Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen jogon tiltja meg nekem...

Milyen jogon tiltja meg nekem anyám azt, hogy költsek a diákmunkán megszerzett pénzemből a hobbimra?

Figyelt kérdés

Már megint ott tartunk, hogy valaki szerint hülyeség egy hobbi és akkor az hülyeség is lesz! Jelen esetben anyám.

Nekem a hobbim a szimulátorozás. Atóversenyző nem lehetek, ahhoz már nagyon idős vagyok, 17 éves. A Fanatec árul különféle szimulátor alkatrészeket. direct drive wheel pedálok stb stb.

A belépő szintő szett, kormány, váltó pedálsor kerül 1500 euróba. Miért ne vehetném meg ha ez a hobbim? Ráadásul nem si anyuci apuci pénze, hanem az ENYÉM!

Még apám sem ért meg, pedig neki van hobbija. A sportlövészet. NEM ÁLLATRA!!! PAPÍRRA, lőtéren!! Neki több millió Ft-os puskái vannak. De én nem költhetem el a saját hobbimra 2 és fél havi fizetésemet...

Egyetlenegy érvük volt, és az az, hogy "már van ilyened"

Na majd én is ezt fogom mondani anyának, amikor lecseréli az autóját.

Most jelenleg egy 15e Ft-os tesco-s kormányom van, 4 éve ezzel űzöm az ipart, de egy rakás f*s.

2020. júl. 2. 18:34
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 A kérdező kommentje:
Semmi másra nem költök. Tudatosan elteszem a pénzemet. Bőven van rá pénzem! Így is marad legalább annyi, hogy elutazzunk németországba 3 napra és vissza kettesben anyámmal, autóval. De nem, mert "ez hülyeség"
2020. júl. 2. 18:37
 2/63 A kérdező kommentje:

Miért pont nekem ilyenek a szüleim? Másnak a szülei ara iphone-okkal árasztják el a gyerekeiket, miközben a telepen laknak panelban.

Mi a különbség aközött, hogy 17 vagy 18 évesen veszem meg? 18 évesen már végképp nem szólhatnának bele. Amúgy onnantól, hogy van saját tulajdonom onnantól se nagyon szólhatnának bele.

2020. júl. 2. 18:38
 3/63 anonim ***** válasza:
22%
Pénzt elverni egy játékra tényleg hülyeség... egy idő után csak megunod a szimulátorozást, nem?
2020. júl. 2. 18:41
 4/63 anonim ***** válasza:
76%

Ne haragudj meg, de a stílusod olyan, mint egy 5 évesnek.

Ettől függetlenül nem mondhatja meg jogosan, mire költsd, mert a te pénzed, te kerested. Talán az lehet a baja, hogy túl soknak tart 1500 eurót erre.

2020. júl. 2. 18:42
 5/63 anonim ***** válasza:
62%
Sok Bereznay Danit néztél. Egyszemélyes profi esport magyarokat 1 kezemen megtudom számolni mennyi van. Jó lesz neked a G29 80.000 ftért.
2020. júl. 2. 18:43
 6/63 anonim ***** válasza:
15%
Kormány kormány, ugyan azt tudja az összes.
2020. júl. 2. 18:46
 7/63 anonim ***** válasza:
20%
Anyukád valószínűleg egész életében szenvedett apukád drága hobbijától és ettől akarja megóvni például a jövendőbelidet.
2020. júl. 2. 18:49
 8/63 anonim ***** válasza:
23%
"miért nekem vannak ilyen szüleim" szerintem össze tehetnéd a két kezed hogy ez a legnagyobb bajod,más örülne ha egyáltalán élnének még a szülei,vagy ha nem verné őket az alkoholista apjuk mindennap.egyébként a stílusodból leszűrve nem lehet valami érett gondolkodásod.szerintem igazuk van,2 és fél hónapig güriztél valamiért,amit 1ből elszórnál 17évesen,gondolom tudnád értelmesebb dolgokra is költeni,jogsi,kocsi,mittudomén,ezért nem akarják hogy felelőtlenül elszórd a pénzed...oké hogy neked ez a hobbid,de ez tényleg elég drága cucc,és addig kéne nyújtózkodnod amíg a takaród ér,de másrészt meg igazad van mert a te pénzed,viszont ők csak jót akarnak nyílván,szóval elég 2 oldalú,de én sem vennék gucci cipőket meg ilyen dolgokat,ha 2és fél hónapomba telne összerakni rá,csak mert a hobbim jól kinézni:) van 1 jó mondás,ha nem teheted meg hogy kétszer is megvedd,akkor nincs rá elég pénzed.
2020. júl. 2. 18:51
 9/63 anonim ***** válasza:
26%
hányadszor írod már ki ugyanazt a hasfájásodat...?
2020. júl. 2. 18:56
 10/63 anonim ***** válasza:
90%

Nem mindegy mit válaszolunk? Megtiltja és kész. Egy év múlva nagykorú leszel, elköltözöl, és akkor majd arra költöd a pénzed amire akarod. De amíg ők etetnek, náluk laksz, ruháznak, költőpénzt adnak, a sulidat fizetik - addig ez van. Egy normális gyereknek esetleg eszébe jutna a közösbe is beleadni.

De ha nagyon kapálózol a diákmunkát sem engedi, és akkor a gond megoldva.

"De én nem költhetem el a saját hobbimra 2 és fél havi fizetésemet..."

Azt azért megnézném hogy suli mellett hol és mivel keresel te diákként havi nettó több mint 200 000-et! Merthogy 1500 euro 320 Ft-os árfolyamon 510 000 Ft.

Elég sokat járok lőtérre, nem nagyon vannak több milliós puskák arra a célra. Még vadászpuskákat is igen jó minőségűt lehet kapni 4-600 000 Ft-ért.

Legközelebb hihetőbb mesét találj ki!

2020. júl. 2. 19:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!