Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tanuljak előbb vagy dolgozzak?

Tanuljak előbb vagy dolgozzak?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és érettségim van. Tervben van,hogy visszamegyek szakközépiskolába felnőttképzésre ami 2 tanév.

Viszont a jelenlegi barátom kapható lenne arra,hogy kimenjünk külföldre dolgozni.

A szüleim erről hallani se akarnak. Nem tudom mitévő legyek. Most sincs kedvem tanulni, de ha kimegyünk és max 2 évig kint leszünk, utána még kevesebb kedvem lesz. Szakma nélkül meg örökre gyárban kell dolgoznom.

Szóval szerintetek most tanuljak és utána menjek ki vagy menjek ki és utána is ráér tanulni?

2020. jún. 29. 09:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Tanulj, tanulj, tanulj. Ahogy írtad később kedved sem lesz, igazán időd se, plusz bármi más is történhet. Legalább valami szakmát legyen.
2020. jún. 29. 09:49
 2/25 anonim ***** válasza:
88%

20 évesen nem az a lényeg, hogy a szüleid miről akarnak hallani, és miről nem - hacsak nem nekik kellene finanszírozniuk az elképzelésedet.

Azt kellene eldöntened, hogy TE mit akarsz.

Én biztos tanulnék a helyedben, de ez a te életed, nem az enyém.

2020. jún. 29. 09:51
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Bizony, bánni fogod később ha most nem tanulsz.
2020. jún. 29. 09:55
 4/25 anonim ***** válasza:
98%
Csináld meg ezt a két évet. Utána dolgozz. És munka mellett még mindig továbbtanulhatsz.
2020. jún. 29. 10:00
 5/25 A kérdező kommentje:
De akkor 2 évig pénzem se nagyon lesz, szar már az autóm és újat kéne vennem.
2020. jún. 29. 10:01
 6/25 anonim ***** válasza:
99%
Mondjuk 20 évesen szerintem nem halsz bele, ha régi autód van, vagy ne adj' Isten nincs is autód...
2020. jún. 29. 10:02
 7/25 A kérdező kommentje:

Nem abba halok bele,hogy régi, nem is akartam újabbat csak nem éri meg már fenntartani mert minden héten kb.szerelőnél van.

Ha autóm nem lesz,akkor meg suliba se tudok eljárni.

2020. jún. 29. 10:05
 8/25 anonim ***** válasza:
98%
Hát sztem 20évesen ne egy autó legyen a fő szempont és vezérlőelv...
2020. jún. 29. 10:06
 9/25 anonim válasza:
98%

Mindenféleképpen tanulj

Később megbánod ha nem

(Saját tapasztalat)

26F

2020. jún. 29. 10:08
 10/25 A kérdező kommentje:
De ezen kívül amúgy sincs más boldogságom az életben, csak a pénz hajszolása. Csak ha belegondolok,akkor 40 évesen már nem külföldön akarok gyárban sz opni
2020. jún. 29. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!