Találkozzak-e édesapám új barátnőjével?
Elnézést előre is, ha hosszú lesz.
A szüleim óvodás koromban elváltak, már egyetemista vagyok. Több dolog sem volt jó, de a válás fő oka, hogy apukám nem egyszer és nem egy nővel megcsalta anyukámat. Én édesanyámmal maradtam, mindent megadott nekem, segít, támogat, nagyon jó a kapcsolatunk. Édesapámmal is tartom a kapcsolatot, kisebbb koromban ott voltam nála heti 1-2 napot, de a munkája miatt inkább a feleségével voltam (a feleségével évekkel a válas után találkozott). Szeretem a feleségét, van egy húgom is, aki annyi idős mint én, amikor ők elváltak. Apa is segít nekem, támogat anyagilag is, de érzelmileg nem igazán, a sulin kívül nem sok mindenről tudunk beszélni, nem ismer annyira.
És most kiderült hogy a feleségét is megcsalta, szintén ahogy anyukámat is, el is válnak. Az egyik nő akivel csalta, ugyanaz akivel anno anyukámat is. Úgy néz ki apukám össze is jön azzal a nővel.
Anya már nem haragszik apára, jó a viszonyuk, én sem akarok balhézni vele, csak az apám. De azzal a nővel nem akarok találkozni, beszélni. Ha apám vele akar lenni, szíve joga, de én azt a nőt nem akarom az életembe. Vele továbbra is találkozni fogok, de csak a nő nélkül.
Ti mit gondoltok erről? Nem tudom apukám, hogyan fog erre reagálni.
Köszönöm a válaszokat!
4-es: Szerintem nem édesanyám felelőssége, hogy apám hogy viszonyul hozzám. Sosem tiltott tőle, mindig bátorított hogy menjek. Azt, hogy apám hogyan viselkedik akkor mikor ott vagyok azt nem ő szabja meg. Apam nem az az érzelmekről beszélős ember. Én ezt elfogadtam, kiskoromban vágytam volna többre, mostmár nem.
Szíves joga van nem találkozni vele. Szépen felnőtt ember módjára megmondod apukádnak:
Apa! Én nem szeretnék találkozni az új barátnőddel. És nem kell magyarázkodni, majd rájön miért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!