Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értethetném meg férjemm...

Hogyan értethetném meg férjemmel hogy nekem ez rossz?

Figyelt kérdés
Problémám lassan megmérgezi kapcsolatunkat.Második házasságunkban élünk férjemmel.Neki két lánya van nekem egy.Már mindegyik bőven felnőtt és kapcsolatban élnek külön háztartásban.Egy húsüzemben dolgozik férjem külföldön,minden héten péntek este ér haza hozzám.Vasárnap éjszaka pedig visszaindul.Emiatt minden egyes héten kettő napot vagyunk együtt.Ami még éppen elfogadható lenne.Csakhogy ebből elvesz férjem kinti munkája valamint a szüleinél az időnkénti segítés.Ezeket még meg értem.Amit nem hogy ha lányai gondolnak egyet és egész napos programot szerveznek egy ilyen nap valamelyikére,akkor férjem rögtön ugrik,nem számolva azzal hogy ezzel a lépésével tőlünk veszi el egy újabb kettesben töltött nap lehetőségét.Ami ugye így is kevés.Ilyenkor nem kéri ki véleményem,csak utólag vagyok tájékoztatva hogy megyünk ezekre a programokra.Igen kérdezhetitek hogy miért mentem hozzá ha tudtam vannak gyerekei,azért mert a saját családomból kiindulva nem sejtettem hogy ilyen egész napos elfoglaltságai lesznek gyerekeivel.Azt meg főleg nem gondoltam hogy nem velem beszéli meg.Mivel keveset vagyunk mi is együtt legalább leszűkítené két-három órára ezeket a találkozásokat,de nem,az van amit a gyerekei kitalálnak.Én úgy érzem távolodom tőle lelkileg,másodrendűnek érzem magam.Szeretnék tanácsot kérni mit tehetnék hogy ne romoljon meg az amúgy jó házasságunk?

2020. jún. 23. 15:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%

Nehéz kérdés, mert sajnos 2 napja van mindenkire, akit szeret, és ebbe beletartoznak a gyerekei is teljes joggal. Próbálj meg vele beszélni erről, lehet ő is szenved tőle, mert szétszakad abban, hogy mindenre jusson idő.

Az egyáltalán nem opció, hogy hazaköltözzön?

2020. jún. 23. 15:55
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem tud "itthon" munkát találni, vagy esetleg te nem tudsz kiköltözni?

Akkor tuti több időtök lenne, mert így az alig 2 nap alatt nehéz belesűríteni mindenkit.

2020. jún. 23. 15:57
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt abból lehetne kiindulni, hogy miért kell külföldön munkát vállalnia? Van valami hosszú távú tervetek a pénzzel (teljes lakásfelújítás, stb.)? Ha jól értem, akkor mindegyikőtök túl van már azon a korszakon, hogy a gyerekek miatt kelljen jól fizető állást találniuk, tehát hacsak nincs valami nyomós indok, akkor szerintem a férjed akár haza is jöhetne.
2020. jún. 23. 16:01
 4/20 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom te is csak heti 1-2 órát találkozol a te gyerekeddel igaz?
2020. jún. 23. 16:06
 5/20 A kérdező kommentje:

Én nem találkozom egy-két órát sem hetente a gyerekemmel hiszen dolgozik,megvan a maga élete a párjával.Neki van annyi esze hogy nem rángatna el a férjem mellől abban a kevés időben amit együtt tölthetünk.

Sajnos én nem tudok kimenni mert nem tudom a nyelvet.Férjem pedig azt mondja itt szakmájában nagyon keveset keresne.Akkor hogy fizetnénk a hiteleket,hogy segítenénk a gyerekeket,meg autó,elmenni párszor valahova,megy a pénz.És van még anyagi terve is az életben.

