Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 24 évesen mennyire jogos ha a...

24 évesen mennyire jogos ha a szüleim akarják meghatározni mivel dekoráljam ki a szobámat?

Figyelt kérdés

24 éves srác vagyok, még a szüleimmel élek (és ez nem úgy néz ki hogy a közeljövőben változni fog). Amúgy kiváló a kapcsolatom a szüleimmel, de mindig lehurrognak mikor valami újat találok ki a szobám dekorációját illetően. Most pl. azon kapták fel a vizet hogy Wonder Woman meg Marvel kapitány poszterekkel akarom kidekorálni a szobám, mert nekik a festett tapéta a jó csak, meg apám szerint ne rakosgassak r1ngy0król képeket a falamra meg ne bálványozzak ilyen "riherongyokat" (ő mondta így). Azt még megérteném ha fél méteres pucér nőket akarnék kiplakátolni, de nem értem szuperhős lányokkal mi gond van. Meg azt se nagyon engedik hogy ugyanebben a témakörben (tehát szuperhős csajok) figurákat, szobrokat meg ilyesmiket vásároljak, mondván 24 évesen ne baromságokra költsem a pénzem. Konkrétan azt mondják hogy "értelmesebben is elkölthetném a nehezen megkeresett pénzem mint 70 ezer forintot költeni egy nőnek a szobrára". Viszont én meg ezeket szeretem, ez érdekel, ezt találom jó dekorációnak, nem a sárga tapétát meg a kiscicás naptárat. Szóval nem értem miért szólnak bele, pláne hogy semmi értelmes érvük nincs csak hogy "ne bálványozzak nőket akik amúgy is r13ancok meg ne szórjam a pénzt".

Szóval ezért kérdezném, hogy elvileg felnőtt ember vagyok, de mondjuk az is igaz hogy az ő házukban élek. Szóval ebben a helyzetben kinek van igaza, vagy kinek "jogosabb" a kérése, elvárása? Igazán örülnék ha azzal dekorálhatnám a szobám amivel akarom. Nem értem mi bajuk ilyesmivel és miért nem hagyják rám.

2020. jún. 6. 19:05
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
51%
Azt írtad hamarosan elköltözöl. Akkor miért tennéd tönkre a szoba falát? Nem is értem miért zavar ha a szüleid nem örülnek ennek. Ha úgyis elköltözöl majd kidíszíted a faladat olyanra amilyenre szeretnés. Végülis a szüleid lakásában laksz érthető ha nem akarják ha szamukra érteket nem képviselő szarsagok kerülnének a falra tönkre téve a tapétát. Hogy mire költöd a pénzed meg mi erdekel a te dolgod. De azért kicsit furcsa hogy ennyi idősen 14 évesek dolgai érdekelnek. Szóval valajol apádat is megértem hogy szörnyülködik erre minek pénzt kidobni. Én sem nagyon értem. De tedd azt ha boldoggá tesz csak majd a saját lakasodban.
2020. júl. 31. 13:49
 62/66 anonim ***** válasza:
Bizonyítsd be a szüleidnek, hogy képes vagy felelőségteljes, felnőtt emberhez méltó életre, viselkedésre, vannak céljaid, komoly, valós èletet érintő céljaid és akkor majd lesz beleszólàsod.
2020. júl. 31. 13:52
 63/66 anonim ***** válasza:
53%
Nekem 24 evesen egy kep se volt a szobam falan. Nem ezzel foglalkoztam mert 26 evesen elkoltoztem mar
2020. okt. 28. 10:10
 64/66 anonim ***** válasza:
54%

24 évesen már lassan a 14 éves korodban kirakott posztereket kéne leszedni...de semmi baj vannak ilyenek,sokan 30+osan is ilyeneket csinálnak.

Viszont annyiban igazuk van a szüleidnek hogy:

-értelmesebb dolgokra is költhetnéd (vagy inkább tedd félre)

-klasszikus...de "ez az ő házuk"

Költözz el vagy szokd meg.

Még mielőtt jönne az oltás... egy idős vagyok veled!

2020. okt. 28. 10:24
 65/66 anonim ***** válasza:
65%
Én megengedném és megengedtem. Cserébe mindig kértem valamit, ami segítette a gyerekek önállósodását.
2020. okt. 28. 20:16
 66/66 anonim ***** válasza:

Mindenkinek van érdeklődési köre, senkit sem kell "lekicsinyíteni", mert érdeklik a szuperhősös dolgok vagy a képregények iránt.

Én a helyedben inkább arra gyűjtenék, hogy külön menjek. A saját lakásodban meg senkit sem kell, hogy érdekelje, hogy mivel aggatod tele a szobádat.

25/L

2021. jan. 8. 22:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!