20 éves vagyok és érettségim van. Tervben van,hogy visszamegyek szakközépiskolába felnőttképzésre ami 2 tanév.
Viszont a jelenlegi barátom kapható lenne arra,hogy kimenjünk külföldre dolgozni.
A szüleim erről hallani se akarnak. Nem tudom mitévő legyek. Most sincs kedvem tanulni, de ha kimegyünk és max 2 évig kint leszünk, utána még kevesebb kedvem lesz. Szakma nélkül meg örökre gyárban kell dolgoznom.
Szóval szerintetek most tanuljak és utána menjek ki vagy menjek ki és utána is ráér tanulni?
10: Ne aggódj, 2 év múlva még nem leszel 40 éves :D
2020. jún. 29. 10:09
13/25 anonim válasza:
Oké, akkor szerintem te ezt már eldöntötted. Akkor minek kérdezel?
Bírom azokat, akik kérdeznek valamit, majd győzködik a válaszolókat arról, amit hallani akarnak...
2020. jún. 29. 10:10
14/25 anonim válasza:
Ha én újrakezdhetném egymás mellett csinálnám a kettőt hogy mire megkapom a papírt legyen gyakorlatom meg kapcsolataim. Ha más nem bedolgoznék valaki alatt gyakornokként.
2020. jún. 29. 10:10
15/25 anonim válasza:
Akár mennyire is úgy néz ki hogy inkább hajlasz a munka felé tanulj ki valami szakmát még most. Tapasztalatból mondom mert később hidd el hogy nem fog fogni úgy az agyad egyáltalán nem fogsz tudni odafigyelni. (Nálam ez volt) vannak 6 hónapos tanfolyamok is már nem muszáj 2 évest csinálnod, kivéve ha már meg van mit szeretnél tanulni. Ha megvan a szakmád még úgy is kimehettek, viszont ha visszajössz fogsz tudni dolgozni abban amit kitanultál. Mert az se biztos hogy sokáig maradtok külföldön
2020. jún. 29. 10:33
16/25 anonim válasza:
Kint is tudsz tanulni, ott legalább magasabb a színvonal mint itthon.
2020. jún. 29. 10:46
17/25 anonim válasza:
Biztos, hogy a helyedben elmennék ebből az országból, addig mindenképpen amíg ez a kormány, és ez az ellenzék van itthon.
2020. jún. 29. 10:47
18/25 anonim válasza:
Én érettségi után egy évig jártam főiskolára, de nem éreztem magaménak a szakot. Úgyhogy otthagytam és kimentem külföldre. Nyelvtanulás + pénzkeresés. Másfél év után visszajöttem és inkább angol szakra jelentkeztem , nem bántam meg. Szerintem menj ki külföldre, utána még mindig el tudod végezni a szakmát, egy két éves képzés nem nagy cucc.
2020. jún. 29. 10:48
19/25 anonim válasza:
Szerintem tanulj, később se lesz kedved és egyre nehezebb lesz visszaállni, minél többet hagysz ki. Esetleg próbálj meg mellette dolgozni is.
2020. jún. 29. 10:59
20/25 batta80 válasza:
De tudod azt, hogy mit tanulnál?
Én teljesen eltérő véleményen vagyok, mint a többiek. Én minden (vagy legalábbis azoknak, aki bizonytalanok a továbbtanulást illetően) fiatal felnőttnek érettségi után előírnék egy-két éve melót gyárban/mekiben/étteremben akárhol.
Ezzel a munkatapasztalattal lehetne igazán eldönteni, mit tanuljon az ember. Mert így van egy csomó ember, aki tanult 4-5 évig egy bármit főiskolán/egyetemen, és soha a büdös életben nem fogja hasznosítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!