Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miatt fordultam...

A szüleim miatt fordultam magamba?

Figyelt kérdés

A szüleim azok a tipikus kétbites magyar emberek. Mindenhol azt nézik hogy mibe, kibe lehet belekötni, apám igénytelen, anyám meg mindenhol azt hiszi hogy neki van igaza. Anyám örökké hajtja magát, szinte minden nap dolgozik, és jól is keres, de örökké nekem nyavajog hogy jaj, de kevés pénzünk van, közel 50 éves, már ráment az egészségére az egész, és hiába mondom hogy én is keresőképes vagyok, alig keresek kevesebbet mint ő, mindig csak legyintget ilyenkor. Ha elmegyünk valahova nyaralni, akkor sincs pihenés, mert anyám épp azt nézi, hogy mondjuk egy szolgáltatásba benne van a takarítás, de ő feltakarít, rendez, pakolászik, és sosem tudja kipihenni magát se máshol, se itthon. Apám sajnos alig fizető munkákból teng-leng mióta élünk, nemigen ad le itthon pénzt, a házimunkákba sem segít be, viszont főzünk rá, meg ilyenek, és ha egyszer éppen nagybevásárlásra van pénze, akkor napokig hajtogatja hogy azt ő vette. Nem lehet vele beszélni, többször próbáltuk rávenni hogy keressen valami normális munkát, vagy menjen még egy helyre dolgozni, de ilyenkor dúl-fúl, csapkod, kiabál, öngyilkossággal fenyegetőzik. Én inkább igyekszem mindig pártatlan oldalra állni, meg nem foglalkozni ezzel az egésszel, inkább elengedem, mert ha veszekedés van, akkor nekem is minden bajom van. Sajnos a sok emiatt idegeskedés ráment a gyomromra, ha csak becsapódik egy ajtó, már szédülök, gyomoridegem van, asztal alá bújok (pedig 25 éves vagyok), és ez ellen nem tudok mit tenni. Kívülről tök jó életünk van, de belülről egy szar. Ennyi idősen már rég elköltözhetnék, de az a baj, hogy ez a sok idegeskedés mindenféle korlátokat vetett bennem, és látszik rajtam a bizonytalanság, és a szorongás, tudom magamról hogy nem hogy nem akarok, nem mernék itthonról elköltözni, mert mi lesz, ha...

Nem tudom mit tegyünk. Anyám el akar költözni, de nekem egy panelba semmi kedvem elmenni albérletbe.

2020. júl. 5. 00:37
 1/4 anonim ***** válasza:
19%

Igen sajnos a szüleid miatt fordultál magadba.

De az a legnagyobb baj, hogy nem enged/engednek el téged, pedig kezdhetnéd az életed.

Fura lenne, meg gondolom szereted őket attól, de az lenne a legjobb ha külön mennél és "csak" látogatnád őket, a saját érdekedben.

Ez-az asztalalá bújás nagy jele annak, hogy kisgyereknek érzed magad ilyenkor és próbálsz így megnyugodni, gondolom kicsit ringatod is magad, hogy megtudj nyugodni.

Ez jó feszültség levezetés, de ilyen korban nem kellene jelentkeznie.

Nem tudsz egészségesen levállni a szüleidről, mert a kiskorú gyermek szerepbe visszakényszerűltél és ők is úgy kezelnek téged.

Egy kicsit "fel kell nőnöd" fejben, nehéz tudom, de nagyon rossz helyzetbe vagy visszaszorítva.

Ezen pont a levállásod segítene, hogy önellátóvá válsz.

2020. júl. 5. 00:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez igaz, bár nem szoktam ezen gondolkodni, hogy milyen lenne egyedül élni, mert ők az egyetlenek akikkel meg lehet beszélni dolgokat. Az a baj, hogy keresek 190e Ft-ot (agglomeráció legszéle), és ott kezdődik, hogy ha csak egy második emeleti panellakást vennék ki, egy szoba, konyha, fürdő, pár nm az egész, 90e/hó, és ebbe még se rezsi, se közös költség, plusz előre 2-3 havi kaució, azt én nagyon sokkallom. Főleg már onnan kezdve hogy panel. Persze, nem lehet egyből villába költözni, de talán túlzottan el vagyok ehhez kényelmesedve, és nem is akarom azt megélni, hogy hó végén szorongatom az ötezrest hogy nah mikor jön már fizetés. Valahogy nem hiányzik.
2020. júl. 5. 00:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Mondjuk se komolyabb kapcsolattal, se családdal nem tervezek, tehát egy egyszobás valami tényleg elég lenne, de nem akarok ebbe belegondolni. Nem szeretem a változást.
2020. júl. 5. 00:58
 4/4 anonim ***** válasza:
30%

Azért is nem szereted, mert túlzottan hozzájuk vagy kötve, magukhoz kötöttek.

Szerintem mindenkép érdemes spórolnod, egy kis házra félretenned folyamatosan, egy kicsit önösnek kell lenned.

Nem kötelező elköltöznöd, de nagyon elfogsz zilálódni így, ami meg is látszik, mert se partnert, senkit nem akarsz magad mellé, és félsz a változásoktól.

Nem lekicsinylően mondom, mert én a 190-es fizetésnek ahol lakom nagyon tudnék örülni, de nem kell azon a munkahelyen se megmaradnod, ha kevesled.

Kopogtathatsz máshol nyugodtan, jobb fizetésért esetleg jobb munkáért.

Én makacs voltam, beértem a 150 nettóval, 200-230 full túlórával, a pénzzel nem is volt nekem baj, de a munka tönkretett, megbélyegezte az egészségemet teljesen.

Mostanra tudom, hogy több pénzért jobb munkát is vállalhattam volna.

Beértem a "rosszabbikkal", mert szerettem, de megölte félig az egészségem.

Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy ne érd be azzal, ami nem jó neked.

2020. júl. 5. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!