Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadnak ki a szüleim,...

Miért akadnak ki a szüleim, ha bármire is pénzt költök? Szerintetek sok?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, velük élek és még tanulok, mellette pedig nem dolgozom. Ők eltartanak és fedezik az alap költségeimet pl. egyetemi kiadások, kollégium, kaja stb., ezen felül pedig a saját pénzemből költök. Szorgalmi időszakban pl. el szoktam menni kávézni vagy limonádézni egyedül vagy egy-két barátommal, ami ilyen 700-800 forint körülbelül. Ilyenkor is megy a hiszti, hogy miért nem veszek egy kávéfőzőt és főzök magamnak kávét, mennyivel olcsóbb stb., és nem értik meg, hogy itt nem a kávé a lényeg, hanem maga a "program". Vagy ugyanúgy, ha veszek magamnak egy új ruhát (átlag fast fashion, szóval nem méregdrága), akkor az is minek, felesleges, miért kellett, hülyeség, mintha nem lenne másik stb. Most rendeltem magamnak két nyelvkönyvet, ez is minek, felesleges, hülyeség, ott az internet. El szeretnék járni egy másik városba csoportos edzésre (mert ott vannak a barátaim, ott van normális edzés stb.) és ugyanúgy sokallják a ráköltött pénzt (tömegközlekedés+edzés ára), mert menjek ki futni az utcára. Viszont írhatnék körülbelül bármit, mert mindennel ezt csinálják, mindig mindennek az árát sokallják és minden hülyeségnek minősül. Miközben én azt érzem, hogy a kortársaimhoz képest én egyáltalán nem költök sokat, más egy hétvége alatt elissza azt amit én elköltök fél év alatt...
2020. jún. 15. 15:00
1 2 3
 21/29 Savlekotő ***** válasza:
19%
Ha mindent ők állnak le jönne a bőröm ha nem dolgoznék legalább nyaranta a szórakozásra valót megkeresve,dolgozz és fesztiválozz mai generáció cselédnek pénz automatának kezeli a szülőt,főleg az új gazdag el kapatottak. Igen ha van pénz támogatom,de lehet szúrja a szemüket hogy ők nem kávézgathatnak mert mindent ők állnak neked,te meg nyaranta se óhajtasz a munka világával ismerkedni.. Nem 14 21 vagy.
2020. jún. 15. 16:36
 22/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem sok amit költessz. De kíváncsi vagyok mit mondanának a szüleid, ha megkérdeznéd mennyi a fix havi bevételük, mennyi a fix havi kiadásuk és abból mennyit fizetnek ki a te szükségleteidre, valamint magukra mennyit költenek.

Hidd el, azért mondják, mert megterhelő nekik finanszírozni még ezeket az 'alap' dolgokat is.

2020. jún. 15. 16:36
 23/29 anonim ***** válasza:
18%
A legtöbb, amit írtál, teljesen okés, viszont az olcsó, rossz minőségű ruhák és a fast fashion a mai világban az egyik legkomolyabb probléma, egyrészt környezetvédelmi szempontból, másrészt a ruhagyárakban dolgozók munkakörülményei miatt. Ha milliomos lennék se szórnám el olyasmire a pénzem, amire nincs is szükségem, gagyi is és káros is. Csak akkor vegyél ruhát, ha tényleg szükséged van rá, és akkor is inkább egy normális minőségűt egy etikus gyártótól!
2020. jún. 15. 16:48
 24/29 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor sem viszek sok pénzt, ha összevetem a fix havi költségeimet a szüleim bevételével. Ők ketten keresnek összesen 420ezer forintot, kizárólagosan rám pedig elmegy egy hónapban a koli díja (eddig a legmagasabb összeg 12ezer forint volt, de utoljára pl. 9320 forint volt egy hónap), helyközi közlekedés (egy hónapban 4640 forint), helyi közlekedés (egy hónapban 3900 forint). A telefonom előfizetése egy évre 24ezer forint, ez hóra lebontva 2000 forint. A kaját otthonról viszem, tehát ugyanazt eszem mint ők és nincsen óriási különbség a 2 vagy 3 főre készített étel költségei között. Ha adnak külön pénzt kajára, akkor az 5000 forint egy hétre. Az egyetemen államin tanulok, tehát annak a költségei is annyit jelentenek, hogy pl. kell pár oldalt nyomtatni/fénymásolni vagy esetleg meg kell venni egy könyvet (de 90%-ban digitális formában kapjuk meg az anyagot).Tisztítószereket stb. nagyon maximum félévente egyszer szoktunk venni, mert egy pöttömnyi koli szobán igazából nem nagyon van mit suvickolni és nem is tudok sok cuccot bepakolni, nincs is rá szükségem (semmit nem veszünk külön a koliba). Könyvekre, ruhákra, sminkre, nyelvtanulásra, barátokra vagy edzésre nem kérek tőlük pénzt. A ház saját, az autók sajátok, nincsen semmilyen tartozása a családnak, nincsen több testvérem, tehát ezen felül saját magukra költenek és rezsire, a ház fenntartására, kutyára stb., de nem rám megy el a fizetésük nagy része.
2020. jún. 15. 17:11
 25/29 anonim ***** válasza:
32%

