Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen jogon tiltja meg nekem...

Milyen jogon tiltja meg nekem anyám azt, hogy költsek a diákmunkán megszerzett pénzemből a hobbimra?

Figyelt kérdés

Már megint ott tartunk, hogy valaki szerint hülyeség egy hobbi és akkor az hülyeség is lesz! Jelen esetben anyám.

Nekem a hobbim a szimulátorozás. Atóversenyző nem lehetek, ahhoz már nagyon idős vagyok, 17 éves. A Fanatec árul különféle szimulátor alkatrészeket. direct drive wheel pedálok stb stb.

A belépő szintő szett, kormány, váltó pedálsor kerül 1500 euróba. Miért ne vehetném meg ha ez a hobbim? Ráadásul nem si anyuci apuci pénze, hanem az ENYÉM!

Még apám sem ért meg, pedig neki van hobbija. A sportlövészet. NEM ÁLLATRA!!! PAPÍRRA, lőtéren!! Neki több millió Ft-os puskái vannak. De én nem költhetem el a saját hobbimra 2 és fél havi fizetésemet...

Egyetlenegy érvük volt, és az az, hogy "már van ilyened"

Na majd én is ezt fogom mondani anyának, amikor lecseréli az autóját.

Most jelenleg egy 15e Ft-os tesco-s kormányom van, 4 éve ezzel űzöm az ipart, de egy rakás f*s.

2020. júl. 2. 18:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
28%
#40, olyanokat soroltam, ahol a sánta kutyát nem érdekli, van-e róla papírja... meg tudja csinálni, vagy nem... ez a mérce...
2020. júl. 2. 22:00
 42/63 anonim ***** válasza:
88%

#39 Ezek a legkevésbé valószínűek.

Nyaralási szabadságolások alatt - ahogy utalt is rá - , egyfelnőtt munkakörben, rokonnál és zsebe kapott pénzel, simán kaphat ennyit.

2020. júl. 2. 22:04
 43/63 anonim ***** válasza:
77%
Minek kötöd az orrára, hogy mennyit keresel? Nekem anyukám nem volt ilyen annak idején, mikor elkezdtem dolgozni, de apám igen. Nem mondtam, hogy mennyit keresek és mire költök. Megmondtam neki, hogy ha nem tehetem magam boldoggá a munkámmal, akkor bizony nem fogok többet dolgozni, amíg otthon élek. Miért is érné meg a szabadidőmet rááldozni a pénzszerzésre, ha megmondják, mit csináljak vele? Az majd ráér akkor, ha ott vannak a számlák, stb (szerintem).
2020. júl. 3. 02:44
 44/63 anonim ***** válasza:
27%

te pėnzed az igaz elköltheted hülyesėgre de a netet ėn fizetem ės ėn kitiltalak netröl mert simån meglehet csinålni beållitås kėrdėse .

főkėpp ha neked külön géped van .

2020. júl. 3. 06:16
 45/63 anonim ***** válasza:
35%

17!

Valóban. Eltartania. Mobil és net pl ehhez epp nem szukseges.

2020. júl. 3. 06:41
 46/63 anonim ***** válasza:
58%

Sokan leáltak cig*nykodni itt.

Most állj a talpadra, mert különben papucsot nevelnek beböled!

Egy évre a saját internet és mobil költséged, csekély összeg ilyen megtakarítás, és nyári jövedelem mellett.

2020. júl. 3. 06:54
 47/63 anonim ***** válasza:
36%

"Egyetlen példát hozz, ahol egy 17 éves gyerek, suli mellett, diákmunkásként nettó 200 000-et kereshet!"

komolyan ennyire gáz itthon a helyzet hogy ez hihetetlen? ti mennyit kerestek ha ez ekkora szám?

17 évesen suli mellett ennyit kerestem a vodafonenál

hétvégi órabérem nettó 1350 volt, és mivel 8 óránál többet nem írhattak be, de vállaltam hogy nyitástól zárásig ott leszek, így megegyeztünk hogy elosztva lesz beírva a jelenlétem, de mindig 1350nel számolunk

általában vittem az egész hétvégét, 20 óra, meg szerda csütörtök pénteken suli után 5-5 órát zárásig

ez durván kiadott 140-150 órát, meg is van a 200 nettó

heti 30 óra, havi

2020. júl. 3. 07:29
 48/63 anonim ***** válasza:
64%
-heti 30 óra, havi
2020. júl. 3. 07:30
 49/63 anonim ***** válasza:
36%

#47 Igen, ezt én se értettem.

Eddigi utólsó ellöti barátnőm, jó ő másod diploma elötte, de csak szombat és vasárnapi nyolcórás munkakörben - kb. hat óra munkával per nap - 280 ezret kapott amikor négy és fél hétvégére. Gyógyszer cégnél betanított laborasszisztensként. Mivel kutatók és laborasszisztensek hétköznap dolgoztak normál esetben.

2020. júl. 3. 07:54
 50/63 anonim ***** válasza:
27%

ma 07:54

De ő nem érettségi nélküli diákmunkát csinált, 17 évesen.

Diákmunkánál a nettó 1000 Ft-os órabér már kiemelkedőnek számít.

ma 07:29

Kamu.

Egy Vodafone szintű cég nem vállalja a buktát ilyen trükközéssel.

2020. júl. 3. 08:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!