Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám komplett idiótának...

Édesanyám komplett idiótának néz amiért én az evolúció elméletet helyezem előtérbe a teremtéstörténet kárára. Mit lehet ezzel tenni?

Figyelt kérdés

Édesanyám nem elhanyagolható mértékben vallásos,teológiát is végzet, vallásosnak nevelt engem és a testvéremet is. Mostanában voltak kisebb vitáink, amikben 16 évesen a teológiai tudásával szemben próbáltam megvédeni a világnézetem. Ha édesanyám kifogyott az érvekből vagy csak zsákutcába került(ami a tudomány tagadásával sokszor jár), akkor szimplán csak hálátlan vagyok és elkezd sírni.

Édesanyám az utolsó csepp vérével is megvédené azt az állítást hogy a Föld márpedig ~6000 éves és az evolúció a legnagyobb badarság amit ember leírt.

Utóbbi kijelentésével sokan egyetértenének, a kérdés nem eme állítás alátámasztására vagy támadására van, de amikor azt tunkolja a fejembe hogy márpedig a tudományos álláspont(a Föld ~4.500.000.000 éves) és a tudományos munkák 98%-a téves, !úgy! hogy semmiféle biológiai, kozmológiai vagy fizikai képzettsége nincsen a szakközépiskolát leszámítva, akkor nem tudom komolyan venni.

Ezeket leszámítva édesanyám jó anya és nem álszent vagy képmutató keresztény.

Ne essék félreértés nem hozom fel a témát csak hogy tépjem az idegeit,de bármikor előjöhet a téma.

Hogyan kellene kezelni a helyzetet ha elkezdődik egy ilyen vita(az észérvek nem működnek, tűrni pedig tűrök eleget)?

2020. júl. 8. 18:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan? Tényleg nagyon kíváncsi vagyok.
2020. júl. 8. 22:52
 12/37 Mojjo ***** válasza:
96%

@10: Nem, nem tudja. Legalábbis ha feltételezed, hogy úgy teremtette meg, hogy minden kormeghatározási módszer - legyen az radioaktivitáson, erózión, fény terjedési sebességén, kozmológiai vöröseltolódáson, akármin alapuló - pont azt mutassa, amit mutat. Egy végtelen hatalmú entitás meg miért ne tudná így teremteni a világot?

Amúgy ajánlom figyelmedbe Russel teáscsészéjét. Meg akár Occam borotváját is.

2020. júl. 8. 23:25
 13/37 anonim ***** válasza:
0%

Occam borotváját figyelembe véve, a lehető legegyszerűbb magyarázat igaz.

Ez pedig az, hogy minden kormeghatározási módszer igaz, és a valóságot mutatja.

Köszi, hogy cáfold saját elméletedet.

2020. júl. 9. 06:42
 14/37 Mojjo ***** válasza:
95%

@13:

Elég sok baj van ezzel.

Az egyik az, hogy ez nem az "én" elméletem, természetesen véletlenül sem gondolom igaznak. De tény, hogy lehetne így, emiatt az is tény, hogy az állításoddal szemben a tudomány nem tudja igazolni, hogy nem 4 perce teremtette Isten a világot.

A másik baj, hogy Occam borotvája nem azt mondja, melyik magyarázat igaz, hanem azt, hogy _nem érdemes_ felvetni extra bonyolító tényezőket, amik semmit nem magyaráznak hatékonyabban. Lehetnek igazak, de felesleges addig foglalkozni velük, amíg sem igazolni, sem cáfolni nem tudjuk őket. Lsd Russel teáskannája. Továbbra is.

A harmadik pedig az, hogy ha szerinted Occam az igazságról szól, akkor az Isten létét is cáfolja. Szóval vagy magadat, vagy engem hülyének néztél. Mert vagy eleve szerinted sem létezhet Isten, aki bármikor teremti a világot, vagy tudtad, hogy erősen csúsztatsz...

