Mit csináljak? Összevesztem anyámmal.
Én írtam egy listát arról, hogy azon az adott 14 napon mit csináltam meg (azaz két héten). Kollégista voltam, így csak hétvégente meg péntek délután tudtam 'segíteni'.
Engem is idegesített az alaptalan gyökérkedése. Szép összeírtam, hogy miután hazaértem és ledobtam a cuccom, miket csináltam még aznap, szombaton, vasárnap délelőtt (mert délután már vonatoztam vissza). Amikor vasárnap délutánra, mikor már indultam volna a vonathoz megint elkezdett pofázni, előkaptam a listát és odavágtam elé, hogy "Na, akkor ezeket nem fogom megcsinálni többé, ha úgysem számít semmit se." Egy szép A4-es lap televolt mindazzal amit csináltam, és nem írtam nagybetűkkel. Erről persze egy másolatot is csináltam, mert ismertem, számítottam arra hogy megpróbálja "eltusolni" a dolgot és következőleg szintén hasonlóan hibáztatni (így is lett egyébként, csak akkor már azt mondtam neki, hogy 'ha segítek és úgy is szar vagyok, akkor kapd be a fäszomat'). Ez persze nem innen indult, nem így kezdődött, az elmúlt 16 év gyökérkedése alatt (19 voltam mikor ez a 'beszélgetés' lezajlott) már felgyülemlett.
Egy ilyen lista írást neked is ajánlanék. Én így vezettem:
NAP, ÓRA:PERC amikor megkért valamire KÖTŐJEL NAP, ÓRA:PERC mikor elkezdtem amit kért, és az, hogy mit kért és hogyan kérte azt (csakhogy megmaradjon az is, milyen 'kifinomultan nőies' szavakat használt, hogy ha engem cseszne le, mennyire káromkodok időnként, akkor betudjam valamivel fogni a pofáját az alapján, hogy 'ha csak ilyen példát láttam, én is így teszek' alapon). Az én ilyen listámra 29 dolog jött össze azalatt a 2 nap alatt (péntek du., szombat, vasárnap de.).
Az ilyeneknek általában valami más (akár lelki, akár mentális jellegű) bajuk van amivel te valszeg nem tudsz mit kezdeni.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!