Pedig nem mindegy, hogy 2 vagy 3 ember eszik. Egy főre simán elmegy 50 ezer ft ételre havonta. Összességében rád is költenek simán 80ezret egy hónapban, ebben biztos lehetsz. Nem arról van szó, hogy rád megy el a fizetésük, hanem hogy mi marad meg belőle miután kifizettek mindent. 420 ezer Ft az nem egy eget rengető összeg egyébként.

Ebből fenntartják a házat, fizetik a javításokat, biztostításokat,autók biztosításait, szervizelését, üzemanyagot, kutya ellátását, telefonszámlákat, rezsit, tisztítószereket + 3 ember kajája. Akkor nem ártana pár ezret eltenni sem havonta, hogy ne kelljen vakarózni egy váratlan kiadáson... Na mindegy, majd megérted egyszer.

2020. jún. 15. 17:23
 26/29 anonim ***** válasza:
29%

Nézd átlagban 210 ezret keresnek, ez nem sok főleg, úgy, hogy 3an vagytok...

Azért igy már érthető, hogy mi a problémájuk.

Heti 5 az havi egy 20as 10 a koli...azért ha nem is extra nagy de a fizetésükhöz mérten ezek hozza számolva hogy a sok más kis költségedbol (teliszamla, könyv,Tisztálkodás, stb.) nem kis kiadás, főleg ha raknak félre minden hónapban * enni és lakni is kell valahol (ami hitel mentes saját háznál is költségekkel jár) és szerintem félnek ha esetleg már nem lesz ösztöndíjad ok ezt neked biztos hogy nem fogjak tudni finanszírozni.

Én nem mondom, hogy ne költsél ilyenekre mert ezek nem extra dolgok annyira, de ne kosd feltétlen az orrukat mert hogy ok ezt ebből la fizetésből napi szinten nem engedhetik meg maguknak az biztos.

Lehet annyira főre leosztva a kaja pénzed mint akit ellimonadezol.

És lehet úgy érzik, hogy az a heti 5 lehetne 3 is ha nem ilyenre költesz.

2020. jún. 15. 18:55
 27/29 A kérdező kommentje:
Hát most az én kajám az annyi, hogy hétvégén otthon eszek és a hétvégi kajából elviszek magammal 2 adag ételt, ami 2 napig elég. Ezen kívül pedig ott oldom meg, hogy mit eszek és többnyire menüzni szoktam az egyetemen. Nem adnak minden héten 5ezer forintot (tehát ez sincsen havi 20), de ezt az összeget is ők választják meg, tehát annyit adnak amennyit szeretnének. Ha nem akarnának, akkor nem is kellene adniuk. A tisztálkodási cuccaim is én veszem magamnak, nem ők fizetik. Én sem napi szinten vásárolok ruhákat, kávét stb., semmit amit felsoroltam, ezek mind alkalmi kiadások. Plusz magukra is költenek azért.
2020. jún. 15. 21:13
 28/29 A kérdező kommentje:
Az ösztöndíjam sem egy elvetemültem nagy összeg, de pl. az első félévemben ugye még nem is kaptam semmit, illetve gimiben sem kaptam semmit. Pedig akkor is ugyanúgy megvolt minden kiadás.
2020. jún. 15. 21:19
 29/29 anonim ***** válasza:
4%
Tipikus fillérba*ók. Nem kell megmondani nekik, hogy most költöttél limire, kv-ra. Azt mondod, hogy a suliba mész, aztán kész.
2020. jún. 16. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!