös baba.

Csakhogy kiderült hogy a lánya is terhes,az apa is fiatal tanuló otthon lakik szülőkkel testvérekkel.

A lakás mérete és az anyagiak nem engedik hogy mindkét babát megtartsák,plussz még ott a 18 éves utolsó éves gimnazista is. A fiú szüleihez sem mehetnek.

Az édesanya és új párja is szeretnék a gyereküket. A lánya is ragaszkodik a sajátjához.

A lány szerint az anyjának kéne elvetetni a babát mert 1. már van egy gyereke,2. mégis csak az első unokáját várja,3. Az anyja túl öreg ahoz h szüljön-a végém neki krll felnevelni a testvérét ugyis 4. 2-3 éven belül összeszedik magukat a párjával és költöznek.

Az anyja(és a párja) úgy gondolja a lánynak nem kéne megtartani a babát mert 1.még tanulnak mindketten 2. anyagilag nekik kell allni mindent 3. az anyuka fogja nevelni a babát mivel a lány folytatni fogja a sulit 4. Lehet még neki gyereke fiatal-az anyjának már nem biztos

Neked szülőként mi lenne a fontosabb? A saját születendő gyereked vagy a le endő unokád?

A lány soha nem bocsátja meg az anyjának ha nem tarthatja meg a babát-azt mondta akkor ha abortuszra kell mennie akkor inkább hajlektalan prosti lesz csak az anyját ne kelljen látnia soha. Az anya párja- mivel neki első saját gyerek lenne- ha elveteti akkor elhagyja a nőt. Családot szeretne és ha a nőnek a jogilag felnőtt lánya a fontosabb akkor vele nem tud közös jövőt tervezni.

2020. júl. 9. 12:35
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
14%

1. Nem a saját testéről dönt. Ez akkor lenne igaz, ha a mellét műttetné. Attól nem lesz a gyerek az ő teste, hogy benne fejlődik.

2. Ismét ott tartunk, hogy a gyerek fizet az anyja felelőtlenségéért, ez pedig nem járja. Az ifjú anya vegyen vissza a királylányból, ez az elvárás.

3. A gyereknek van hova megszületnie, ez duma, hogy nincs. Dolgozzanak a szülők, anyuka akkor, amikor iskolás lesz a kicsi, a dolog megoldható.

2020. júl. 9. 15:01
 22/53 anonim ***** válasza:
92%
De nem akarnak, nem érted? Szeretnének a továbbiakban is kényelmesen élni és áttolni a szüleikre a felelősséget. Ez meg nem gyerek még, hanem egy adag sejtcsomó. És mivel az anya testének a része, abban fejlődik, így joga van dönteni a sorsáról egy meghatározott időn belül. Meg amúgy hogy dolgozzon egy még gimnazista gyerek, aki a potenciális apajelölt, áruld már el? Ebből az lesz, hogy vagy beleszakad mindkét család és óriási áldozatok árán felszínen tartják magukat, vagy szépen elveszi a gyereket az állam. Itt felelősségteljes és felnőtt döntés az abortusz, mert senkinek nem kell ez a gyerek. Egy hiba. Sajnálom én is nagyon, rossz az abortusz, de van amikor muszáj.
2020. júl. 9. 15:08
 23/53 anonim ***** válasza:
6%

Nem akarnak? Akkor ne dugjanak.

Lehet, hogy néhány sejt, de akkor is az emberi fajba tartozik. És az abortusszal sérül az élethez való joga, ami minden embert megillet.

Hogy dolgozzon az apajelölt? Adja be munkahelyekre az önéletrajzát, keljen időben, stb.

Ha nem akarják nevelni, akkor lemondhatnak róla. Az is jobb, mint elvetetni. Mennyi család van, ahol gyereket szeretnének, de nincs rá lehetőségük? Akad azért... arra meg senki se hivatkozzon, hogy milyen élete lenne nevelőszülőknél/gyermekotthonban. Ha esélyt sem kap az életre, honnan a francból tudnánk, milyen lesz?

Az abortusz itt (sem) felelős döntés, pont ellenkezőleg.

Utolsó hozzászólásom volt a témában, legalább képviseltem egy emberi álláspontot is. Ha az illetékes megfontolja, már megérte.

2020. júl. 9. 15:20
 24/53 anonim ***** válasza:
87%

Megmondanám a kiscsajnak hogy oké, elvetetem a gyereket de mire hazajövökaz abortuszról téged és a cuccaid ne lássalak a házban és többé tudni se akarok rólad.

Ha elég felnőtt a védekezés nélküli szexhez akkor a többihez is legyen, ne a szüleivel akarja eltartatni a gyerekét.

Én azt mondom, tartsa meg az a gyereket aki képes saját pénzből eltartani saját(nem a szülei) házában.

2020. júl. 9. 15:26
 25/53 anonim ***** válasza:
94%

Ha a lánynak esze van, akkor elveteti a gyereket ha tovább szeretne tanulni.

