Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyakran szoktatok...

Milyen gyakran szoktatok hazudni szüleiteknek?

Figyelt kérdés
Persze ezt inkább a tiniktől kérdem.

2020. jún. 9. 22:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

7-es vagyok:

A lelkivilágomról egyébként sem beszéltem nagyon senkinek sem, mert úgy érzem az rám tartozik és alapjáraton se szeretek nagyon beszélni róla valakinek. Édesanyám halála után teljesen elzárkóztam apámtól és semmit sem mondtam neki arról, hogy éppen milyen kedvem van, akkoriban mondjuk ő az alkoholhoz fordult, de az másik téma. Nem jártam pszichológushoz, senkivel sem beszéltem arról, hogy hogy vagyok vagy bármi, egyszerűen csak átvészeltem egyedül, nehezen. Így utólag szerintem jobb lett volna szakemberhez fordulni, de már mindegy.

Tavaly nyár végén elkezdtem dohányozni, azt sem mondtam el apámnak, nem is kérdezte, mert ő dohányos már évek óta, egyszer sem került szóba. (mielőtt bárki támadna, december óta abbahagytam)

Azt megjegyezném viszont, hogy nekem édesapámmal nem olyan a kapcsolatom, hogy pl tudunk "lelkizni" vagy valami, nem tudom, egyszerűen csak nem beszélünk egymásnak az érzéseinkről stb, de engem ez nem zavar. Teljesen hozzászoktam és nekem ez megfelel.

(mivel tudom, hogy ebbe is bele lehet kötni: apukám nem rossz ember, csak mert az alkoholhoz fordult, de nem szeretnék róla beszélni, mert ez nyilván nem tartozik másra, főleg idegenekre nem)

2020. jún. 10. 01:09
 12/19 anonim ***** válasza:
43%
Öhm 11-es, én vagyok a 7-es válaszoló, nem értem, ez hogyan jött össze
2020. jún. 10. 01:17
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
Tényleg, bocsánat, elnéztem, nem jó ilyen későn választ írni:D 6-os.
2020. jún. 10. 01:18
 14/19 anonim ***** válasza:
69%
Hiába pontoztatok le,akkor se hazudtam soha semmiben a szüleimnek... Pedig 30 éves vagyok.
2020. jún. 10. 02:24
 15/19 anonim ***** válasza:
57%

En se igazan hazudtam. Pedig anyam engem is ovott, cigitol, alkoholtol, drogtol, vedekezes nelkuli szextol vagy verestol, balesettol azaz atlagos valoban veszelyes dolgoktol.

En lehet rosszul eltem meg a tinikoromat, mert lefoglalt uj sportok kiprobalasa, a baratnoim, baratnoknel ott alvas vagy elso egyedul vonatozas/buszozas egyedul baratnohoz ...elso buli, osztalyba/evfolyamon helyes srac, naploiras, versiras, regenyiras konyvtarba jarkalas, biciklizes es nagy setak, nyaralasok a nagyszuloknel. Szoval nem igazan lattam ertelmet a karos anyagok kiprobalasanak. Persze elszivtunk tobben egy cigit, de rossz volt az ize es utana nem is erdekelt. Ezzel zermeszetesen nem dicsekedtunk el otthon. Az alkoholt vissza tudtam utasitani, droghoz kozel nem kerultem. A tiltott banyatoba bemereszkedtunk derekig, na ezt is eltitkoltuk, de hogy uszni se mentunk bele miutan elmagyaraztak veszelyesaz is biztos.

Azt gondolom amit ma a tinik csinalnak, az meg az en idomban az egyetem alatti idore esett. Na ott aztan volt egyejszakas kaland, lereszegedesblabla, de miutan otthon felhivtak a figyelmem ezek veszelyeire nekem volt annyi felelossegerzetem, hogy vagy vigyaztattam magamra valakivel, vagy inkabb en vigyaztam masokra a bulikban. Ovszer alap volt es hat eleg hamar megtanultam a sajat testem hogy mennyit bir es milyen piabol. Masreszt a bulikban pia nelkul is mindig jokedvem volt vagy ha nem akkor a zenetol, tanctol, tarsasagtol az lett.

Ha utaztunk valahova, akkor meg esznel voltunk mindig, szerencsere a barataim is mindig nagyon jofej emberek voltak.

Ne ertsetek felre, nem azt mondom sose hazudtam, de nagyon nem is volt mirol, en siman elmeseltem otthon, hogy hu anyuka megittam ket paleszt es nagyon rosszul voltam, egy csunya csavoval meg simulos tancot is jartunk, de ne aggodj nem csinaltam hulyeseget.

Az izgalmak meg a kulfoldi utak, vadregenyes turak, satrazasok a rengetegben voltak. Ezekrol meg ugyan mit lehetne hazudni?

2020. jún. 10. 13:15
 16/19 anonim ***** válasza:
70%
Én nagyon utálok hazudni, ritkán fordul elő. Igazából nem hazudni szoktam, hanem úgy mondanám hogy nem számolok be mindenről a szüleimnek, amiről tudom, hogy feleslegesen felzaklatná őket. Sajnos az anyukám nagyon stresszelős, állandóan idegeskedik mindenféle jelentéktelen dolgon, és mindenkinek jobb ha nem mondok el neki néhány dolgot, ami megtörtént, de semmi rossz következménye nem lett pl majdnem elüt egy biciklis ( nem jut most eszembe jobb példa ), és mikor a szüleim kérdezik, hogy rendben hazaértem-e, csak annyit mondok, hogy igen. Vagy megkérdezik, hogy mennyit ittam a buliban, és azt mondom, hogy nem olyan sokat (pedig de). Erre nem vagyok büszke egyáltalán, most már nagyjából tudom, hogy mikor van az a pont, amikor abba kell hagynom az ivást.
2020. jún. 10. 16:13
 17/19 anonim ***** válasza:
72%
Milyen érdekes hogy akik nem hazudoznak nyakra-főre,azokat hogy lepontozzák...ebből is látszik,hogy milyen egy hazugságos világban élünk.
2020. jún. 10. 17:35
 18/19 anonim ***** válasza:
87%
Ebből max az látszik, az oldal közönsége frusztrált. Egyáltalán nem reprezentatív a felhasználók viselkedése a "világra". Nehogy emiatt rosszul érezd magad, vagy ilyen, egészségtelenül káros következtetést vonj le!
2020. jún. 10. 19:45
 19/19 anonim ***** válasza:
56%
Igen is léteznek olyanok, akik nem hazudoznak a szüleiknek, attól még, mert itt lepontozzák őket még nem kell, hogy ezt gondold az egész világról
2020. jún. 10. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!