Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezd elhalványulni az...

Miért kezd elhalványulni az apa szerepe a gyermeknevelésben?

Figyelt kérdés

A teljes családokra gondolok. Szinte már általánosnak látom azt, hogy az anya lesz egyben a szigorú, a határokat megszabó és a feltétel nélküli szeretetet adó, engedékeny szülő. Közben pedig az apák lesilányulnak egyszerű pénzkeresőkké, és nem egy szinte teljesen kiesik a családot érintő döntéshozói jogból, és minden az anyán múlik, aki mint abszolút családfő intéz mindent, sőt, idővel a férj egy amolyan megtűrt és lesajnált személlyé alakul át, akinek mindössze anyagi haszna van.

A férfiak nem akarnak részt venni a családi életben, ők akarják a lehető legtöbb felelősséget és terhet átruházni a nőkre, vagy a nők nyomják el a férfiakat?

2020. jún. 8. 21:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
60%
Mert bénák, és lusták, azért, a nőnek meg csinálnia kell, hogy az élet menjen tovább, a férfi meg egyszerű pénzkereső, de a nő nem pénzkereső??mellette meg intézi a gyerekeket, hozza a döntéseket, mert a férfi nem képes erre sem.Na ezért.
2020. jún. 8. 21:13
 2/23 anonim válasza:
11%
Látom megjött 1 feminista xd
2020. jún. 8. 21:14
 3/23 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom, miért úgy írod, hogy "kezd" elhalványulni, mindig halvány volt a szerepük.

Pont a minap láttam face-en egy képet, egyik régi osztálytársnőm tette fel a gyerekéről meg a férjéről, alatta a komment: a két gyerek. Hát ezért. Mert nem az van, hogy anya és apa, a felnőttek, vállaltak gyereket, nem. Anya vállalt gyereket apa mellé.

2020. jún. 8. 21:28
 4/23 anonim ***** válasza:
92%

Előre mondom, hogy nem vagyok feminista, nem akartam egyedül intézni a dolgokat, mégis a saját bőrömön tapasztalom, amiről a kérdező ír.

Ha én nem intézkedem, akkor a dolgok nincsenek intézve (csekkek, ebédbefizetés gyereknek, bármi). Ha nem vásárolok be, (vagy nem adok részletes itinert mit kell venni) nincs bevásárolva.

Ha időre kell valahova menni, jobb, ha én intézem és akkor tuti nem késünk.

Persze, mellette ugyanúgy dolgozom, keresek pénzt.

Már sajnos válófélben vagyunk részben ezért is, mert úgy érzem, a férjem a másik gyerekem.

Hogy miért van ez?

Fogalmam sincs. Talán mi nők az elmúlt generációban nem jól neveljük a fiainkat, tisztelet a kivételnek... tényleg nem tudom.

2020. jún. 8. 21:32
 5/23 anonim ***** válasza:
30%

Férfiként írom.

Azért, mert nincs FÉRFI a család életében. Nem is kell a nőknek a FÉRFI.

Olvasd! https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

Manapság már a legtöbb nő nem engedi, hogy férfiként funkcionálj. Nem szólhatsz bele hová megy tanulni, nem viheted el egy lőtérre, nem zavarhatod el az ecsethajú kaniját az anyjába, és pofon helyet "cihológus" kell a kis lelkének, ha drogozni kezd.

2020. jún. 8. 21:35
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, mert én éppen az ellenkező folyamatot látom. Mikor én voltam kicsi (90-es évek), apa nem sokat foglalkozott velünk, gyerekekkel. Mindig anya jött az óvodába, anya játszott velünk, anya öltöztetett minket reggel, anya kérdezte meg, hogy mit szeretnénk csinálni. Apa sosem ért rá, és nem is volt ez fontos neki. De a többi családnál is így ment, a többi gyerekért is az anyukája ment (esetleg a nagymamája).

Aztán a 2000-es években - nagy korkülönbséggel - született még egy testvérünk. Na, itt apa egész másképp állt hozzá. Sokkal többet foglalkozott vele, mint velünk. De nem csak ő: ekkoriban - anya elmondása szerint - sok más gyerekért is az apukája ment. Tehát a tendencia általános, nem csak az én apukám változott meg.

Ezért én úgy látom, hogy ma sokkal jobban bevonódnak az apukák a család, a gyerekek életébe. Ami szerintem nagyon is jó dolog.

2020. jún. 8. 21:44
 7/23 anonim ***** válasza:
93%
"Manapság már a legtöbb nő nem engedi, hogy férfiként funkcionálj. " Talán azért nem engedi, mert a fogalmaitok pocsékok a férfiként funkcionálásról. Az nem azonos azzal, hogy uralkodsz a környezeteden, dirigálsz, és leszarod ha nem kérnek abból amit éppen eltaláltál. Amúgy az elsőnek sajnos igaza van: Nem a nők szorítják ki a képből a férfiak többségét, hanem a férfiak hárítják a nőkre a számukra kellemetlen feladatokat (saját tapasztalat) Ha a nő nem intézkedik, csinálja, jár utána, öli az energiát a dolgok elvégzésébe, intézésébe, akkor bizony semmi se lesz megcsinálva az esetek többségében. Mivel sok pasi sajnos még mindig azt tartja a saját szerepének, hogy ő majd dirigál, egzecíroztatja a családtagjait, majd ő megmondja milyen lehet a lánya csávója, majd ő megmondja mi tessen a gyereknek, akkor is ha veszélybe sodorja vele,majd ő, majd ő..... És nem esik le hogy a család nem róla szól, hanem mindenkiről, együtt. És amikor a nők belefáradnak ebbe, na akkor kezdik megkerülni a férfiakat. Amikor rájönnek hogy nem segítik őket a pasasok, csak uralkodni akarnak... Mert azt hiszik, hogy elég ha hazaadják a fizetést, utána már annak kell lenni amit ők mondanak ugyebár.
2020. jún. 8. 21:47
 8/23 anonim ***** válasza:
4%
A kérdés lényege szerintem inkább az, hogy miért hiszik a nők, hogy a férfi valóban akarta a gyereket?
2020. jún. 8. 21:49
 9/23 anonim ***** válasza:
88%
drága 8-as, talán mert házasok, és ha nem akarta volna, tett volna érte. kotonról hallottál?
2020. jún. 8. 21:51
 10/23 anonim ***** válasza:
93%
Már váram a nőgyűlölőt, aki a nőt okolja a gyerek létezéséért is... Tipikus pasi, azonnal áttolja na felelősséget.
2020. jún. 8. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!