En anyuka vagyok, 2 gyerekkel. Nekem ha igy viselkedne a lányom, akkor pitsán rugnám. Ha nem tetszik, akkor tessék elkoltozni és eltartani a gyereket.

Szerintem ebben a torténetben te vagy a lány.

2020. júl. 9. 15:26
 26/53 anonim ***** válasza:
97%
Bírom, picilány sose bocsájtaná meg az anyjának ha el kéne vetetni a gyerekét, de anyuka szó nélkül bocsásson meg ugyan ezért? A kislány hamarabb repülne mint ezt kimondaná aztán pisloghatna.
2020. júl. 9. 15:30
 27/53 anonim ***** válasza:
9%

Miaz hogy egyikük vetesse el a gyereket? Se anya se a lány nem normális, hogy a másikat erre kényszerítené, ilyen ostoba indokokkal.

Igaz 18 évesen kicsit korai a baba, de ha szeretné az anyuka és így alakult, örökké bánná ha elvetetné.

Ott van mindkét apuka, a fiatal apuka szülei is, meg tudják oldani ha akarják.

Van diák munka, egyéb munkák, én is dolgoztam suli mellett 16 éves korom óta.

Elképesztő amikor valaki csak a hülye kifogásokat keresi, én nem tudnék boldogan babázni azok után hogy a szerettemet meg rákényszeríttem az abortuszra... mindkét fél irtó hülyén gondolkozik.

2020. júl. 9. 15:36
 28/53 anonim ***** válasza:
96%

23

Mássz ki légyszíves ismeretlen emberek méhéből miközben az "emberi álláspontot" képviseled. "Ne dugjanak" mintha ez így menne. Az emberek dugnak és felelőtlenek. Mellesleg a legkörültekintőbb védekezés mellett is becsúszhat. Gyerekeket potyogtatni a vakvilágba és utána lemondani róluk, na az iszonyatos és embertelen. Eldobod magadtól és magára hagyod a saját gyereked miközben büszkén döngeted a melled, hogy te képviseled az emberi álláspontot. Gondolom soha nem voltál ilyen helyzetben, valószínűleg nem is vagy nő, de baromira meg tudod mondani a frankót. Egyébként lehet nevelőszülőnek jelentkezni és segíteni az ilyen olyan okból megszületett, de a kutyának nem kellő gyerekeken és akkor majd elhiszem, hogy te az emberi álláspontot képviseled. Bár sokkal kényelmesebb ítélkezni és gyilkosságot kiabálni, azt elhiszem.

2020. júl. 9. 15:42
 29/53 anonim ***** válasza:
96%

De, igen is a SAJÁT testéről dönt. Pont. Az ő teste által képes az embrió egyáltalán létezni, fejlődni, a méhén kívül 1 percig nem maradna életben. Ő kell kihordja, megszülje és vállalja az összes felmerülhető komplikációt, következményt és szövődményt. Úgyhogy addig amíg ez a teher a nőkön van és amíg az ő testük és szervezetük kell egy embrió létrejöttéhez és kifejlődéséhez, addig ők döntenek, ez ilyen egyszerű.

Értelmes ember képes felülkerekedni az állatias ösztönein, miszerint szaporodjunk, ha kell, ha nem és ha semmilyen körülmény nem adott egy gyerekhez, akkor nem szül bele a nagyvilágba, se az anyja nyakára, se máséra.

Ja persze, van hova megszületnie, anyuci nyakára. Hagyjuk már. NINCS hova megszületnie, se amiből felnevelkedjen, úgyhogy nem is értem miről beszélünk. 18 éves felnőtt ember, az anyja bármikor mondhatná neki, hogy szépen fogja magát és költözzön, ahová akar, sőt ilyen magatartással, 0 felelősségtudattal és követelőzéssel meg is érdemelné a királykisasszony! Na és akkor hova mennre, miből tartaná el a kölyköt, hova szülne? Az utcára?!

Ebben a helyzetben az abortusz a helyes döntés, baromi értetlen még a kisasszony, fiatal, felelőtlen, az iskolában van még a helye. Bőven ráér majd később is szülni, amikor képes önerőből is felnevelni egy gyereket, nem pedig veri az asztalt, hogy az anyja tartsa el.

2020. júl. 9. 15:46
 30/53 anonim ***** válasza:
94%

Ebbe eléggé bele tudom élni magam, mert 18 évesen szültem a lányom, aki most 17 én pedig várom a második férjemmel közös babánkat.

Mondjuk a lányom nem ilyen jellem szerencsére, esze ágában sincs gyereket szülni most, de elképzeltem, hogy elém áll egy ilyennel... először jót nevetnék a kérésén, annyira abszurd.

Aztán felháborodnék és felvilágosítanám, hogy anno 18 évesen (és azóta is) őt helyeztem a saját érdekeim elé, 17 éve azon vagyok, hogy mindene meglegyen, boldog legyen. Mélységesen felháborodnék, megbántódnék, hogy ilyen egyáltalán felmerül benne és rettenetesen csalódott lennék.

Csinálhatna amit akar felőlem, de nélkülem.

2020. júl. 9. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!