Meddig érdemes szülőkkel élni ha anyagi szempontokat veszem csak figyelembe?
Számításaim szerint hatalmas összegeket spórolok meg azzal hogy szüleimmel élek. Mivel csak telefonomat ruhákat és netet,fodrászt kell fizetnem magamnak. Se albérlet se rezsi se kajáért nem fizetek semmit.
Ha így nézem akkor ezen állapont fenntartása kivánatos amig nem kérnek pénzt. Mivel sajnos a szüleim képtelenek lakást/házt venni nekem,velük kell élnem.
Szóval ez évi 2,5 millió forint spórolás.
Ugyanakkor a kedvezőtlen lakóhely miatt elesek lehetőségektől és fizetés emelésem csak inflációt fedezi. Illetve barátnőm sincs, bár gondolom ez inkább személyiség kérdése.
Ha nem akarod "csak úgy" idegenek zsebét tömködni, akkor hogyan fogsz rezsit fizetni, vagy hogy vásárolsz be magadnak, hogyan fogod fenntartani magadat meg a házat? Ennyi erővel minek jársz fodrászhoz? Hisz ő is csak rajtad nyerészkedik.. Levágni meg te is le tudnád magadnak, nem?!
Igazából bármit csinálsz valakinek haszna lesz belőled, úgyhogy ez egy elég hülye felfogás.
Nem tudom hány éves vagy, de elég éretlenül gondolkozol. Folyton ezzel az aszociális dologgal jössz, hogy a szüleid nevelésem miatt vagy ilyen, de semmilyen lépést nem teszel és nem vagy hajlandó tenni, hogy jobb irányba változz. Meg ha ennyire nem vonz téged semmi, nem akarsz kialakítani normális kapcsolatokat a környezetedben, semmi nem motivál arra, hogy előre lépj az életedben, akkor szerintem ne is költözz el soha.
Ne haragudj, de borzasztó korlátolt vagy az "idegenek zsebét tömni" dologgal. Ilyen elven a fodrászodnak is a "zsebét tömöd", ha uszodába mész, ott is a tulajdonos cég "zsebét tömöd", soroljam még?
Egy SZOLGÁLTATÁST fizetsz meg. Hogy értsd, nem a szüleiddel szomszéd szobában kell q..rni a barátnődet (ha véletlen összejön egy nő). Bár szerintem nem sok esélyed van ilyen lelkiséggel egy párkapcsolatra, szóval akkor lényegében maradhatsz is a szülői házban holtodig.
"nem a szüleiddel szomszéd szobában kell q..rni a barátnődet"
Nem mindenki szerint ezzel kell kezdeni... Mire elég jól megismerik egymást ahhoz, hogy ágyba bújjanak, addigra átbeszélhetik a lakáskérdést is. Egyébként ha csak arra kell, bérelni is lehet lakást. De ő hosszú távon gondolkodik. És hosszú távon igenis jobban jár, ha saját lakást sikerül vennie, mert a béreltből akármikor kitehetik őt, ha máshogy nem, hát azzal, hogy felrúgják a szerződést - és akkor folyton cuccolhat arrébb. Nem mindenki szeretne ilyen bizonytalanságban létezni éveken át.
Nem Budapesten laknak, és egyébként is Budapest abszolút nem vonz, nem tudom ott elképzelni az életem és munkám.
Nagyon rosszul érveltek az albérlettel kapcsolatban, havonta egyszer fizetni fodrászt, vagy az ételért fizetni vagy a rezsit fizetni teljesen más kategória mint az albérlet.
Albérlettel a kiadó elveszi a fizetés jelentős részét, amely az összes többi kiadása eltörpül egy átlag embernek. Akinek meg van ingatlanja elkerülheti a legnagyobb kiadást az életben. Szerintem független élet alapja hogy nem függök egy kiadótól, inkább függök a szüleimtől mert azok talán egy kicsit szeretnek, még a kiadó bármikor utcára dobhat ugyanúgy beleszólhat hogy ezt vagy azt nem lehet, korlátozhat stb.
10-20 év után szülöknél élve lesz saját ingatlanom, albérletben élve pedig nem lesz semmim, és talán már 30.szor költöztem mert a tulaj kidobott mert a kölykének kell vagy elakarta adni vagy stb.
Szóval hagyjuk már függőség az is, csak gondolom itt a válaszolók egyrésze ebben érdekelt hogy kiadja lakást már feltünt. Én nem leszek rabszolga, persze oké ha nincs más választása az embernek vagy nagyon sok pénzt keress akkor átmenetileg lehet jó megoldás.
Vagy nem csak barátnői lesznek egy-egy éjszakákra, hanem olyat talál, aki úgy gondolkodik, mint ő: hosszú távon.
Szerintem huszonpáréves lehet, nem marad le semmiről akkor se, ha egyelőre marad otthon, nem hamarkodja el, csak továbbra is gondolkodik a dolgon. Ha majd változnak a körülmények, pl. mert felbukkan egy lány is, akkor az új helyzet lesz, majd akkor együtt továbbgondolják. Még az is lehet, hogy simán megoldódik magától a kérdés, pl. mert a lánynak eleve lesz lakása. De ha nem, akkor megoldják együtt - az eleve könnyebb, mint egymagának megoldania. És amíg nincs lány, addig külön lakásra sincs szüksége, elvan a szüleivel is.
Vannak olyanok biztosan,de a társadalom mégis hány%-ékát képezhetik azok az emberek?
Valami örült jó vállalkozással vagy olyan értékes tudással amellyel millió forint havi nettó sem álom. De lássuk be ez nem elérhető a többség számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!