Találkozzak-e édesapám új barátnőjével?
Elnézést előre is, ha hosszú lesz.
A szüleim óvodás koromban elváltak, már egyetemista vagyok. Több dolog sem volt jó, de a válás fő oka, hogy apukám nem egyszer és nem egy nővel megcsalta anyukámat. Én édesanyámmal maradtam, mindent megadott nekem, segít, támogat, nagyon jó a kapcsolatunk. Édesapámmal is tartom a kapcsolatot, kisebbb koromban ott voltam nála heti 1-2 napot, de a munkája miatt inkább a feleségével voltam (a feleségével évekkel a válas után találkozott). Szeretem a feleségét, van egy húgom is, aki annyi idős mint én, amikor ők elváltak. Apa is segít nekem, támogat anyagilag is, de érzelmileg nem igazán, a sulin kívül nem sok mindenről tudunk beszélni, nem ismer annyira.
És most kiderült hogy a feleségét is megcsalta, szintén ahogy anyukámat is, el is válnak. Az egyik nő akivel csalta, ugyanaz akivel anno anyukámat is. Úgy néz ki apukám össze is jön azzal a nővel.
Anya már nem haragszik apára, jó a viszonyuk, én sem akarok balhézni vele, csak az apám. De azzal a nővel nem akarok találkozni, beszélni. Ha apám vele akar lenni, szíve joga, de én azt a nőt nem akarom az életembe. Vele továbbra is találkozni fogok, de csak a nő nélkül.
Ti mit gondoltok erről? Nem tudom apukám, hogyan fog erre reagálni.
6-os mit nem értesz azon hogy apuka nem monogám típus, hanem kalandozó? Milyen felelőssége van ebben a kérdező anyukájának? Szerintem ne ragozd tovább mert olvasni is rossz amiket írsz, gondolom te vagy 4-es is. Nem a gyerek miatt maradt jó a kapcsolatuk, hanem anyuka már nem haragszik apukára, ergo megbocsájtott neki. A kérdezőnek ettől függetlenül is jó a kapcsolata, mivel anyuka nem nevelte az apja ellen a kérdezőt, hanem teljes vállszélességgel támogatta, hogy apukával találkozzon a kérdező. Az anyukáját megcsalta apuka, most a következőt is megcsalta, akit a kérdező kedvelt, és most azzal van együtt a sok közül az egyikkel akivel megcsalta, szóval mit kellett volna lépni az elsőnél? Gondolom anyuka már csak az x-edik után tudta meg hogy meg lett csalva, nekem ez a tippem, vagy adott apukának esélyt, de mivel apuka nem monogám típus, ezért az az esély elúszott, de ha tévedek, akkor sem a te dolgod eldönteni látatlanul és nem tudva a helyzetet, hogy mi anyuka felelőssége ebben a dologban, bunkó vagy és rágalmazó. Mert ezen kérdés alapján semmi! Nem tehet róla.
9-essel sem értek egyet, azzal fog eltávolodni a kérdező ha úgy találkozik az ex szeretővel aki most apuka társa, hogy neki ez nagyon megalázó helyzet. Szóval a lényeg, hogy nem ez volt a kérdés, lehet papolni neki, hogy kinek a felelőssége, meg mi a dolga egy apának vagy egy anyának, de most vegyétek elő a nagy zsebet, és vegyétek észre hogy nem a ti magánügyetek, ergo semmi közötök ehhez a részéhez. A kérdező kérdezett egy vele kapcsolatos kérdést, mert megalázónak érezte ezt az egész találkozós dolgot, de bizonytalan is volt, mert nem tudta hogy mit csináljon. Semmit, nem kell vele találkoznod! Apukád választott, de azzal a választással azt is el kell fogadnia, hogy neked nem kell úgy gondolkoznod ahogy neki, magyarán szólva el kell fogadnia a felnőtt lányától,hogy nem szeretne találkozni az ex szeretővel. Slussz passz. Szépen udvariasan passzolod, ha az ex szerető besértődik ezen és leblokkolná az egészet, magyarán szólva hisztizne ezen akkor az sem a te problémád, csak szépen csöndben ne menj a találkozóra, de úgy, hogy mondd el apukádnak, hogy nem szeretnél találkozni vele. Apuka felnőtt ember, meg fogja érteni.
Nálunk apám azért a nőért hagyta el anyám (minket, a családját) akivel később évekig együtt voltak. A történtek ellenére meg is kedveltem ez idő alatt. Aztán gondolom megromlott a kapcsolatuk és szakítottak, ezután jöttek a nőcskék, elég sűrűn váltva egymást és már betelt a pohár, most már nem akarom ismerni egyiket se.
Mondjuk nekem apámmal se jó a viszonyom.
De szerintem semmi baj azzal, hogy nincs arcod hozzá hogy az épp aktuálissal jópofizz.
Mivel a szuleid ovodaskorodban mar elvaltak igy nem tudhatsz csak az anyukad (vagy apukad vagy mas rokonok feknott csladi baratok) elbeszeleseibol arrol, hogy apukad kivel es hanyszor es na es ez a nagy kerdes MIERT csakta meg anyukadat?
A megcsalasokban alapvetoen a csalo fel a hunyo, de egy jo parkapcsolatban ez nem tortenhet meg. Ha meg apukad alapvetoen egy poligam hajlamu fazon volt mar elotted is, akkor anyud eleg naivan azt hihette majd miatta megvaltozik a jelleme, de nem igy lett.
Apukad masodik felesege is lehetett volna ennyi erovel egy regi szereto vagy egy alkalmas felrekettyintes csak anyd es a barati kor nem tudott rola, neked meg apukad es o se kotottek az orrodra. Persze nem ketelyt akaroo ebreszteni benned csak azt kell lasd, hogy nem mi dig es minden van ugy ahogy azt mi naivan hisszuk mint kivulallok.
Ha majd apukad be akarja neked cwlzottan mutatni az uj baratnojet akkor mondhatod, ha nincs még kedved vele talalkozni, de ne azt mond hogy mert te ugy tueoe anyat megcsltad vele...mert ez eoeg gyerekes dolog ugy 15 ev tavlatabol. Viszont ha keg majd egyszer talalkoztok, akkor en helyedben siman megkerdeznem artatlan faarccal, hogy igazak e a pletykak, hogy amikor apukad meg a te anyukaddal volt es te nyagyon kicsi voltal, akkor kozte es apud kozott mar vopt valami? Igy legalabb eselyt adnal arra, hogy megtudd az ugazat es rra ishogy netan szegyellje magat kisse a csaj vagy azt mondhassa szornyen sajnalja ami akkor tortent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!