24 évesen mennyire jogos ha a szüleim akarják meghatározni mivel dekoráljam ki a szobámat?
24 éves srác vagyok, még a szüleimmel élek (és ez nem úgy néz ki hogy a közeljövőben változni fog). Amúgy kiváló a kapcsolatom a szüleimmel, de mindig lehurrognak mikor valami újat találok ki a szobám dekorációját illetően. Most pl. azon kapták fel a vizet hogy Wonder Woman meg Marvel kapitány poszterekkel akarom kidekorálni a szobám, mert nekik a festett tapéta a jó csak, meg apám szerint ne rakosgassak r1ngy0król képeket a falamra meg ne bálványozzak ilyen "riherongyokat" (ő mondta így). Azt még megérteném ha fél méteres pucér nőket akarnék kiplakátolni, de nem értem szuperhős lányokkal mi gond van. Meg azt se nagyon engedik hogy ugyanebben a témakörben (tehát szuperhős csajok) figurákat, szobrokat meg ilyesmiket vásároljak, mondván 24 évesen ne baromságokra költsem a pénzem. Konkrétan azt mondják hogy "értelmesebben is elkölthetném a nehezen megkeresett pénzem mint 70 ezer forintot költeni egy nőnek a szobrára". Viszont én meg ezeket szeretem, ez érdekel, ezt találom jó dekorációnak, nem a sárga tapétát meg a kiscicás naptárat. Szóval nem értem miért szólnak bele, pláne hogy semmi értelmes érvük nincs csak hogy "ne bálványozzak nőket akik amúgy is r13ancok meg ne szórjam a pénzt".
Szóval ezért kérdezném, hogy elvileg felnőtt ember vagyok, de mondjuk az is igaz hogy az ő házukban élek. Szóval ebben a helyzetben kinek van igaza, vagy kinek "jogosabb" a kérése, elvárása? Igazán örülnék ha azzal dekorálhatnám a szobám amivel akarom. Nem értem mi bajuk ilyesmivel és miért nem hagyják rám.
Senki sem mondta, hogy a kérdező nem önellátó. A szituáció mindössze annyi, h a szüleinél él. Lehet, hogy ezenkívül teljesen önálló. Magának veszi a kaját, belefizet a rezsibe stb. Ha ez a helyzet, szerintem semmi közük hozzá, hogy mit csinálsz a szobádban.
Ha az a helyzet, hogy eltartanak, fizetik mindened, akkor is szerintem belefér pár poszter alkalomadtán.
Nem a képregényekkel van a legnagyobb baj, hanem hogy mamahotelben lakva 70 ezret szór el luxus dolgokra. Mert egy dísz szobor az, ha valaki még elköltözni sem tudott otthonról. Vajon miért szeretné apuka, ha a gyereknek lenne pénze?
Anyu-apuval lakva meg nem teljesen önálló senki.
Szerintem teljesen rendben van, hogy a saját ízlésed szerint szeretnéd dekorálni a hálószobádat. Ahogy a szuperhősfigura-gyűjtés is érthető. Mindenkinek más a hobbija és a szuperhőstéma sem csak gyerekekre van szabva.
Ha tényleg jó a kapcsolatod a szüleiddel, akkor ülj le apukáddal beszélgetni erről. Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy mi ezeknek a dolgoknak a jelentősége számodra.
Az otthonlakásról, bár tudom, nem volt a kérdés része, de véleményem szerint, ha jól érzed magadat otthon és őket sem zavarja, hogy velük élsz, akkor ez 24 évesen egyáltalán nem gáz. Vannak szülők, akik elvárják, hogy belefizess a lakbérbe, vannak akik nem. Az már teljes mértékben a te dolgod, hogy mire adsz ki pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!