Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen jogon tiltja meg nekem...

Milyen jogon tiltja meg nekem anyám azt, hogy költsek a diákmunkán megszerzett pénzemből a hobbimra?

Figyelt kérdés

Már megint ott tartunk, hogy valaki szerint hülyeség egy hobbi és akkor az hülyeség is lesz! Jelen esetben anyám.

Nekem a hobbim a szimulátorozás. Atóversenyző nem lehetek, ahhoz már nagyon idős vagyok, 17 éves. A Fanatec árul különféle szimulátor alkatrészeket. direct drive wheel pedálok stb stb.

A belépő szintő szett, kormány, váltó pedálsor kerül 1500 euróba. Miért ne vehetném meg ha ez a hobbim? Ráadásul nem si anyuci apuci pénze, hanem az ENYÉM!

Még apám sem ért meg, pedig neki van hobbija. A sportlövészet. NEM ÁLLATRA!!! PAPÍRRA, lőtéren!! Neki több millió Ft-os puskái vannak. De én nem költhetem el a saját hobbimra 2 és fél havi fizetésemet...

Egyetlenegy érvük volt, és az az, hogy "már van ilyened"

Na majd én is ezt fogom mondani anyának, amikor lecseréli az autóját.

Most jelenleg egy 15e Ft-os tesco-s kormányom van, 4 éve ezzel űzöm az ipart, de egy rakás f*s.

2020. júl. 2. 18:34
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:

műszaki cikkeim természetesen vannka, de azokat nem én kértem.

Internetnél olyan inncs, hogy csak nekem van. internet amúgy is lenne a házban.

2020. júl. 2. 21:08
 32/63 A kérdező kommentje:

kompromisszumokkal persze, de az nem azt jelenti, hogy anyám megmondja, hogy a saját tulajdonomat mire mikor költhetem. De pont ezt mondom! Mi a különbség a között, hogy most veszm meg és a között, hogy 7 hónap múlva amikor elmúltam 18???

Várhatnék, de mivel most gyűjt össze ennyi, ezért meg szeretném venni.

2020. júl. 2. 21:10
 33/63 anonim ***** válasza:
64%
Nem te kérted, de ha nem lenne, akkor meg menne a szájhúzás. Ne égesd magad, mert borzasztóan gyerekesen viselkedsz 17 éves létedre. Csak szeretted volna itt kidühöngeni magad, és vartad, hogy mi meg egyetértsünk. Más értelmét amúgy nem látom a kérdésnek.
2020. júl. 2. 21:11
 34/63 anonim ***** válasza:
36%

"Ha anyucika akar rendelkezni a gyereke keresete felett, akkor egy közönséges tolvaj. Ez van."

Nem ő akar rendelkezni felette, mert nem magára akarja költeni. Nem elég egy jogszabály szövegét elolvasni, azt meg is kellene érteni.

De rendre elsiklunk afelett, hogy egy 17 éves gyerek milyen munkával is keres havi több mint nettó 200 000-et!

Egymásnak ugrunk egy silány troll-kérdés miatt, ahelyett hogy gondolkoznánk!

2020. júl. 2. 21:12
 35/63 anonim ***** válasza:
84%

#32 Soha nem voltam házas. De ott is jelemző, az ilyen.

Igen kompromisszumok. Bár az úgy jó, ha senkinek se rossz.

2020. júl. 2. 21:13
 36/63 anonim ***** válasza:
59%

"műszaki cikkeim természetesen vannka, de azokat nem én kértem."

De megkaptad, elfogadtad. Tehát nem igaz hogy semmit sem kaptál.

"Internetnél olyan inncs, hogy csak nekem van."

De van. Még ennyit sem tudsz, de te eleszel az évtized e-sportolója?

2020. júl. 2. 21:16
 37/63 anonim ***** válasza:
58%
"De rendre elsiklunk afelett, hogy egy 17 éves gyerek milyen munkával is keres havi több mint nettó 200 000-et!" - simán elképzelhető. Vannak munkák. ahol a jövedelemnek búbánat köze sincs az illető korához.
2020. júl. 2. 21:25
 38/63 anonim ***** válasza:
79%

ma 21:25

Egyetlen példát hozz, ahol egy 17 éves gyerek, suli mellett, diákmunkásként nettó 200 000-et kereshet!

2020. júl. 2. 21:46
 39/63 anonim ***** válasza:
28%
Kérlek. Pl ért az informatikához, és csinál egy komolyabb weblapot, vagy ír egy programot, vagy megcsinál pár online-marketing kampányt a face-n vagy a Googlen.
2020. júl. 2. 21:58
 40/63 anonim ***** válasza:
73%

Nem is a korról van szó, hanem a végzettségről/szakképesítésről. 17 évesen még egy érettségije sincs.

2020. júl. 2. 21:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!