A szüleim szomorúak és csalódottak amiért 29 évesen nem volt még kapcsolatom. Szerintetek könnyebben elfogadnák, ha elköltöznék otthonról?
A kommunikáláshoz is legalább két ember kell!
Ezek szerint a lányoknak sem volt mondanivalójuk.
Ne gyötörd magad,többet ér a csend mintha üres szavak vagy hazudozások lennének.
Másik gondod inkább az lehet,hogy látva szüleid házasságát,te hasonlót szeretnél magadnak.Igen nehéz feladat, a rengeteg elvált szülők gyermeke nem ismeri milyen lehet egy őszinte házasság!
Nem mindenkinek működik úgy az élet mint másoknak. Tény és való, hogy mindenkinek aki akar valamit életben,igyekeznie kell, de mi emberek vagyunk. Mi nem szalagon gyártott termékek vagyunk, akik ugyan onna a származnak, leírás pontosan születtünk stb.
Bár nyilván nem kell az embereknek mindenkit és mindent megérteni a világon, azonban én is le vagyok maradva rendesen, és nem csak a magam hibájából kifolyólag,de nem fogok emiatt egyhelyben trappolni és vissza felé mutogatni.
Az is tény, hogy ilyenkor amikor jönnek ezek a dumák:
"már rég családodnak 2 autónak és egy családi házadnak kéne legyen" akkor szoktam így nézni, hogy most komolyan gondolja vagy sem az illető, mert ez azért nem így működik.
Mindezt úgy írom, hogy tőlem sok mindenki elhuzott és elhagyott már az életben, de az, hogy emiatt föl adjam aki vagyok, azt már nem. Ez nem így működik, és nem leszek szomorú vagy lehangolt, de igyekszem hogy jobb legyen és ne rosszabb. Ennyi.
Egy szülőnek az a dolga, hogy szeresse, és támogassa a gyermekét. Azért azt jó ha tisztázzuk, hogy nem nekik csinálod a gyereket, hanem saját magadnak.
"Ilyenkor már gyereked kéne legyen" Én erre azt szoktam mondani, hogy hadd döntsem már el én, hogy mit szeretnék kezdeni az életemmel, senkinek semmi köze hozzá. Sokan pontosan emiatt a társadalmi nyomás miatt vállalnak gyereket, úgy hogy vagy nincsenek rá felkészülve, vagy alapból alkalmatlanok szülőnek, aminek nagy valószínűséggel válás lesz a vége, vagy az, hogy pokol lesz a gyerek élete.
Elég szomorú, hogy a szüleid ennyire önzők, főleg annak tudatában, hogy komoly problémáid vannak az ismerkedéssel. Ezzel amúgy nem az, hogy nem segítenek, de sokkal jobban rá fogsz feszülni a dolgokra, és még annyira sem fog menni...
Nem tudom hogy érted ezt a "nem volt még kapcsolatom" dolgot, úgy hogy nem is volt nőd vagy csak nem jártál senkivel úgy hogy a szüleid ismerték volna. Lehet hogy attól tartanak a szüleid mint az enyémek az öcsémnél, hogy azért nem volt még "kapcsolata" mert valami gondja van.
Volt is, nem merte elárulni, hogy meleg.
Aztán lássunk csodát, semmi gond nem volt amikor bejelentette hogy a barátjával jönnének együtt.
Ha emiatt nincsen neked sem kapcsolatod, mond meg nekik nyugodtan - akkor békén hagynak majd a lányokkal.
Ha pedig nem vagy meleg akkor is mond meg, hogy nem vagy meleg, ne aggódjanak amiatt, csak még nem sikerült azt a lányt meghódítanod akit szerettél volna. Az sem gond ha elejtegetsz apró megjegyzéseket arról, hogy randid van valakivel, vagy hogy tetszik valaki, csak mondjuk oda sem bagózik még rád. Vagy ha szimplán tartós kapcsolatot nem akarsz, egyszerűen ha jön valami akkor kihasználod akkor mond meg nekik, hoyg egy pár éven belül még nem akarsz ezen változtatni, de nyugodjanak meg, nem akarsz örökké egyedül maradni.
Hát persze, a gyereket mindenki maga dönti el, hogy mikor, de ha szeretne majd gyereket, de mire egy párkapcsolatban eljutnak odáig, hogy lesz gyerek (megfelelő háttér biztosítása, például SAJÁT LAKÁS, és a saját életüket is megváltoztatnák egy gyerekkel), az sok év. És nem tudom, hogy idén talál e magának barátnőt a kérdező, de egyáltalán nem biztos, lehet(!), hogy ahhoz is évek kellenének. És mire utána jön a gyerek(fenti menetrend alapján), nagyjából 35-40 közötti lenne. És ha nem akar nála évekkel fiatalabb barátnőt, akkor addigra már elég kockázatos szülni.
Vagy talán ebbe nem gondoltatok bele, mert hisztiztetek amiatt, hogy ez a norma? Mert ez a normális! Nem közel negyvenévesen kell szülni, és nagyon veszélyes. Sőt, akkora már nem olyan biztos, hogy összejön... Bár vannak kivételek nyilván, TELJESEN lehetséges, hogy két éven belül talál magának egy barátnőt a kérdező, és legyerekeznek az anyjáék házába...persze.
Nem értem miért pontoztak le hogy leírtam aszociális vagyok és ezért nem vagyok szimpatikus lányok/nők számára.
Megfigyeltem hogy a hozzám hasonló férfiak mind egyedül vannak és a közös bennünk hogy 'magunknak valóak' vagyunk, nem vagyunk beszédesek és ez kb minden nő számára visszataszító, mintha bányarémek lennénk.
#19 itt nem a válasz minősége hanem a saját sértettségük alapján pontoznak az emberek.
Ugyanakkor a válaszod nem válasz volt hanem önsajnáltatás. Azért mert te nem teszel semmit, hogy párkapcsolatod legyen ez nem általános igazság mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!