2020. jún. 23. 16:36
 6/20 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy érzem, hogy haragszol a gyerekeire, pedig talán ez a legrosszabb, amit tehetsz, mert ezzel taszítod el őt magadtól a legjobban... ahogy írod, szükség van a pénzre, te nem mész ki a nyelvtudás hiányára hivatkozva, pedig szerintem egy húsüzemben nem kell olyan nagy nyelvtudás, azt az alapot össze lehet szedni gyorsan. Szerintem ahhoz, hogy működjön egy kapcsolat, mind a két fél erőfeszítése kell, én nem akarok veled igazságtalan lenni, de szerintem most a férjed többet pakol ebbe bele, te meg vágynál egy ideális állapotra, anélkül, hogy te tennél valamit, és tőle várod erre is a megoldást.
2020. jún. 23. 17:06
 7/20 anonim ***** válasza:
20%
Szánalmas vagy.
2020. jún. 23. 17:11
 8/20 anonim ***** válasza:
62%
Ők a gyerekei. A véréből vannak. Milyen jogod várod el, hogy veled töltsön 8 napból 6-7-et és 1-2-t kapjanak a gyerekei? Veled bármikor szakíthat, te bármikor szakíthatsz vele, te csak egy párkapcsolat vagy, ők meg mindig a gyerekei lesznek. Evidens, hogy valamilyen szinten mindig ők lesznek az elsők. Ettől függetlenül azt mondom, hogy ez biztos nagyon rossz lehet neked és nagyon is megértelek. Egy párkapcsolatot ápolni kell, amit nem lehet úgy, hogy sosem vagytok együtt. Itt el kell tudni dönteni, hogy mi a fontosabb? Ha kell a pénz, akkor ezt a békát le kell nyelni. Vagy ha ennyire nem jó már így ez a kapcsolat, akkor meg el kell válni. És keress magadnak olyan férfit, aki nem külföldön dolgozik. Egyébként érdemes körbenézni a munkalehetőségek terén itthon is, hátha mégis talál egy olyan munkahelyet itthon is, amivel ki tudtok jönni anyagilag.
2020. jún. 23. 17:24
 9/20 A kérdező kommentje:

Nem tölt velem nyolc napból hat-hetet,írtam hogy csak kettőt hétvégén.

Nekem "beszélős" szakmám van,nem mehetek ki úgy hogy cseppet sem tudom a nyelvet.Húsüzembe férfiak közé?És igen kell a pénz főleg férjemnek.Ő megszokott egy színvonalat,erre építette a hitelt és a meglévő dolgokat.Segíti néha a gyerekeit nem kevés pénzzel.Nem én kérem hogy kint dolgozzon,nekem jobb lenne ha itthon lenne és olyan ember lenne akinek a felesége az első.De még ez a heti két nap sem lenne kibírhatatlan,ha nem vennének el belőle a gyerekei.Opcióként élhetnék már a saját életüket párjukkal,és lehetne elég velünk időnként max. három-négy óra találkozás.Hogy egyensúlyban legyenek a dolgok.

2020. jún. 23. 17:50
 10/20 anonim ***** válasza:
73%

De hiszen élik a saját életüket, de azért hétvégén teljesen megszokott dolog, hogy a gyerekek látogatják a szüleiket, pont azért, mert hétköznap nekik sincs erre idejük.

Még mindig nem látod a szerepedet ebben, csak elvárásaid vannak. És az nem reális, hogy a gyerekeivel időnként 3-4 órákat találkozzon. Én haragudnék az apámra, ha a második felesége miatt havonta egyszer látnám egy ebédre...

3 opciód van igazából:

- beletörődsz és lenyeled a békát

- mindent megteszel, hogy helyreálljatok anyagilag, másodállást vállalsz és szerényebben élsz, hogy mielőbb vissza tudjátok fizetni a hitelt és akkor hazaköltözhet

- feladod a munkád és kimész hozzá olyan munkára, amihez nem kell nyelv (Nem csak húsüzem van, lehet takarítani is)

2020. jún. 23. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!