Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értethetném meg férjemm...

Hogyan értethetném meg férjemmel hogy nekem ez rossz?

Figyelt kérdés
Problémám lassan megmérgezi kapcsolatunkat.Második házasságunkban élünk férjemmel.Neki két lánya van nekem egy.Már mindegyik bőven felnőtt és kapcsolatban élnek külön háztartásban.Egy húsüzemben dolgozik férjem külföldön,minden héten péntek este ér haza hozzám.Vasárnap éjszaka pedig visszaindul.Emiatt minden egyes héten kettő napot vagyunk együtt.Ami még éppen elfogadható lenne.Csakhogy ebből elvesz férjem kinti munkája valamint a szüleinél az időnkénti segítés.Ezeket még meg értem.Amit nem hogy ha lányai gondolnak egyet és egész napos programot szerveznek egy ilyen nap valamelyikére,akkor férjem rögtön ugrik,nem számolva azzal hogy ezzel a lépésével tőlünk veszi el egy újabb kettesben töltött nap lehetőségét.Ami ugye így is kevés.Ilyenkor nem kéri ki véleményem,csak utólag vagyok tájékoztatva hogy megyünk ezekre a programokra.Igen kérdezhetitek hogy miért mentem hozzá ha tudtam vannak gyerekei,azért mert a saját családomból kiindulva nem sejtettem hogy ilyen egész napos elfoglaltságai lesznek gyerekeivel.Azt meg főleg nem gondoltam hogy nem velem beszéli meg.Mivel keveset vagyunk mi is együtt legalább leszűkítené két-három órára ezeket a találkozásokat,de nem,az van amit a gyerekei kitalálnak.Én úgy érzem távolodom tőle lelkileg,másodrendűnek érzem magam.Szeretnék tanácsot kérni mit tehetnék hogy ne romoljon meg az amúgy jó házasságunk?

2020. jún. 23. 15:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Azért tőlem nem elvárható hogy feladjam ügyfélszolgálatos munkámat és takarítsak.Főleg hogy nem is nekem van extra fizetésre igényem,írtam hogy férjem időnként támogatja gyerekeit anyagilag.Én azt gondolnám ha nekem nehézséget kell vállalnom,akkor a gyerekei se csináljanak úgy mintha egy átlagos szülőjük lenne.Vegyék észre hogy csak heti kettő napot lehet a párjával,és kicsit redukálják le a vele való találkozás idejét.
2020. jún. 23. 18:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezt így sem a férjed, sem a gyerekei nem fogják kitalálni. Szólnod kell, hogy részedről ez nem oké, és hogy miért. Ennyi. Ha nem tudjátok normálisan megbeszélni, akkor nagyon nincs rendben a házasságod.
2020. jún. 23. 18:30
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Klasszik maffiózófeleség attitűd. Az ide-oda utazás az tetszik, de az nem, hogy dolgozik.
2020. jún. 23. 20:20
 14/20 anonim ***** válasza:
11%

Szia Sorstars. Teljesen megertem a problemad es a problema egeszet is.

Ami a gaz, hogy veled nem egyeztet es egybol ugrik a felnott lanyainak. Nalunk ugyanez van es ugyanezek a serelmeim.

Remelem nalatok alakulhat jobban.

Amit en probaltam es nem mukodott, hogy oszinten beszeltem az erzeseimrol es hogy mit szertnek es miert. Tehat ha ezen te is tul vagy akkor mèg ket lehetoseged marad vagy 3.

1. Hamarabb es teljes napos programojat szervezel minden hetvegere sőt egybol beleszervezed az anyoseknal segitest is hogy latszodjon hu de jo fej vagy.

2. Megkiserelsz kijelolni minden honap egyik ilyen 2 napos alkalmat, hogy dragam a gyerekeiddel az a te idod szervezzetek barmit en is megyek szervezek magamnak programot. Ennyinek amugy elegnek kellene lenni.

3. Szolsz a ket lanynak hogy helo te vagy a feleseg es jo lenne ha elobb veled programozna az apjuk es utana veluk ugyhogy a havi egy kozos napnak oruljenek a tobbi a tied. Es probaljak nem ugraltatni az apjukat. (Ez sajna elwg rizikos de hatha csak nem tunik fol nekik es megertik.)

4. Hagyod a francba...vagy javaslod parkapcaolati terapiara jarast mert ez nem normalis.

Apammal nem talalkozok havonta nem hogy hetente...es o se igenyli. Persze ha jonne haza kulfoldrol es kellene a penzecskeje lehet megeroltetnem magam 😁.

Amugy ha szolsz ketszer es harmadjara sinca valtozas ne eroltesd kezdj keszulni a valasra, mert akkor a ferjednek veled van baja es ez csak menwkules. Vagy ferjed mint az enyem beteges lelku.

2020. jún. 23. 21:46
 15/20 anonim ***** válasza:
86%

Nem egyszerű, hiszen mindenki megérthető.

Érthető, hogy a gyerekek szeretnek az apjukkal lenni, programot szervezni. Érhető az is, hogy szeretik a spontán dolgokat és nem előre bejelentkezős úton programot szervezni.

Érthető a feleség is, hogy azt a kevés időt a párjával akarja tölteni.

És érthető a férj is, akinek 2 napja jut a szüleire, barátaira, párjára, gyerekeire meg saját magára.

