Milyen gyakran szoktatok hazudni szüleiteknek?
Én szerintem olyan nagyon nagy és életbevágó dologban nem hazudtam sosem édesapámnak. Rendkívül megértő és lehet vele viccelődni, de tud tanácsot is adni. A jegyeim nem rosszak, persze néha becsúszik egy-két kettes vagy hármas, de azt is elmondom neki, nem annyira izgatják őt a jegyeim, néha megjegyzi, hogy javíthatnék, de sosem vette el a telefonomat, tiltott el ettől-attól a jegyeim miatt. Szerencsére nagyon jó kapcsolatom van vele és bár nem emlékszem sokra, de édesanyámmal is ilyen volt a kapcsolatom, ő talán egy kicsit szigorúbb volt, de megértő is.
Szerintem az, hogy a ki mennyit és miben hazudik a szüleinek nagyban függ azok elvárásaitól és a szülő-gyerek közti kapcsolatról.
17/L
Az gyakoribb, hogy elhallgatok dolgokat, például bulizással, dohányzással kapcsolatban, vagy nem említek meg egy-két rossz jegyet (az átlagomon úgyis látják, hogy amúgy jó tanuló vagyok).
A lelkiállapotommal kapcsolatban hazudok sokszor, azt mondom jól vagyok, nem sírta, (depressziós vagyok és anorexiás), hogy ettem, stb, mert nem akarom, hogy aggódjanak.
Nagyon sokat hazudtam nekik, meg titkolóztam is.
Anyám mindig azt mondta, hogy neki bármit elmondhatok, de a plafonon volt már attól is, ha valamit nem jól csináltam otthon (nem jó helyen volt a papucsom). Szóval inkább megkíméltem magam még több szorongástól, bár ezzel is eleget tett azért, hogy legyen min dolgoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!