Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ez komoly, hogy a szüleim...

Most ez komoly, hogy a szüleim visszakérik annak az évekkel ezelőtti ajándékomnak az árát amit eladtam?

Figyelt kérdés

14. születésnapomra kaptam egy pitbike-ot. rendes 4 sebességes 125ccm-es. Most 17 évesen úgy döntöttem, hogy eladom, mert egy, közúton nem elhet vele közlekedni csak motocross pályán, kettő kinőttem. El is adtam, 199.900-ért hirdettem meg, egyből volt rá jelentkező. Ebből az árból venni akartam egy másik motort használtan, ami nagyobb. Rendes nagyméretű enduro, amin van rendszámtábla és tudmo am jogsival vezetni.

Erre mindkét szülőm odaáll elém és mondják, hogy Te motort kaptál és nem pénzt, úgyhogy kérjük az összeset. Nagyszerű! Szerintem meg nem motort, hanem értéket kaptam. Ha elcserélem egy másik motorra az ugyanaz, mintha megtartanám és azzal is ugyanaz, mintha az érte kapott pézből vennék egy másikat.

2020. júl. 4. 12:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9. hát persze. Meg nagyon sokat használtam mind az udvaron, mind a pályán. Aki motorozott vagy motorozik, az tudja, hogy ha kicsi egy motor az életveszélyes. nem csak kényelmetlen, mert olyan, mintha egy 4 évesnek szánt biciklira ülnél.

10. hát végülis igen... Ennél már csak az lenne a rosszabb, ha odajönnének anyámék, hogy na most eladjuk a motort és a pénz a miénk. Tehát elveszik a gépet plusz a pénzemet is.

2020. júl. 4. 13:25
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A kaja árát nem kérik vissza amit megettél 17 év alatt? :) reszvétem.

Úgy tűnik komolyan gondolják. Nem tudom mit tudsz tenni. Nincs igazuk mert az ajandek a tiéd. De kikoru vagy ami nem jo ebben a szituban mert meg függsz tőlük.

2020. júl. 4. 13:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem semmiképp ne add nekik oda a pénzt, hát az a tied, ajándékba kaptad a motort, onnantól kezdve azt csinálsz vele, amit akarsz. ha el akarod adni, hogy egy másikat vegyél belőle, akkor szíved joga. tényleg szeretném tudni, hogy mi zajlódhat a szüleid fejében, mert még ha elherdálnád valami hülyeségre, akkor esetleg meg lehetne érteni, hogy nem tetszik nekik (bár még akkor sem, mert azt a tied), de így... nem hogy örülnének, hogy felelősségteljesen üzletelgetsz és olyasmit veszel a pénzből, ami hasznos. szerintem mutasd meg nekik a válaszokat, hátha kicsit észhez térnek
2020. júl. 4. 13:34
 14/19 A kérdező kommentje:

Hát én sem tudom. De szeretném megtudni. Még próbálkozom náluk, de már odaadtam a pénzt :( (mert mi mást tettem volna amikor kérték)

Mi lesz, ha megyek most nyáron diákmunkára? Ha költeni akarok a pénzemből akkro azt is elveszik, mert hát ajándékba kaptam a munkahelyemtől és ne cseréljem semmi másra?

2020. júl. 4. 13:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly előtt nyáron voltam ugyan így, csak egy kamera volt a szóban forgó eredeti ajándék. Mivel komolyan foglalkoztam a fotózással, eladtam az első kamerámat, ki akartam pótolni a diákmelóból gyűjtött pénzzel és venni egy komolyat. Anyum visszavette az előző kamerám pénzét, így ott maradtam a diák melós pénzzel, ami önmagában kevés volt. Végülis azt is odaadtam anyumnak, mert meg kellett csináltatni a pasija kocsiját... persze nem láttam semmit a pénzből, kamera nélkül maradtam, szal azóta csak hobbi lett a fotózásból, nem is ezzel fogok továbbtanulni.

20/L

2020. júl. 4. 13:43
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt egy picit szúrtad. Mi mást tehettél volna? Pl nem adod oda. :) érdemes lett volna kipróbálni. Azért a helyedben elgondolkoznék hogy ha betöltöm a 18at akarok e még velük élni? Szerintem ez nagyon gáz. Tuti hozzájuk sem szólnék többet. Megis milyen címen vették el? Rá vannak szorulva? Te adtál nekik valaha ajándékot? Kérd vissza te is barmi legyen is az. Ez bunkóság.
2020. júl. 4. 17:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az anyám csinálta azt hogy kaptam havi 5000 csebpénzt gimiben de úgy intezte ebből nekem ne nagyon maradjon pénzem mert direkt kamillás cuccokat vásárolt mindenből. Kamillas fogkrém, testapoló, sampon, balzsam stb. Azért mert allergiás vagyok durvan a kamillára így a zsebpénzem elment tisztalkodasi szerekre kb. Nehogy elmehessek valami programra összegyűjthessek utazasra.

Ki volt ez találva. Érettségi után azonnal munkat vállaltam. Zsebpénz rögtön megvonva és kirugatott mindenhonnan azért nehogy legyen keresetem és függjek tőle. Tanuljak mondta és kapok 5000 zsebpénzt nem kell dolgoznom mellette. Fél évig bírtam aztán elköltöztem. Még egy darabig próbált zsarolni hogy kidobja az otthon maradt cuccaimat. El is kezdte de megfenyegettem hogy ha meg egy dolog eltűnik soha az életben nem lát többet. Nagyon gyorsan megváltozott. Tudod ezt csak azzal lehet csinálni aki kiskorú később aki hagyja magát.

2020. júl. 4. 17:10
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

úristen, tipikus példákat hoztatok fel, hogy miért nem kellene mindenkinek gyereket szülnie (nyilván tök jó, hogy vagytok, de ez azért nagyon durva, pláne a kamillás).

kérdező, ki kellett volna állnod magadért, azt a pénzt nem látod többet. azért én büntetném őket 1-2 hét némasággal, ignorálnám őket, nem figyelnék rájuk és a lehető legtöbb időt tölteném máshol. szégyelljék magukat

2020. júl. 5. 22:48
 19/19 anonim ***** válasza:
18. A "kamillás" vagyok. Engem csak azért szült anyám mert kellettem a tökéletes élet látszatához. Pár hónap után q nagymamamámnál végeztem mert anyám mert karriert építeni. Csak kamasz koromban életem vele mikor már a mama nagyon beteg volt. Nekem tényleg nem kellett volna megszületnem. Az apámnak is csak teher voltam mert elváltak 2 éves koromban. Le is mondott rólam rögtön és mai napig hallatom mennyire megviselte a tartasdíj. ;( utálják egymást a mai napig és minkettő a másikat látja bennem. :( ha én nem vagyok talán tudtak volna valamit kezdeni az életükkel de így összekötöttem őket egy életre és csak az utálkozás maradt ami rajtam csattant természetesen.
2020. júl. 6. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!