Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Duci kislány probléma mit...

Duci kislány probléma mit tegyünk ?

Figyelt kérdés

Párom kislánya ha lathatasra jön sajnos elég duci,válogat a rendes ételek között de csokit chipset persze kér... ha mozgasos progrma lenne nyafog. Nem akarjuk bántani de problémák lesznek így vele.

Múltkor nem adtam még egy rudit és kicsórta hűtőből mindet és megette.

7 éves kislány és most nyáron többet lesu nálunk

2020. jún. 23. 13:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
95%
Otthon egy fia édesség se legyen. Aztán ha éhes lesz, akkor megeszi a banánt is. Kissé drasztikus vagyok, de én nem szeretem a hisztit, szóval csak azt tudom mondani, hogy ignoráljátok. Otthagyjátok ahol van, aztán majd kifárad a sírásban és leesik neki, hogy ezzel nem megy semmire. Így nem ducizod le, de nem is jutalmazod.
2020. jún. 23. 13:57
 12/44 anonim ***** válasza:
92%

9-essel értek egyet. Nem neked kell ezt a problémát kezelni, hanem a férjednek. Beszéljétek meg, mit vegyetek neki, és mennyit, utána pedig döntse el férjed, hogy adott helyzetben mit enged a lányának enni és mit nem. És kezelje ő az esetleges hisztiket, érzelmi zsarolásokat.

Amúgy, ha el fog hízni, nem heti egy nap étkezése miatt fog. Szóval, ha anyuka egészségtelen ételekkel tömi, ill. azokra szoktatja rá, akkor ti a fejetek tetejére is állhattok.

Ha férjed helyében lennék, én próbálnék erről beszélni gyerekem anyjával, csak persze nagyon nehéz dolog ez, mert adja magát, hogy vádaskodik az apa, és innentől sértődés van, és lehetetlen normálisan megbeszélni a dolgot.

2020. jún. 23. 14:04
 13/44 A kérdező kommentje:

Én vagyok vele többet így muszáj nekem is figyelmet fordítani rá,ha parom dolgozik este 6ig nemtud addig várni az evéssel.

Meg azt sem akaorm hogy úgy menjen haza persze itt nem kapott enni és rossz volt neki

2020. jún. 23. 14:06
 14/44 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell édességet tartani otthon, akkor nem tud mit kivenni a hűtőből. Nem oylan bonyolult ez.
2020. jún. 23. 14:09
 15/44 anonim ***** válasza:
40%
Álj! Miért van nálatok, ha apja nincs is otthon??? Nem arról szól a láthatás, hogy apjával legyen? Nekem ez így olyan lepasszolós az anyja részéről, és még etetheted is. :/
2020. jún. 23. 14:10
 16/44 anonim ***** válasza:
94%

Te tegyél meg mindent, amit tudsz. Szervezzetek lazább, mozgalmas programokat, hogy fel se tűnjön neki a mozgás, és igyon sok folyadékot (víz, vagy ha azt nem, édesítős limonádé, stb), mert az is elveszi az éhséget. Megértetni úgyse lehet vele, főleg ha otthon mással etetik, sztem el fogja utasítani az egészséges dolgokat, mert a csipsz, csoki finomabbak...

Mindenesetre példaértékű, hogy így a szíveden viseled a sorsát, remélem sikerül kicsit jobb útra terelned a kiscsajt :)

2020. jún. 23. 14:11
 17/44 A kérdező kommentje:

Azért mert az apja nem mAradhat akármikor otthon, főnök parancsol neki.

Az én munkam meg rugalmas ilyenkor én vagyok vele tobbet.

2020. jún. 23. 14:12
 18/44 A kérdező kommentje:

Azt nehezen elfogadta hogy nincs kola de a Rudi csoki az bármikor kellene.

Meg sokshor megfőzöm amit kér aztán nem eszi meg hanem ordít h csokit enne

2020. jún. 23. 14:15
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el az összes eddigi kommentet, de szerintem ha tehetitek, ne vegyetek egyáltalán édességet otthonra. Vagy ha igen, akkor diétás édességeket. Vannak köztük elég finomak. Van cukor csökkentett Pöttyös túró rudi is. Tény, hogy még így se egészséges, meg így is van benne elég cukor, de még mindig jobb, mint a sima. Fagyiból is van cukor csökkentett bolti fagyi, vagy pedig lehet házi fagyit készíteni. Meg vannak diétás receptes könyvek, ahol kevesebb kalóriatartalmú, szénhidrát tartalmú ételek receptjei vannak. (Viszlát, cukor és fehér liszt! - Török Esztertől, nekünk ez van meg, vannak benne mindenféle receptek, sütik is, tényleg ajánlom) Az a baj, hogy evvel leginkább a szüleinek kéne foglalkoznia. Mármint, te bármit is próbálnál tenni, végül te lennél a rossz. Mindenesetre, szerintem próbálj meg a cukor csökkentett sütik sütésére, édességek vételére törekedni, ez is valami. De na, most kitudja, hogy otthon az anyukája mivel eteti. Ha megszokta azt, hogy csoki, chips bármikor, semmi egészséges kaja, akkor tehetsz te bármit, ha otthon kapja a csokit, chipset dögivel. :/
2020. jún. 23. 14:15
 20/44 anonim ***** válasza:
56%

Ez most OFF lesz, aki akarja, nyugodtan töröltesse.

Sokszor olvasok ilyeneket, mint a 13. komment, és totál nem értem az egészet (hála Istennek, én nem vagyok elvált).

Miért kell az apa új párjának anyuka-szerepbe bújnia?

A láthatás az apa (legtöbbször ő a külön élő szülő) lehetősége, hogy gyerekével legyen, akivel a válás körülményei miatt többé nem élhet együtt. Az én logikám szerint az apa meg kéne, hogy becsülje ezt a kevéske időt, ami így adatik neki. Vagyis a láthatás ideje alatt neki kéne a gyerekkel lennie. Nem azért, mert kötelessége, hanem, mert vágyik a gyerekével együtt lenni. És ha ez így lenne, akkor máris egyértelmű, hogy ő szabná meg ilyen esetekben a határokat. Ő nevelné a gyereket. Te meg csak akkor szólnál, ha olyat engedne neki, ami téged zavarna.

Nyilván sokféle élethelyzet van, de engem nagyon zavar a férj hozzáállása. És rengeteg hasonló élethelyzetet olvastam már a gyakorin. (Sokszor az után, amikor már az új feleségtől való gyerek is megszületett!)

2020. jún. 23. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!