Hogyan értethetném meg férjemmel hogy nekem ez rossz?
Szia Sorstars. Teljesen megertem a problemad es a problema egeszet is.
Ami a gaz, hogy veled nem egyeztet es egybol ugrik a felnott lanyainak. Nalunk ugyanez van es ugyanezek a serelmeim.
Remelem nalatok alakulhat jobban.
Amit en probaltam es nem mukodott, hogy oszinten beszeltem az erzeseimrol es hogy mit szertnek es miert. Tehat ha ezen te is tul vagy akkor mèg ket lehetoseged marad vagy 3.
1. Hamarabb es teljes napos programojat szervezel minden hetvegere sőt egybol beleszervezed az anyoseknal segitest is hogy latszodjon hu de jo fej vagy.
2. Megkiserelsz kijelolni minden honap egyik ilyen 2 napos alkalmat, hogy dragam a gyerekeiddel az a te idod szervezzetek barmit en is megyek szervezek magamnak programot. Ennyinek amugy elegnek kellene lenni.
3. Szolsz a ket lanynak hogy helo te vagy a feleseg es jo lenne ha elobb veled programozna az apjuk es utana veluk ugyhogy a havi egy kozos napnak oruljenek a tobbi a tied. Es probaljak nem ugraltatni az apjukat. (Ez sajna elwg rizikos de hatha csak nem tunik fol nekik es megertik.)
4. Hagyod a francba...vagy javaslod parkapcaolati terapiara jarast mert ez nem normalis.
Apammal nem talalkozok havonta nem hogy hetente...es o se igenyli. Persze ha jonne haza kulfoldrol es kellene a penzecskeje lehet megeroltetnem magam 😁.
Amugy ha szolsz ketszer es harmadjara sinca valtozas ne eroltesd kezdj keszulni a valasra, mert akkor a ferjednek veled van baja es ez csak menwkules. Vagy ferjed mint az enyem beteges lelku.
Nem egyszerű, hiszen mindenki megérthető.
Érthető, hogy a gyerekek szeretnek az apjukkal lenni, programot szervezni. Érhető az is, hogy szeretik a spontán dolgokat és nem előre bejelentkezős úton programot szervezni.
Érthető a feleség is, hogy azt a kevés időt a párjával akarja tölteni.
És érthető a férj is, akinek 2 napja jut a szüleire, barátaira, párjára, gyerekeire meg saját magára.
"Vegyek eszre, hogy csak heti 2 napot lehet a parjaval"
Te meg vedd eszre, hogy a parodnak van ket gyereke akik LEGALABB annyira a csaladja, mint te, sot, az a normalis, ha a gyermekei az elsok. Normalis esetben neked is a lanyod lenne a fontosabb. Vedd eszre, hogy a parodnak legalabb amnyira hianyoznak a gyerekei mint te, igy veluk is szivesen csinal programot.
Megertem, hogy utalod, hogy ilyen keveset lehetsz a ferjeddel, de ezt ne a gyerekekre haritsd ra, itt az a gond, hogy a ferjed kint dolgozik es osszesen heti 2 napja van a szuleire, a felesegere, a lanyaira, neadj isten meg a barataira is.
Milyen gyakran vannak ilyen egész napos programok? Ha évente 4-5 alkalommal, akkor OK, ha kéthetente, akkor nem OK.
Hívnak-e téged ezekre a programokra, ill. elmehetnél-e, ha vele akarnál lenni?
Mi történik ezeken a programokon, hogyan zajlanak le, hogy muszáj reggeltől estig tartaniuk? Teljesen jogos a fölvetésed, hogy miért nem lehet helyette félnapos vagy néhány órás programot tartani.
Én is szoktam látogatni a szüleimet, de nem reggeltől estig egyhuzamban, hanem mondjuk ebédre odamegyünk (családostul) és délután közepén, esetleg késő délután hazamegyünk. Ha reggeltől estig együtt vagyunk, az kizárólag közös (kerti) munka miatt van.
Nekem valahogy az az érzésem, hogy veled csak akkor tölt időt a férjed, ha semmi más programja nem adódik. Egy jó párkapcsolatban azért nem így kéne lennie.
Gondolom, amúgy te gondoskodsz arról, hogy tiszta legyen a lakás, ahová hazaér, legyen tiszta ruhája, amit fölvehet, legyen ebéd otthon hétvégén. Ezt el is fogadja tőled, szóval házvezetőnőnek jó vagy neki, de társnak nem - ami érthető módon bánt téged.
Még valami: többen írták, hogy természetes, hogy a gyerekek a fontosabbak, ill. hogy a gyerekei szeretnek az apjukkal lenni.
Nos, ezek a lányok felnőttek, külön háztartásban élnek, ezt írtad, kérdező.
De nem írtad, hogy családosak lennének, vagy legalább párkapcsolatuk lenne.
Nos, egy felnőtt ember normális esetben párkapcsolatot létesít, és elsősorban párjával akarja tölteni a szabad idejét. Persze, jó időnként hazamenni a szülőkhöz, meg beszélgetni velük, meg tanácsot kérni, de nem elsősorban a szüleivel csinál egy felnőtt ember programot. Normál esetben baráti köre is van, a saját korosztályából. Itt nagyon úgy néz ki, mintha a felnőtt lányoknak nem lenne magánéletük, ezért csüngenének az apjukon.
Apropó!
Anyjuk is él? Vele is ennyi programot csinálnak? Vagy netán EGYÜTT van ilyenkor a két (elvált) szülő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!