Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szüleimet,...

Miért zavarja a szüleimet, hogy egész nap otthon vagyok?

Figyelt kérdés
Állandóan ezt kell hallgatni, hogy én ki sem teszem a lábamat a házból, mikor voltam kint utoljára, bent poshadok egész nap, miért nem megyek el valahova, ennyi idősen ők nem a szobában rohadtak egész nap, ide mentek meg oda mentek stb., stb. Mindezt úgy, hogy ők dolgoznak egész nap, tehát napközben nincsenek is otthon, hogy bármiben is ténylegesen zavarjam őket. Az otthoni teendőkből is kiveszem részem, megcsinálom a házimunkát stb., tehát arra sem lehet panaszuk, hogy nem csinálok otthon semmit. Szimplán csak nem megyek sehova, azt meg nem tudom miért bánják.
2020. jún. 13. 16:51
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
17-es Igen, kb. én is így vagyok vele, hogy egyedül nem érzem jól magam. Ráadásul ez nem is egy olyan hely, ahol egyáltalán vannak emberek vagy szokás bármit is csinálni. Úgy értem, hogy egy nagyobb városban lehet az is program valakinek, hogy elmész mondjuk sétálni egyet, közben megiszol egy kávét, kiülsz egy parkba stb., de nálunk max. elténferegsz az utcákban, ahol egy lélek sincsen és ennyi. Amúgy hozzánk sem jöhetett át senki, mondjuk én mehettem volna bárhová, csak nem nagyon volt hova.
2020. jún. 13. 18:29
 22/34 A kérdező kommentje:
19-es Változtatnék rajta, de nem látok rá lehetőséget. A szüleim esetében sem az zavar, hogy szerintük ez nem jó stb., hanem hogy mindezt úgy vágják a fejemhez mintha totál idióta lennék, mindenről csak én tehetnek és ezzel szégyent hoznék rájuk vagy nem is tudom. Ők sem tudnak semmilyen értelmes véleménnyel, kritikával, ötlettel stb. elállni, csak folyton ezt nyomatják, hogy én csak otthon punnyadok, nem csinálok semmit és bezzeg ők...
2020. jún. 13. 18:31
 23/34 A kérdező kommentje:
Egyébként lány vagyok, szerintem egyáltalán nem könnyebb lányként sem.
2020. jún. 13. 18:32
 24/34 anonim ***** válasza:
86%

19-es vagyok:

Én a helyedben a hobbimnak élnék, esetleg abból próbálnék pénzt csinálni, keresni másokat akiknek hasonló a hobbijuk. Pl. bármilyen kézműves tevékenység, könyvklub, film klub, videójáték, stb. Ezekhez keresni facebook csoportokat, ismerkedni, barátkozni, aztán velük eljárni ha van a közelben hasonló affinitású ember.

Ha te is csak punnyadásnak éled meg az "otthonlevést" akkor ezen mindenképp változtass, valahogy fordítsd az előnyödre hogy ennyit lehetsz otthon. Vagy hobbizz, ahogy korábban írtam, vagy önképezd magad, sportolj, tanulj ki dolgokat amik még érdekelnek (manapság az internet világában bármit lehet, pl. én is youtube-ról tanultam meg zenélni meg 3D modellezni).

Ha ilyen 20. századi felfogásuk van, akkor sose fogják megérteni miért vagy ennyit otthon, amíg meg nem mutatod, hogy te az otthon töltött idődben is tudsz pl. pénzt keresni, új dolgokat kitanulni, stb.

2020. jún. 13. 18:41
 25/34 A kérdező kommentje:
Hát a szüleimnek az is semmittevésnek számított, hogy bezárták az egyetemi épületeket és a távoktatás miatt otthonról kellett tanulni... szóval kb. ennyire értékelik az otthontöltött időt. Ugyanúgy szerintük a home office is kamu. Szóval szerintem nem nagyon hatná meg őket, csinálhatnék itthon bármit. Egyébként punnyadásnak élem meg, mert nem érzem magamat hasznosnak és tök egyformák a napok, de ilyenekkel lefoglalom magam, szóval nem csak egy helyben fekszem egész nap.
2020. jún. 13. 21:25
 26/34 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszra pedig inkább nem reagálok.
2020. jún. 13. 21:26
 27/34 anonim ***** válasza:
75%
Akkor egyszerűen gond van a szüleiddel és nem bírnak fejlődni a korral. Ülj le velük beszélgetni, ha nem fogják fel akkor ez van, idiótának lettek nevelve.
2020. jún. 13. 21:31
 28/34 anonim ***** válasza:
98%

Azért,mert ők extrovertáltak.

Nem értik meg,hogy egy introvertált embernek bőven elég a suli/munka,és nem hiányzik még a szabadidejükben is mások társasága.

Amikor fősulis voltam,sosem buliztam,nem jártam sehová.Nem éreztem hiányát soha.Sőt nem értettem mi a jó ebben.

Inkább játszottam vagy sorozatokat néztem.

Nekem ez a kikapcsolódás,nem az,hogy jönni-menni céltalanul ide-oda.

2020. jún. 13. 23:28
 29/34 anonim ***** válasza:
Ja bocs, nem tudtam, hogy próbáltál munkát keresni.
2020. jún. 14. 05:33
 30/34 anonim ***** válasza:
0%

Ja, hogy baj, ha megmondják rólad az őszintét, hogy életképtelen vagy? Mit vársz? Simogassuk a buksidat, hogy jaj te megpróbáltad, de az a csúnya munka szándékosan kerül? 😄

Körülöttem minden diák dolgozik, aki AKAR! Neked így jó, hogy ki vagy szolgálva és nem érted a világot, hogy nekik, a rabszolgáidnak ez miért fáj?

2020. jún. 14. 06:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!