Mit tegyek, ha anyám nem érti meg, hogy nem szeretem azt, ha játszik velem, mint egy 5 évessel?
Nem szeretem, amikor bejön a szobámba, és a fiúkról kérdezget. Kellemetlen, és ha lenne is valami, biztos nem vele beszélném meg. Mindig rákérdez, hogy tetszik-e nekem valaki (amihez semmi köze nincs), erre természetesen elmosolyodom, mert kínos nekem ez a téma, ha vele kell megbeszélnem ezt. Most is nem tetszik senki, erre amikor rákérdez, elmosolyodom. Nem tudom, mitől van ez, talán kamaszkor miatt. Folyton nem hagy békén, ölelget, puszilgat, amivel nem lenne semmi bajom, dehogy állandóan, az már kicsit sok. Kimegyek a konyhába kaját csinálni, erre megpuszil. Miután megettem, kimegyek a konyhába, hogy kivigyem a tányért, erre megölel. Oké, oké, örülnöm kellene hogy szeret, mást vernek otthon, blablabla, de engem mit érdekel, hogy más hogy él?
Nem szeretem, hogy folyton olyan intim dolgokat akar velem megbeszélni, amit én nem akarok vele. Mondtam már neki vagy ezerszer, hogy hagyjon, de nem hajlandó ezekkel békén hagyni. Nem hajlandó tudomásul venni, hogy nem vele akarok ezeket megbeszélni. Mindig megsértődik, és utána bejön a szobámba és elkezd felhozni 1000 éves dolgokat. Én is sok mindent tudnék neki felróni, de nem teszem.
33 éves vagyok, a virus miatt felmondtam az alberletem es hozza költöztem átmenetileg. Már teljesen kiboritott, minden baj, ha máskepp csinalok, az is, ha ugy csinalok, ahogy szokta, nem tudok ugy végigmenni a lakáson, hogy ne szólna hozzám, ez 90% basztatás, jelenleg már kinyomkodja a telefonomat, ha nem vagyok ott. Sose volt meg 11 nem fogadott hívásom.... Egy jó szava nem volt egyszer se, mondjuk már ez évek óta megy. Kényszerből jöttem csak. Alig várom, hogy elmenjek.
Hidd el, jobb amíg puszilgat, főleg ha őszintén teszi.
Én sem szeretem, ha a rokonaim puszilgatnak, ölelgetnek, sőt én még az ilyen köszönés puszitól is ki szoktam lenni. Az ilyesmit nem mindenki szereti, és szerintem ezt tiszteletben kell tartani.
Emellett az ilyen felnőttes témák a kamasztól kell, hogy érkezzenek, nem pedig az anyuka felől. Persze néhányszor nagyon szuper, ha az anyuka is felhozza, de ezt ne tegye naponta. Ezzel pont az ellenkezőjét éri el, a gyerekének elege lesz a témából és nem akar majd erről beszélni. Az a jó, ha a gyerek teszi fel a kérdéseket, és a szülő készségesen rendelkezésre áll, és válaszol mindenre. :) Ha nincs folyton a lánya nyakán, könnyebben alakul ki a "barátnős" kapcsolat.
És persze nagyon jó, hogy szereti az anyja és törődik vele, és nem ez a legnagyobb probléma a világon, de tényleg nagyon idegesítő tud lenni egy olyan embernek, aki nem szereti annyira puszilkodást és az ilyen témákról való beszélgetést.
Kérdező én azt javaslom neked, hogy ülj le anyukáddal, és mondd el neki, hogy téged zavarnak ezek a dolgok, mondd el, hogy örülsz a törődésnek, te is szereted, de te nem ilyen ember vagy. Először valószínűleg meg fog bántódni kicsit, de azért szerintem az ilyesmit meg lehet beszélni normális keretek között. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!