Szerintetek a szülő kitessékelheti a házból gyermekének azt a barátját/barátnőjét, akit ő nem lát szívesen?
Nem konkrét eset, csak kérdezem, ki mit tenne akkor, ha a gyerek felvisz valakit, aki a szülőnek nem szimpatikus, vagy máskor kárt okozott és azért nem látják szívesen, vagy mert linknek tartják a vendéget stb.
Mindig a ház tulajdonosa dönti el, hogy ott ki tartózkodhat. Erre hivatkozással a szülő megtilthatja, hogy ez a vendég ott legyen, vagy inkább legyen tekintettel gyereke magánéletére és hunyjon szemet efelett?
Nyilván a ház tulajdonosa azt enged be a házába, akit akar. Tehát elvileg simán kiteheti a barátot, barátnőt. Az megint más tészta, hogy miért tenné. Nem mindegy, hogy a szülők nem tudják elfogadni, hogy a gyerekük felnőtt és párkapcsolata van (bár ebben az esetben is joguk van nem beengedni a házukba az illetőt), vagy mondjuk tettleg bántalmazta a gyereküket. Utóbbinál teljesen érthető.
Vagy nem mindegy, hogy egy barátot nem kedvelnek, mert nem szimpatikus nekik, vagy mondjuk az a barát hatására a gyerekük bulizik, elhanyagolja a tanulást, netán még drogozik is és mindezt a barát miatt. Ebben az esetben is érthető, ha a szülők nem látják szívesen az illetőt.
Nem saját eset, nincsenek gyerekeim, csak érdekel, ki hogy áll hozzá.
Jó példákat írtatok, ráadásul szándékosan nem írtam bele a kérdésbe, hogy az említett "gyerek" kiskorú-e vagy már nem, lényeg, hogy otthon lakik a szülőkkel. Ha meg ez így van, akkor életkortól függetlenül is bele szoktak szólni a szülők akár jogilag felnőtt gyerekük életébe. Mik a határok, meddig lehet elmenni? Ezt feszegetem a kérdésben.
Akié a ház/lakás, az dönti el, ki lehet ott.
Akinek valamiért nem engedi meg, azt természtesen kiteheti.
Az, hogy a gyerek "magánélet", nem elég indok, ha a gyerek olyan valakit visz haza, aki a szülönek valamiért problémás, akkor a szülö akarata az elsödleges.
Ilyen esetben teljesen lényegtelen, hogy a gyerek kiskorú vagy már felnöttnek számít, ettöl még a szülöé a döntési jog.
Persze normális szülö csak akkor tiltja ki vagy küldi el az illetöt, ha arra valami komolyabb oka van.
Ket kulonbozo eset:
1. Jancsikarol az a hir jarja o a falu bikaja, talan meg neha fuvezik is, a legmenobb srac a gimiben, es hat udvarolni kezd a lanyomnak. Lanyom hazahozza, bemutatja, aztan itt is akarja altatni. Bizony tetszik nem tetszik, amig en nem kapom rajta, hogy nalunk fuvezik, hogy gruppent tartanak, amig megbizom a sajat lanyomban es a nevelesemben annyira, hogy hat vedekezni fognak...addig ám legyen, jojjon Jancsika, ha jolviseli magat jarjon csak hozzank (bar nyilvan nem orulok egy ilyen hiru udvarlonak).
2. Jancsika...mint irtam elobb. Aztan elso latogatas alkalmaval nem koszon, bevonulnak, lanyommal elszivnak egy jointot...pedig kertem elotte lanykam, hogy nem partolom a drogozast amugy sem...aztan meg elmenofelben be is szol hu de jo bőr a lanyom. Na ilyen esetben tobbet be nem teszi a labat. Mindegy milyen nagy szerelem dúl, lanyom ha lebeszelni nem is tudom, ide hozzank ne hordjon egy tulkot.
Es igen termeszetesen akie az ingatlan az barmikor kitessekelhet barki altala valamilyen velt vagy valos okbol ott nem szivesen latott vendeget. Vagy te .indenkut beengedsz csak, mert a gyereked ugy gondolja folhivna? (A hajlektalant lezuhanyoztatni, cuki ketevest a jatszirol, az epp ot perce megismert aranyos haloingesnenit, a meno motorost, akirol azt mondja most a buszon szedte ossze vagy semiylen nyelven nem.beszelo szigetes rasztahaju reszeget...? (Szerintem tudnal olyat kitalalni, akit nem engednel be vagy egybol nyitnad is az ajtot, hogy mehet is kifele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!