Miért kell a kisebb gyerekeket a nagyobb gyerekre bízni? Talán nem azért szülte a nagyobb gyereket, hogy az pesztrálhassa a kicsit-kicsiket.
Nekem is vannak ilyen emlékeim: Középiskolások voltunk, utolsó év nyári szünetben született kisöccse az egyik osztálytársnőnknek. Vidéki kisvárosban laktunk, és amikor mentünk a térre/parkba dumálni, ökörködni, ilyenek, akkor a csaj mindig hozta a kisöccsét. Annyira a szemem előtt van a sötétkék mély babakocsi. Ő amúgy tök természetesnek vette, hogy anyja csak úgy engedi el, ha viszi a tesóját is. (Pedig ez még pár hónapos korban volt, anyuka otthon volt gyed-en). Amúgy ők pl. nagyon jó tesók lettek felnőtt korban.
Mi a hugommal: 6 év van köztünk, tehát 3-4 éves korában már rám volt bízva (szintén kisvárosban). Oviba én vittem-hoztam, aztán amikor sulis lett, reggelente nekem kellett figyelnem, öltözködés stb, reggeliztetés, én voltam elsős a gimiben akkor. Nekem nyűg volt, türelmem sem volt (soha nem voltam egy gyerekszerető, de rám lett kényszerítve). Én sokszor ordibáltam vele, sokszor meg is ütöttem. Mi utáltuk egymást, és felnőtt korban sem jó a kapcsolatunk. (Nekem pont ezért lett csak egy gyerekem.)
"Ha nem lenne a nagy, akkor meg mindig vsak egy gyerek lenne és még mindig könnyebb egy gyereket eltartani,mint kettot, tehat eselyes, hogy anyuka orthon maradna és csak apuka dolgozna."
Ne próbáld már bemagyarázni, hogy Magyarországon az egy gyermekes családmodellre az a jellemző, hogy anyuka otthon van "csak úgy", és nem dolgozik, apuka meg eltartja a családot.
Honnan veszel, vagy hol láttál ilyet????? Szajkózod a magad baromságait. Lányom gimijében az osztály nagy része egyke, mégis mindenhol dolgozik az anyuka is, nem is értem, miről írsz.
Nem 26!
Amíg kicsi a gyerek. Millio helyen olvasom, hogy anyukannem megy vissza dolgozni, mert nincs ki hozza vigye a gyereket, nincs aki vigyázzon ra
És otthon marad "csak úgy"? Mindenféle juttatás (gyed, gyes, munkabér, stb) nélkül, az egyszem kölykével?
És mi az, hogy "kicsi"? Mondjuk 3-6 éves? 3-10 éves?
Ha ritkan 1-2-szer ra van bizva ES a nagyteso elvallalja, ugy oke.
De ha a szulok szo szerint rakenyszeritik a nagyobbra a potanyuka-potapuka szerepet az mar egyertelmuen felelotlenseg.
Szanalmasak az ilyen szulok. Ha mindig az a kifogas, hogy "rengeteget kell dolgoznunk nincs ido a kicsira", akkor minek vallaltak meg egy gyereket?
Ezzel a szulok csak azt erik el, hogy a nagyobbik gyulolni fogja a kisebbiket es/vagy soha nem akar majd sajat gyereket, pont az ilyen igazsagtalansagok miatt.
Anyam noverenel is ugyanez ment, mindig a nagyobbik volt az ugyeletes szorakoztato bohoc a kisgyerek szamara, mert anyuka/apuka faradt, stb. Anyum meg is kerdezte egyszer, h miert kenyszeritik ezt a nagyobbikra, amikor o nem akarja? Neki csinaltak a gyereket? Fel volt anyuka haborodva.
Most a nagyobbik kb 16 eves, utalja a kistestveret (8-9 eves), es semmit nem hajlando csinalni akkor, ha a kistestvere ott van, ha anyuka megint megprobalja a felugyeletet rasozni, egyszeruen fogja magat, elmegy otthonrol a haverjaihoz.
Nagyon megerte....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!