Szülőként mit éreznél ha az egyke lànyodnak 29 évesen még párkapcsolata sem lenne, nem hogy unoka?

Azt, hgy elb@$tam valamit. Anyám is, de részben még mindig hárít. De az is az ő ötlete volt, hogy menjek terápiára, ami kimozdított a gödörből, és kifelé haladok belőle. Anyám állítólag meg akarta beszélni velem a dolgokat, de én csak cseszegetésre emlékszek. Ezután jött a terápia.
#12: +1.

Csak annyit, hogy még semmiről sincs lemaradva. 29 éves, nem 50. Csomóan viszonylag későn találnak párt, az én szüleim se estek kétségbe, hogy 29 évesen se volt senkim, most 34 évesen már van.
Meg akármennyire is szeretne unokát, azért ez a gyerek döntése, nem a nagyinak szül jó esetben, hanem magának meg a párjának.

Szülőként mit éreznék?
Azt, hogy ha annyira unokákra vágynék, akkor előbb kellett volna gondolkodnom és nem egyetlen egy gyereket vállalnom!
Ismerek egy ötgyerekes házaspárt. Mikor nyugdíjba mentek (férj és feleség egyidősek) már 7 unokájuk volt három gyereküktől. És két gyereküknek még nincs gyereke.
Viszont ismerek olyan idős nénit is, akinek egyetlen lányától egyetlen lányunokája született, akinek párkapcsolata lett, de sok év alatt sem lett gyerekük, pedig orvostól orvosig jártak és egy lakás árát ráköltötték a kezelésekre. Az idős néni nagyon sajnálja, hogy nincs dédunokája, és unokája lassan már kifelé tart a szülőképes korból. És itt még a szándék is megvolt.
Szóval, kérdező, aki egyetlen gyereket nevel fel, elég nagy esélyt ad annak, hogy egyáltalán nem lesz unokája. Akár csupán egészségi okok miatt.

16 bocs de ha a kerdezonek is egeszsegugyi okok miatt lett csak egy gyereke. Nem kellene masokat latatlanban megbantani.
Kerdezo: en anyuka vagyok es sajnos eselyes, hogy egyke lanyom lesz.
Belegondolva az en fiatalkoromba en hasonlo helyzetben nem aggodnek, mert en is 30 folott talaltam part es szultem gyereket is. Viszint ha soha semmilyen parkapcsolata nem.volt, akkor azon jobban aggodnek es egyszer oszinten megjerdeznem valoban nem volt meg szexualis kapcsolata se vagy csak komoly kapcsolata nem? Sokan 30 folott kezdenek bele a komoly parkeresesbe. Remelhetoleg nem szuz:-).
Viszont ha nem a sajat peldamat veszem alapul, akkor azert aggodnek es ezt ereznem: aggodalom. Nem magamert, hogy lesz e unokam, hanem a lanyomert hogy lesz-e tarsa az eletben vagy hogy ugye nem egy hazas ferfi szeretoje amit titkol.

Wáó..
Mikor fognak kiszállni az anyák a saját gyermekük méhéből?
Mikor fogják fel, a gyermek nem nekik szül unokát (ha szül). Hanem maguknak,akinek a nevelésébe semmi joguk beleszólni.
Anyós ugyan ez a verzió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!