Mi a titkuk a jól működő , szeretetben együttélő nagycsaládoknak? Ti ismertek ilyeneket?
Minden családnak vannak kisebb nagyobb problémái, még azoknak is amelyek tökéletesnek tűnnek.
Mi is egy nyolc fős család vagyunk, jó anyagi körülmények között és békében élünk. Ki tudja, lehet kívülről egy idilli családnak tűnünk. És ez bizony úgy lehetséges, hogy nem feltétlen mutatunk meg mindent. Félre ne értsd, nem vagyunk álszentek, csak egyszerűen senkire nem tartozik, hogy miken megyünk keresztül. De hidd el, ugyanúgy vannak vitáim a testvéreimmel, szüleimmel és a szüleim is ugyanúgy szoktak néha veszekedni.
Tehát nem minden az, aminek látszik
Én 16 emberről írok, a nagyon szűk rokonságról (nászékat is beleértve). Szeretünk össze-összejönni, együtt ünnepelni, mindenkiről lerí, hogy szereti ezt az életet.
Mi a titka nálunk?
Szeretetben neveltük a gyerekeinket illemtudóvá. Nem ejtünk el ártó mondatokat a másik címére és nem teszünk ellene. Tiszteletben tartjuk a személyiségét, nem akarjuk az akaratunkat erővel rákényszeríteni a másikra.
Senki se gondolja, hogy mindenki mindenben egyetért a másikkal. Elhangzik az ellenvélemény, bővebb vitának mindig elejét vesszük, nem akarjuk lehengerelni a másikat.
Ennél bővebb magyarázatot, példálózgatást fölöslegesnek tartok, gondolom megértitek, hogy nálunk ez miért működik jól.
Nem azt mondom hogy nem léteznek, csak olyan ritka mint a fehér holló.
Attól függetlenül, hogy hány tagú a család.
Nagyrészt a külsőségek számítanak.
én is inkább a rossz családokat ismerem mint a kérdező. De volt szerencsém rendes,normális cslaádokat is megismerni és én is azt gondolom ott már félsiker ahol a szülő nem lekezeli és elnyomja a gyereket,hanem egyenrangúként kezeli. Minket is szüleink felnőtt létünkre is addig lekezeltek és semmibe vettek kb amíg nem lettünk önálló kereső,magát eltartó felnőtt.De azóta meg megint csak nem érdekeljük őket.
Én azt tudom,hogy nem szabad csinálni.
A barátom szülei viszont nagyon jól nevelték gyerkeiket ,szeretetben vannak,mindenkit meghallgatnak,segítik egymást,nagyon baráti és kedves a légkör,sok családi összejövetel is van.
Sajnálom ,hogy nekme ez nem adatott meg,de midnennek ezaz alapja a tisztelet szerintem és a támogatás,feltétlen szeretet. Boltban sokszor látok anyákat akik leüvöltik a gyereket,hogy fogja be a száját,ne merjen kérni,mindenért ő a hibás,nincsen joga semmihez ,ha kérdez a gyerek ,hogy miért az a válasz rá "csak" "mert azt mondtam". pf ennél undorítóbb kevés van,nekem is gyakran mondták ezt süzleim ,mert azt mondtam. Ez aztn csodás nevelés,neked nem elhetnek igényeid és a többi...
Amúgy azért van kevés ilyen mert a legtöbb ember buta és őt is rosszul nevelték viszik a mintát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!