Amire céloztam az az, hogy Isten létét tök felesleges felvetni tudományos szemszögből. Nem tudja cáfolni a tudomány a létét persze. Ahogy azt sem, hogy 3 perce teremtődött a világ. Csak épp felesleges ilyeneket felvetni.

Meglep, hogy ezt ennyire szájba kellett rágnom.

2020. júl. 9. 08:00
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

"Occam borotváját figyelembe véve"

LOL az Occam borotvája nem alkalmas arra, hogy bármit megcáfolj. Az csak arra jó, hogy különböző lehetséges magyarázatok között szelektálj, de az se nem bizonyít se nem cáfol. Most látom csak, hogy 14-es megelőzött.

És ha már Occam és az ő beretvája, akkor a 7-es válaszban lévő "bizonyítatlan" állításokat is ki lehet szórni azon melegében. Mondjuk eleve kár volt kisiklatni ezt a beszélgetést azzal, hogy iderángattad a te személyes vallásos hitedet.

"Meglep, hogy ezt ennyire szájba kellett rágnom."

Az ember azt várná, hogy egy molekuláris biológusnak azért gyorsabban esik le a tantusz.

2020. júl. 9. 08:47
 16/37 kovpet ***** válasza:
97%

"A tudomány jelenlegi állása nem tudja megcáfolni a következő állításokat:"

Annak kell bizonyítania az állítását, aki állít valami és nem a másik félnek kell azt cáfolni.

2020. júl. 9. 10:15
 17/37 anonim ***** válasza:

anyukádnak mutasd meg ezt, olvassa el:

[link]

2020. júl. 12. 12:13
 18/37 anonim ***** válasza:
95%

7! elég gáz hogy molekuláris genetikusként, vallásos vagy, ha igaz, szerintem amúgy hazudsz

mert pont ők látják hogy semmiféle tervezettség nem volt az evolúcióban. lásd a zsiráf idegeit.

1. Isten teremtette a világot, a Big Bang által?

eléggé unatkozhatott isten az ősrobbanás előtt, vajon mivel töltötte az idejét, ha még újságot se tudott olvasni? Isten amúgy hogy jött létre? mesét szőni én is tudok, csak kevés köze lesz a valósághoz, ezt te nem látod.

2. Isten találta ki az evolúciót, mint egy zseniális mechanizmust, hogy benépesítse a Földet a növényekkel, állatokkal, madarakkal, halakkal, csúszómászókkal, stb?

3. Isten hozta létre az első élő sejtet, amelyből minden többi élő sejt származik. Nincsen rá bizonyíték, hogy az első élő sejt magától alakult volna ki.?

pont erről beszélek, az evolúció NEM zseniális mechanizmus, ha nem hazudoznál a szakmádról te is látnád hogy SEMMIFÉLE TUDATOS tervezettség nincs az evolúcióban, de ha mégis, ő indítaná el egy sejttel (akkor mi értelme lenne, ha mindenfélét tud alapból alkotni, akkor mi értelme egy sejttel indítani?), akkor k-ra semmi közünk nincsen hozzá, mert véletlenül alakult ki az ember is, ahogy minden élőlény az ökoszisztéma alapján, felesleges imádkozni olyanhoz aki sejtekkel b*szakodik, mert az egyéni sorsukra nem lehet hatással, ahogy egy random génsebész sincsen. ha így történt, felesleges az egész kib*szott vallásod. nem lehetsz hívő katolikus!

2020. júl. 12. 12:27
 19/37 anonim ***** válasza:
2020. júl. 12. 12:32
 20/37 Mojjo ***** válasza:
tesz-vesz, ezt a blogbejegyzésed felesleges elolvastatnod bárkivel. Gyakorlatilag egy gyerekes, hisztizős vagdalkozás az egész. Én ateista vagyok, de nem gondolnám, hogy ez egy jó megközelítés bárkinek es bármire is.
2020. júl. 12. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!