Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezd elhalványulni az...

Miért kezd elhalványulni az apa szerepe a gyermeknevelésben?

Figyelt kérdés

A teljes családokra gondolok. Szinte már általánosnak látom azt, hogy az anya lesz egyben a szigorú, a határokat megszabó és a feltétel nélküli szeretetet adó, engedékeny szülő. Közben pedig az apák lesilányulnak egyszerű pénzkeresőkké, és nem egy szinte teljesen kiesik a családot érintő döntéshozói jogból, és minden az anyán múlik, aki mint abszolút családfő intéz mindent, sőt, idővel a férj egy amolyan megtűrt és lesajnált személlyé alakul át, akinek mindössze anyagi haszna van.

A férfiak nem akarnak részt venni a családi életben, ők akarják a lehető legtöbb felelősséget és terhet átruházni a nőkre, vagy a nők nyomják el a férfiakat?

2020. jún. 8. 21:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ez túl összetett kérdés. Egy férfi többé kevésbé olyan apa lesz, amilyen neki magának jutott. Ha nem volt apja, vagy rossz apakép jutott neki, és nem dolgozott magától aktívan azon hogy ne vigye tovább a negatív mintát, akkor szinte biztos, hogy rossz apa lesz. Egy nőnek ezt fel kéne tudni ismerni, és az ilyen embernek nem szülni gyereket. Úgy kb itt kezdődik a legtöbb probléma, mert a nők is elég ostobák tudnak lenni, és olyan emberekre erőltetik rá az apaszerepet, akikről egy kilométerről meg lehet mondani, hogy egy xar alak.

Minden más a rossz alapokra épített kártyavár. Egy helytelen mintát másoló, inkompentens apa és egy kapcsolatfüggő, buta anya meg a garantált recept egy jó váláshoz. A nőkre pedig ráerőszakolja a társadalom, hogy ha választani kell, akkor ők semmiképp nem hagyhatják magukra a gyereket, így ők megoldják egyedül is, az apa pedig elsomfordál a képből, mert csődöt mondott és nem akar szembesülni azzal, hogy a saját apjává vált.

De ez csak a mérleg rosszabbik oldala. Amióta a nők önállóbbak, szerintem pont hogy pozitív irányba változik a férfiak szerepe, mert nem ATMként szerepelnek a család életében, hanem egyenrangú társként és egy nagyjából jó mintát hozó férfi egy ilyen nővel abszolút stabil és jó családot tud megteremteni. Ez vitathatatlanul látszik a családok között, mert a 90-es évek és a 2000es évek elején szinte teljesen természetes volt a válás és az apák lelépése, én mostanában inkább azt látom, hogy kitolják a gyerek vállalást, de akkor viszont komolyan csinálják, mind a férfiak mind a nők.

2020. jún. 9. 10:52
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
#20 akkor én jelentkezem. Mert nem csak hogy én szereztem be, hanem általában én készítettem a gyerekeimnek a jelmezt. És szinte minden más is rám illik. De ebben az is nagy szerepet játszik, hogy nekem olyan a munkaidő beosztásom, hogy nekem könnyebben megy. Így alakult, de nem bánom. Imádom a gyerekeimet.
2020. jún. 9. 11:10
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a kérdés, mint általában a legtöbb, nem általánosítható. Van sok olyan nő, aki semmit sem enged át a férfinak, mert ő majd jobban tudja, gyorsabban megcsinálja, a férfi nem jól csinálja, stb. Ezek a férfiak érthető módon nem törik magukat egy idő után, és nem is ismerik ki magukat semmiben, mert nem hagyják őket. Ld. hány ilyen kérdés volt most a korona időkben, hogy a férj nem tud bevásárolni, mert nem ismeri fel a sajtot. Persze van olyan férfi is, aki tényleg ennyire béna, bár ott nem értem, miért vállalnak gyereket, ha a férfi maga is gyerek.

Aztán van valóban az a férfi, akit ez az egész nem érdekel, és elvárja, hogy otthon minden tökéletes legyen, mert ő dolgozik. Ha a nő otthon van, akkor ez még valamennyire oké is, de ha a nő is dolgozik, akkor ez már elég gáz. Tőlük lehet hallani azt is, hogy a gyerek a nő dolga, ő max néha játszik vele 10 percet, ha olyan kedve van, aztán ha a gyerek sírni kezd, akkor már kiabálnak is a nőnek, hogy vigye onnan.

Végül van a "normális", ahol mindketten részt vesznek a dolgokban, ebből is van elég, szóval nem lehet mondani, hogy az apa eltűnik, mert van sok család, ahol igenis mindenben részt vesz az apa.

2020. jún. 9. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!