Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadnak ki a szüleim,...

Miért akadnak ki a szüleim, ha bármire is pénzt költök? Szerintetek sok?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, velük élek és még tanulok, mellette pedig nem dolgozom. Ők eltartanak és fedezik az alap költségeimet pl. egyetemi kiadások, kollégium, kaja stb., ezen felül pedig a saját pénzemből költök. Szorgalmi időszakban pl. el szoktam menni kávézni vagy limonádézni egyedül vagy egy-két barátommal, ami ilyen 700-800 forint körülbelül. Ilyenkor is megy a hiszti, hogy miért nem veszek egy kávéfőzőt és főzök magamnak kávét, mennyivel olcsóbb stb., és nem értik meg, hogy itt nem a kávé a lényeg, hanem maga a "program". Vagy ugyanúgy, ha veszek magamnak egy új ruhát (átlag fast fashion, szóval nem méregdrága), akkor az is minek, felesleges, miért kellett, hülyeség, mintha nem lenne másik stb. Most rendeltem magamnak két nyelvkönyvet, ez is minek, felesleges, hülyeség, ott az internet. El szeretnék járni egy másik városba csoportos edzésre (mert ott vannak a barátaim, ott van normális edzés stb.) és ugyanúgy sokallják a ráköltött pénzt (tömegközlekedés+edzés ára), mert menjek ki futni az utcára. Viszont írhatnék körülbelül bármit, mert mindennel ezt csinálják, mindig mindennek az árát sokallják és minden hülyeségnek minősül. Miközben én azt érzem, hogy a kortársaimhoz képest én egyáltalán nem költök sokat, más egy hétvége alatt elissza azt amit én elköltök fél év alatt...
2020. jún. 15. 15:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
59%

lehet, hogy a szüleidnek nem marad semennyi, mire kifizetik a kaját, rezsit, egyetemet, kollégiumot. és az fáj nekik, hogy ők nem engedhetik meg maguknak azt, hogy csak úgy beüljenek valahová kávézni.

csak hangosan gondolkodom..

2020. jún. 15. 15:52
 12/29 Savlekotő ***** válasza:
35%
Összegyűlt összegből költözz el,700 forintos kávézás másnak ebéd pénze,dolgozz és akkor nem kell ez a cirkusz a kávézásért,nem csak kávézóba lehet menni,de ma ez a menő kávé edzés minden mások pénzén,21 évesen ha mindig más Anyu Apu mama pénzét vered én se tapsolnék a 800 ft kávézásodhoz..
2020. jún. 15. 15:54
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
És egész nap, csak tengesz, lengesz?
2020. jún. 15. 16:00
 14/29 anonim ***** válasza:
92%
Ha tanul és egyetemre jár az miért teng leng ? ...furan gondolkodnak egyesek.
2020. jún. 15. 16:05
 15/29 A kérdező kommentje:
Annyi pénzem nincsen, hogy elköltözzek. Arra elég, hogy vegyek magamnak valamit, ami megtetszik vagy költsek belőle szórakozásra stb., de nem futná bérleti díjra, rezsire, kajára stb. Az egyetem mellett pedig nem tudnék elmenni diákmunkára, hogy abból fizessek mindent. Most ez a 800 forint is lehet soknak tűnik egy kávéért, de szerintem kifejezetten keveset költök (pl. a kollégium nincsen 10ezer forint havonta, a vonatjegy is 1000 forint alatt van, kaját otthonról viszek és ilyen 1000-1500 forintért lehet menüt enni a többi napon stb.), szóval szerintem elfér.
2020. jún. 15. 16:12
 16/29 anonim ***** válasza:
83%
Amikor én voltam egyetemista, engem is támogattak a szüleim, de: minden nyáron 6-8 hetet dolgoztam, az átlagom miatt pedig ösztöndíjat kaptam. Mivel másik városban tanultam, az albérletemet(csak szoba volt, nem lakás)+utazást ők fizették, minden mást én. Ha szorgalmi időszakban nem fér bele neked a munka, akkor vállalj nyári munkát, a munkával keresett + ballagásra, karácsonyra kapott pénzedet költsd, amire akarod, viszont amit a szüleidtől megélhetésre kapsz zsebpénzt, pl. ebédre, azt tényleg arra költsd. Beszéld ezt meg velük.
2020. jún. 15. 16:12
 17/29 Savlekotő ***** válasza:
16%

Arra elég, hogy vegyek magamnak valamit, ami megtetszik

Na ez baxhatja a szüleid csőrét,hogy lehet nekik is lenne keret magukra,ha te nem lennél a nyakukon, hogy mindent ők állnak,étel víz,gáz,tanulmány,kollégium,gyógyszer,net,telefon,neked annyi a kiadásod gondolom hogy kávézgass koncertre menj edzéske,meg Vegyél pár fasion göncöt amit kb két hét múlva megunsz.. Jó ég.. Engem is zavarna ez a hozzáállás pedig nem vagyok fiatal,és felneveltünk 3 at,de 21 évesen máshol tartottak.. Ha a szüleid nem tudnak pénzelni mi lesz,keresel egy sugár papit ahogy a hasonló kislányok?

2020. jún. 15. 16:20
 18/29 A kérdező kommentje:
Hát de most az lenne a normális, hogy ne költsek semmire, ne vegyek magamnak semmit, ne menjek sehová amíg ők tartanak el? Szerintem egyáltalán nem költök magamra sokat, pl. szórakozásra (értsük ez alatt a bulikat, koncerteket, fesztiválokat, alkoholt stb.) egyáltalán nem költök semmit, nem is halmozok fel feleslegesen semmit és amit megveszek azt utána tényleg használom (pl. ruhám is csak olyan van, amit ténylegesen hordok). Egyedül csoportos edzésekre járok, nyelvet tanulok és barátokkal el szoktunk menni egy-két alkalommal ide-oda (pl. enni, kávézni, állatkertbe stb., azért ezek nem egetverően drága programok). Ezeket én szoktam fizetni abból a pénzből, amit egy korábbi hozzászólásomban említettem. Ezen felül ők fizetik mindenem, de annak meg köze nincsen ahhoz, hogy most mennyiért iszom a kávét vagy mennyit költöttem könyvekre. Egyelőre pedig tanulok, szóval értelemszerűen majd szeretnék dolgozni és akkor nem kell majd "pénzelniük", ha már lesz önálló keresetem.
2020. jún. 15. 16:26
 19/29 anonim ***** válasza:
94%

Rosszindulatú némely válaszoló, nyilván ha otthon olyan rosszul állnának hogy a kenyér is kivan számolva hány szelet jut akkor nem költené 800Ft-os kávéra.

Tanulj,hogy kapj ösztöndíjat meg ha van vállalj most nyárra melot.

2020. jún. 15. 16:27
 20/29 anonim ***** válasza:
13%
Néhány év múlva, amikor már saját háztartásod lesz és magadat fogod eltartani, nézz majd vissza erre a kérdésre, és akkor már tudni fogod a választ!
2020. jún. 15. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!