Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadnak ki a szüleim,...

Miért akadnak ki a szüleim, ha bármire is pénzt költök? Szerintetek sok?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, velük élek és még tanulok, mellette pedig nem dolgozom. Ők eltartanak és fedezik az alap költségeimet pl. egyetemi kiadások, kollégium, kaja stb., ezen felül pedig a saját pénzemből költök. Szorgalmi időszakban pl. el szoktam menni kávézni vagy limonádézni egyedül vagy egy-két barátommal, ami ilyen 700-800 forint körülbelül. Ilyenkor is megy a hiszti, hogy miért nem veszek egy kávéfőzőt és főzök magamnak kávét, mennyivel olcsóbb stb., és nem értik meg, hogy itt nem a kávé a lényeg, hanem maga a "program". Vagy ugyanúgy, ha veszek magamnak egy új ruhát (átlag fast fashion, szóval nem méregdrága), akkor az is minek, felesleges, miért kellett, hülyeség, mintha nem lenne másik stb. Most rendeltem magamnak két nyelvkönyvet, ez is minek, felesleges, hülyeség, ott az internet. El szeretnék járni egy másik városba csoportos edzésre (mert ott vannak a barátaim, ott van normális edzés stb.) és ugyanúgy sokallják a ráköltött pénzt (tömegközlekedés+edzés ára), mert menjek ki futni az utcára. Viszont írhatnék körülbelül bármit, mert mindennel ezt csinálják, mindig mindennek az árát sokallják és minden hülyeségnek minősül. Miközben én azt érzem, hogy a kortársaimhoz képest én egyáltalán nem költök sokat, más egy hétvége alatt elissza azt amit én elköltök fél év alatt...
2020. jún. 15. 15:00
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%
Ez tényleg nem sok. Számomra mindegyik érthető. Jó időként beülni valahova a csoporttársakkal, barátokkal. Ruha is kell időnként. A nyelvkönyvet meg nem is kell magyarázni, hogy miért hasznos.
2020. jún. 15. 15:05
 2/29 anonim ***** válasza:
74%
És miért is tudnak róla, hogy mikor mennyit költesz kávéra?...
2020. jún. 15. 15:06
 3/29 A kérdező kommentje:
Hát mert szoktunk beszélgetni?
2020. jún. 15. 15:06
 4/29 anonim ***** válasza:
90%

Nem sok, itt inkább az a gond, hogy más gondoltok a pénzről ami szerintem ilyen mértékben nem gond.

Egyszerűen nem kell nekik ilyen szinten mindenről beszámolni, amikor a barátaitól mesélsz nyugodtan mondhatod hogy csak sétáltatok, gondolom a beszélgetésnek úgysem ez a lényege.

A rendelést sem kell elmesélni sőt semmi olyat ami zavarja őket.

Ha nem sokallják a pénzt amit ok adnak akkor ez működik. Meguszod a felesleges vitákat.

Persze elő lehet jönni a nem akarok hazudni dumával, de ahogy nősz és önállósodsz egyre több dologról fogtok máshogy gondolkodni, és ezeket a témákat jobb elkerülni.Lehet meg ezer már dologról us beszélni.

2020. jún. 15. 15:15
 5/29 anonim ***** válasza:
65%

A szüleid még egy másik generációban nőttek fel, más értékrendekkel ezért sokallnak mindent

Nálunk is ilyenek a szülők,minden drága nekik és mindenből a legolcsóbbat veszik meg általában

2020. jún. 15. 15:20
 6/29 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem dolgozol és ők tartanak el, akkor miből telik kávézása, ruhákra stb? Az ő pénzüket költöd, megszabhatják, hogy mire költesz. De én is soknak tartom a 7-800.- Ft-ot kávézásra.
2020. jún. 15. 15:33
 7/29 anonim ***** válasza:
63%

Kiemelted, hogy nem dolgozol, ergo az ő pénzüket költöd. Naná, hogy érdekli őket, mire.

Ezen a hasonlítgatás nem segít, hogy bezzeg más. Szerezz ösztöndíjat, vagy keress diákmunkát, akkor nem szólhatnak bele, mire költöd.

2020. jún. 15. 15:37
 8/29 anonim ***** válasza:
60%
Ezt én sem értem, ha nem dolgozol honnan van pénzed?
2020. jún. 15. 15:37
 9/29 A kérdező kommentje:
Szülinapra, karácsonyra, ballagásra stb., szóval ünnepekre gyerekkorom óta kaptam pénzt a családban és nagyon sokáig nem költöttem belőle semmire, így ebből már összegyűlt egy összeg. Valamint az egyetemen a második félévemtől már kapok tanulmányi ösztöndíjat.
2020. jún. 15. 15:48
 10/29 A kérdező kommentje:
Valamint valamikor szoktam a szüleimtől is kapni x ezer forintot egy hétre, amiből gyakran marad azok után is, hogy minden szükséges dolgot megvettem.
2020. jún. 15. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!