Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek bunkóság elmenni...

Szerintetek bunkóság elmenni nyaralni hosszabb időre, ha a szüleimnek hosszú évek óta nincs ideje/pénze külföldön nyaralni, de én állom az utamat?

Figyelt kérdés
2020. jún. 30. 15:17
1 2 3 4
 11/32 anonymousreview60 ***** válasza:
84%
#10: +1
2020. jún. 30. 17:34
 12/32 anonim ***** válasza:
25%

Ebben az esetben nem mennék el hosszabb, drága nyaralásra...

...kivéve, ha a szüleid a "szorítsuk a gyeplőt" emberi játszmát játsszák.

"A 'Szorítsuk a gyeplőt!'-játékos robotolása [...] majdnem

mindig magányos. Nem is azt várja, hogy munkájában segít

senek, hanem hogy munka közben kiszolgálják, és hogy mun­

kájának rendeljenek alá minden egyebet - főleg pedig hogy

ne költsék el a pénzt, amit keresett vagy munkájával megta­

karított. Ugyanezt a hősnek járó tiszteletet várja el akkor is,

ha különmunkáját nem otthon, hanem például egy műhely­

ben végzi. [...] Tervei mindig kizsigerelőek,

s ráadásul a megvalósításukban sincs öröm. A füvön nem

szabad labdázni, mert 'két hónapig ástam, gyomtalanítot-

tam, hogy rendes legyen', a házban csak kézmosás után lehet

bármihez nyúlni, mert a tapétán „meglátszik minden ujj­

nyom", a bútorokat csak a legnagyobb óvatossággal szabad

használni, a kocsiba csak alapos lábtörlés után szabad be­

szállni.

A mondanivaló: 'Ilyen keserves az élet!'"

Bővebben F. Várkonyi Zsuzsa "Már százszor megmondtam" című könyvében olvashatsz róla, a 87. oldal környékén:

[link]

2020. jún. 30. 17:37
 13/32 anonim ***** válasza:
64%
Nem értem, hogyan függ össze a két dolog...
2020. jún. 30. 17:40
 14/32 anonim ***** válasza:
82%

Ha belegondolunk abba, hogy a rád eső rezsi és kajapénzből, ezt ők is megtehetnék...

Na de nem mindegy, hogy hány éves vagy, tanulsz még, vagy csak felnőtt létére tetszik a kiszolgálás, közben pedig éled világodat. Ezek alapján neked kell el dönteni, hogy bunkóság vagy sem.

2020. jún. 30. 17:55
 15/32 A kérdező kommentje:
22 eves voltam akkor
2020. jún. 30. 17:58
 16/32 A kérdező kommentje:
Egyetemista
2020. jún. 30. 17:58
 17/32 anonim ***** válasza:
65%

Hát ha a szükeid tartanak el, akkor mas a gyerek fekvese.

Ebben az esetben akivel kozelebbi kapcsolatban allok annak elmondanam ezt a dilemmamat, hogy es amit a kerdesben feltettel.

Ha alapbol normalisak a szuleid es egyebkent te is besegitesz otthon mindenben, akkor ugyis azt mondjak menj csak. Ha meg elmesz (fuggetlenul a velemenyuktol), akkor meg hoz nekik regi jo szokas szerint valami kis "szuvenyirt".

Es erdemes olyat hoznod, ami ott olcsobb ahova mesz vagy egyedibb es nem tul draga es otthon hasznos es segitseg a szuleidnek. Ket pelda: olivaolaj ha horvatokhoz/spanyolokhoz/olaszokhoz mennel; valami jo kis vadas szosz vagy knedli ha a szlovak szomszedokhoz. Ha idehaza mesz valahova, akkor kuldj kepeslapot es azt ird ra szeretlek benneteket es orulok, hogy segitettetek a nyrlasomba. Es valami kis aprosagot hozz vagy ha isznak es van jo pinceszet hozz kimert bort.

2020. jún. 30. 18:17
 18/32 anonim ***** válasza:
47%

En boldogabb lennék, mintha én saját magam mennék.. Egy szülő mindig boldog, ha a gyerekének lehetősége nyílik valamire..

A lányommal tanultuk az angolt ő sokkal hamarabb és szebben megtanult angolul, mint én... Nagyon örültem és annyira büszke voltam rá, mindenkinek eldicsekedtem :)

A te szüleid is biztosan nagyon fognak neki örülni :)

2020. jún. 30. 20:07
 19/32 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem miért gond, ha a szülei tartják el. Én például előbb költök bármit a gyerekeimre, mint magamra. Azért kuporgatunk a férjemmel, hogy nekik mindenük meglegyen. Soha nem sajnálnám tőlük, hogy ők elutaznak valahova.
2020. jún. 30. 20:26
 20/32 anonim ***** válasza:
84%
"Nem értem miért gond, ha a szülei tartják el" Ott a gond, hogy a szülőknek nem jut erre. De a felnőtt embernek, aki a szülőktől veszi el az erőforrásokat, igen. Ha a szülőket ez nem zavarja, akkor nincs gond. De ha kuporgatva élnek, az meg akit eltartanak nyaralgat, és nem a jövőjére teszi félre a pénzt amiért a szülők nélkülöznek, na az már probléma.
2020. jún. 30. 20:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!