2020. jún. 23. 21:56
 16/20 anonim ***** válasza:
32%

"Vegyek eszre, hogy csak heti 2 napot lehet a parjaval"

Te meg vedd eszre, hogy a parodnak van ket gyereke akik LEGALABB annyira a csaladja, mint te, sot, az a normalis, ha a gyermekei az elsok. Normalis esetben neked is a lanyod lenne a fontosabb. Vedd eszre, hogy a parodnak legalabb amnyira hianyoznak a gyerekei mint te, igy veluk is szivesen csinal programot.

Megertem, hogy utalod, hogy ilyen keveset lehetsz a ferjeddel, de ezt ne a gyerekekre haritsd ra, itt az a gond, hogy a ferjed kint dolgozik es osszesen heti 2 napja van a szuleire, a felesegere, a lanyaira, neadj isten meg a barataira is.

2020. jún. 24. 01:19
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Te mi a fenének élsz kapcsolatban ezzel az emberrel? Nem is éltek együtt, csak eg yhétvégi barátnő vagy, mikor épp nincs jobb programja. Ez nem is lenne baj, ha Te nem vágynál ennél sokkal többre, de az meg nevetséges feltételezés és elvárás, hogy azért, mert a Te gyerekednek nincs igénye arra, hogy veled is töltsn némi minőségi időt, az övéi is ilyenek. Sőt, neki legalább van családja! Nme lenne jobb betagozódni abba, és élvezni a közös programokat, mint magadban puffogni és megkeseríteni magad számára azt a kis időt is, ímg itthon van? Az meg, hogy te nem mehetsz vele, mert neked nyelvet tanulni és takarítani is alantas, más kérdés, ezek szerintNeked is van egy fontossági sorrended, amiben a kapcsolatotok valahol a sokadik szempont. Akkor te miért várnád tőle, hogy neki meg te legyél a minden, mindenki mást lesz...va? Persze, a külföldi , pénzes munkát nem, az jó... Fura vagy, de a legfurább az, hogy ez a házasság előtt nem zavart? Akkor nem derült ki, hogy nem egy az igényetek? Egyébként őt sem értem, minek neki olyan "társ", aki nem is társ, hiszen a mindennapjaiban nem is vesz részt...
2020. jún. 24. 07:01
 18/20 anonim ***** válasza:
90%

Milyen gyakran vannak ilyen egész napos programok? Ha évente 4-5 alkalommal, akkor OK, ha kéthetente, akkor nem OK.

Hívnak-e téged ezekre a programokra, ill. elmehetnél-e, ha vele akarnál lenni?

Mi történik ezeken a programokon, hogyan zajlanak le, hogy muszáj reggeltől estig tartaniuk? Teljesen jogos a fölvetésed, hogy miért nem lehet helyette félnapos vagy néhány órás programot tartani.

Én is szoktam látogatni a szüleimet, de nem reggeltől estig egyhuzamban, hanem mondjuk ebédre odamegyünk (családostul) és délután közepén, esetleg késő délután hazamegyünk. Ha reggeltől estig együtt vagyunk, az kizárólag közös (kerti) munka miatt van.

Nekem valahogy az az érzésem, hogy veled csak akkor tölt időt a férjed, ha semmi más programja nem adódik. Egy jó párkapcsolatban azért nem így kéne lennie.

Gondolom, amúgy te gondoskodsz arról, hogy tiszta legyen a lakás, ahová hazaér, legyen tiszta ruhája, amit fölvehet, legyen ebéd otthon hétvégén. Ezt el is fogadja tőled, szóval házvezetőnőnek jó vagy neki, de társnak nem - ami érthető módon bánt téged.

2020. jún. 24. 08:27
 19/20 anonim ***** válasza:
39%

Még valami: többen írták, hogy természetes, hogy a gyerekek a fontosabbak, ill. hogy a gyerekei szeretnek az apjukkal lenni.

Nos, ezek a lányok felnőttek, külön háztartásban élnek, ezt írtad, kérdező.

De nem írtad, hogy családosak lennének, vagy legalább párkapcsolatuk lenne.

Nos, egy felnőtt ember normális esetben párkapcsolatot létesít, és elsősorban párjával akarja tölteni a szabad idejét. Persze, jó időnként hazamenni a szülőkhöz, meg beszélgetni velük, meg tanácsot kérni, de nem elsősorban a szüleivel csinál egy felnőtt ember programot. Normál esetben baráti köre is van, a saját korosztályából. Itt nagyon úgy néz ki, mintha a felnőtt lányoknak nem lenne magánéletük, ezért csüngenének az apjukon.

Apropó!

Anyjuk is él? Vele is ennyi programot csinálnak? Vagy netán EGYÜTT van ilyenkor a két (elvált) szülő?

2020. jún. 24. 08:39
 20/20 anonim ***** válasza:
77%
Nos, ha mindenki felnőtt, akkor lehet érdemes lenne nyelvet tanulni és szedni a sátorfádat neked is külföldre. Akkor együtt lehettek egész héten, amikor meg hazajöttök pár napra lehet a gyerekekkel programot csinálni. Mert ez bizony jó pár évig nem fog változni. Neked igényed lenne a párodra, neki meg mindenkire, de 2 nap baromi kevés. Előbb utóbb rámegy a kapcsolatod, hiszen te már most sem érzed jól magad. Esetleg lehetne a többiekkel valami kompromisszumot kötni, hogy pl a hónapban mikor van itthon a párod, milyen programok vannak, mikor tud a gyerekeivel és mikor tud veletek lenni. Felnőtt emberként nem kell minden hétvégén apucival találkozni, lehetne havi 1x is.
2020. jún. 24. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!