Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Inkorrekt részemről ha nem...

Inkorrekt részemről ha nem "segítek" apukámnak?

Figyelt kérdés

Apukám külön él tőlünk, de nekem jó a kapcsolatom vele.

Sokat segít minden téren, főleg anyagilag, tanulást, ruhák, és bármiben számíthatok rá.Nagyon sok pénzzel támogatott már, amit nem tudok neki meghálálni.

Mostanáig sehogy sem tudtam neki viszonozni.

Volt egy rendőrségi ügye aminek kapcsán június elsejétől 2021.06.01-ig eltiltották a közúti jármű vezetéstől.(konkrétan semmit sem vezethet se motort, se teherautót pedig minden kategóriája megvan)

Viszont ő vállalkozó, az országban több helyen építkeznek, és hetente többször is mennie kell ezért vagy azért az építési területekre.

Vett egy biciklit, de azzal csak edzeni jár, azt is csak kedve szerint, a környéken ugyan úgy vezet, viszont messzebbre nem mer elindulni.

Ezért megkért,már hogy vigyem el a Balatonra mert ott van egy munkájuk, akkor ő intézkedik 4-5 órákat, én meg konkrétan csak az autóban ülök.

Utána voltunk Debrecenben, meg kétszer Győrben.

Aztán volt egy hétvége amikor programom volt, de neki fontos, és csak rám számíthat.Átrakattam a programot az összes barátom belement miattam, hogy csúsztassunk 1 napot.

Elvittem apukámat, ott estére kiderült,hogy maradnunk kell, az érvelésemre teljesen bedühödött,hogy itt most komoly pénzekről van szó, nem szarakodik, maradnunk kell, de menjek ha nekem ez olyan fontos majd hazajut csak akkor majd én is így számítsak rá stb... (maradtam)

Most megint lenne programom ezen a hétvégén, de ő is bejelentkezett, hogy Kassára kell vinnem és ott is alszunk.

Lassan minden hétvégén jön, hogy hozzam vigyem, és azért nekem lenne magánéletem is.

Tudom, hogy segítenem kell neki, de akkor most 1 évig ez fog menni?Inkább én is letámadok valakit a piros lámpánál, és vonják be a jogosítványom, már lassan jobban megérné.

Hosszútávon kicsit nehezemre is esik a stílusát elviselni,e mellett utálom a "tankját" vezetni, de az enyémmel nem mehetünk mert az komolytalan, és neki tekintélye van ő nem szállhat ki Toyotából.Gyűlölök várni rá órákig vagy egy autóban vagy egy szobában, vagy ha épp olyan akkor hallgatni a megbeszéléseit.

Nagyon lefáraszt az órákig tartó vezetés is, nem is vagyok jó sofőr, nem élvezem.

Úgy megmondanám neki, hogy hagyjon már a francba, de közben tartozom neki minimum ennyivel, még ha ezt nem is mondjuk ki.

Mit csináljak, hogy élhessem az életem, de nem szúrjak ki vele se?

2020. júl. 2. 15:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22%

én személy szerint nem adnék neked egy büdös fillért sem. Jogsid van, tudsz te is dolgozni a tanulás mellett mint rengeteg más egyetemista.

abból a pénzből tudnék egy sofőrt fizetni.

2020. júl. 2. 15:39
 12/18 anonim ***** válasza:
22%

Előre is köszönöm a negatív értékeléseke az olyan emberektől, akik képtelenek felelősséget vállalni, egyáltalán tenni valamit a családjukért.

Fiam, szedd össze magad. Te is leszel apa egyszer és neked is szarul fog esni, ha a fiadnak a bulika a fontos, miközben semmit nem kell tennie a jövőéért. Nem, a tanulás nem tartozik bele, az a kötelességed saját magaddal szemben. Amit leírtál szégyenletes. Elnyered ugyan az emberek szimpátiáját, de valójában csak egy dolgot mutatsz meg. Azt, hogy nem vagy még érett és a terhelhetőséged a nulla közelében lebeg.

2020. júl. 2. 15:50
 13/18 anonim ***** válasza:
39%

Nemcsak autoval lehet kozlekedni am! Tessek felulni a vonatra..buszra...

Neha-neha belefer..de neked is elned kell az eleted!

2020. júl. 2. 16:03
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Beszéljétek meg itt hiába írunk bármit.
2020. júl. 2. 16:14
 15/18 A kérdező kommentje:

Van egy nevelt fia is aki vele lakik, van jogosítványa is, és őt mégsem kéri meg.Azért mert "egy biciklit sem bízna rá" de én nem vagyok benne biztos,hogy rosszabbul vezetne mint én.

Az elképesztő, hogy még így is mennyire irigy, és megkeseredett emberek vannak, akik ismeretlenül is a pokolba küldenek mert a szüleim támogatnak.

Ha egyes véleménynyilvánítók ettől lettek "bölcs felnőttek" és ilyen választ adnak akkor jobb is, hogy az én életem nem úgy alakul mint az övék.

Aki viszont normálisan válaszolt annak köszönöm, elsősorban csak azt szerettem volna tudni, hogy nem szemétség e ha én nemet mondok, annak ellenére, hogy "tartozok".

Ha van szabad hétvégém akkor természetesen szívesen elviszem bárhová. (és vannak ilyen hétvégéim)

Arra is gondoltam, hogy csak velem akar lenni, mert hétköznapra van embere aki fuvarozza, de bármelyik alkalmazottnak mondhatná, hogy hétvégén +20-ért van munka annak akit érdekel.Szerintem tuti jelentkeznének rá.

2020. júl. 2. 17:22
 16/18 anonim ***** válasza:
81%

A taníttatásod kezdetén tisztáztátok, hogy ezért te tartozol neki és nem úgy kapod a lehetőséget, mint a gyereke, akit szeret? Valószínűleg nem hangzott el ilyen. Akkor mire fel tekint ingyenes ugrasztható sofőrnek? Ha még pozitívan vagy legalább nullára jönnél ki az ilyen alkalmakból, megérteném, de így, hogy nem fizet, nem kedves, nem veszi figyelembe, hogy neked is van életed, aminek a kárára ő intézkedik, így mi értelme?

Szülőként a legnagyobb szemétségnek tartom elvárni valamit olyanért cserébe, amit a gyerekemért tettem, akkor is, ha sok pénzbe került.

Édesapád fogadjon egy sofőrt, neki nem lenne más programja az időpontjaira és szívesen nézi a tévét a hitelben fél napot. Ja, hogy az pénzbe kerül a gyerekkel ellentétben? Hát bocs, de nem rabszolgát szülünk és nevelünk, hanem utódot. Nem mindegy.

2020. júl. 2. 17:23
 17/18 anonim ***** válasza:
16%

szóval kedves kérdező, aki a te szájad íze szerint válaszol az jó ember, aki nem, az irigy és megkeseredett.

Van egy rossz hírem. Egy igazi gyenge emberke vagy, aki inkább kislány. Senki nem irigyli tőled, hogy segít téged az apád. neked kellene hálásnak lenni és segíteni őt. akkor is, ha egy kicsit kellemetlen.

Szánalmas vagy, gyenge és önző.

2020. júl. 2. 17:38
 18/18 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagy szemét, ha néha nemet mondasz. Attól, hogy pénzt kapsz még nem tartozol.

A legnagyobb szemétség a gyerektől valami hatalmasat elvárni azért a pénzért cserében, amit a szüleitől kap.

Te még fiatal vagy. Tanulj és élj!

Nagyon szép dolog, hogy segítesz, de van egy bizonyos határ, amit sok szülő nem tud betartani.

2020. júl. 2. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!