Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Hogy mondjam el neki?

Mit tegyek? Hogy mondjam el neki?

Figyelt kérdés
Az utóbbi napokban egy lelki nyomás van rajtam, ami a múlbéli sebeket tépi fel. Tavaj édesanyám rengeteg fájdalmat okozott verbálisan, így a bizalmam is elvesztettem iránta. Bánt a múlt, és lelki fájdalmat okoz. Szeretném ezt édesanyámmal is megosztani, csak nem tudom, hogyan. Az a probléma, hogy ő nem értene meg. Mikor felvetettem neki az ötletet, hogy pazichológusra lenne szükségem, kinevetett. Beszéltem neki a magányfóbiámról, hogy egyedül rosszul érzem magam, és szorongok, ezt sem vette komolyan. Hogyan mondjam el neki? Félek a reakciójától, hogy semmibe veszi a problémámat. Úgy érzem, külső segítségre van szükségem. Ha valaki tud valami tanácsot adni, azt előre megköszönöm.

#lelkiállapot #múlt #Lelkinyomás
2020. jún. 10. 00:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%
Először is csinálj neki valami zöld teát vagy mit (attól lenyugszanak az emberek :D) és nyugodtan üljetek le beszélgessetek először valami másról pl a suliról vagy ilyesmi. Aztán lassan hozd fel a témát valahogy úgy , hogy „anya mondok valamit , de légy szíves hallgass végig. És akkor részletesen elmondod , hogy miért érzed ezt és , hogy ez neked nagyon rossz is , javítani szeretnél ezen az állapoton stb. Ezek után szerintem meg fog érteni , remélem segítettem❤
2020. jún. 10. 00:37
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Egy mást megalázó személy nem fog egy teától szelíddé és megértővé változni.
2020. jún. 10. 01:06
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Úristen nyilván nem úgy értettem , hogy szelíd lesz tőle nem is azt írtam kedves okoskodó #2-s. Azt írtam , hogy NYUGODT lesz és ilyenkor könnyebben meg lehet érteni a másikat... gratulálok , hogy lepontozol.
2020. jún. 10. 01:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy tényleg miért akarod akkor neki elmondani , ha már próbáltad és nem értene meg?
2020. jún. 10. 03:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2020. jún. 10. 06:16
 6/12 A kérdező kommentje:
#1 válaszoló. Köszönöm szépen. Az a baj, hogy a bizalmamat teljesen elvesztettem felé, amikor lelki fájdalmakat okozott. Így nem hiszem, hogy lenne elég erőm egy ilyen mély beszélgetést elkezdeni😕
2020. jún. 10. 07:46
 7/12 A kérdező kommentje:
#5 14
2020. jún. 10. 07:51
 8/12 A kérdező kommentje:
#4 Mert zavar a dolog és úhy érzem, meg lehetne beszélni, csak nem tudjuk egymással megértetni magunkat
2020. jún. 10. 09:19
 9/12 anonim ***** válasza:
50%

Ha nem értene meg, az nem a dolgok megbeszélése. Itt neked kell átlépned ezen és orvoshoz fordulni, ha ezt a szorongást kínzónak érzed. Kár az időt "édes" szüleidre pazarolnod, sajnos csak tovább rontanak a helyzeten.

Hagy ezt a dolgot magad mögött, és próbáld elfogadni, hogy meddő vita lenne. Nem fog egyik napról a másikra menni, mert ilyen nem létezik, de minden nap kicsit jobb lesz.

2020. jún. 13. 08:54
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
Azon gondolkozz el, hogy mi lehet anyukád elutasító viselkedésének az oka. Könnyebb lesz megérteni őt. Fogadd el olyannak amilyen és ne mondj neki olyanokat amiket nem ért vagy nem hisz bennük. YouTube: Szülő és gyermek sorsdöntő találkozása.
2020. jún. 13. 16:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!