Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy elengedjenek Budapestre a pridera önkénteskedni?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. 2 barátnőmmel mennék. Ők 18 évesek. 170km-re lakunk Budapesttől. Már egy párszor voltam Pesten szülőkkel vagy osztálykiránduláson. Valamelyik nap megkérdeztem, hogy elmehetnék e a két barátnőmmel Pestre, akkor még semmi konkrétat nem mondtam, csak hogy, ha akarnék, elengednének e, és azt mondták, nem. Szerintem 17 évesen elég idős vagyok hozzá, főleg, hogy nem egyedül mennék. A másik probléma pedig az, hogy nem tudják, hogy biszexuális vagyok. Nem is szeretném a közeljövőben elmondani nekik. Lehetne, hogy nem mondom el, hogy a pridera megyek, de a húgom biztos fogja tudni, mikor van, és kiderülne. Erre is kéne ötlet, hogy hogy hitessem el, hogy csak támogatóként megyek. Azt tudják, hogy támogatom a melegeket, meg az egész lmbtq társadalmat (mondjuk a szó jelentését lehet nem, de szoktam beszélni ilyesmiről).

Szóval, hogy vegyem rá őket, hogy elengedjenek? Mit mondjak, miért akarok menni?

Köszönöm szépen, ha válaszolsz!

2020. jún. 6. 18:00
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Részéről az, hogy bármi baj ér. Hogy hazafelé megtalál pár részeg ellentüntető, vagy bárki, de ezeket írtam is. Ahogy azt is, hogy lehet, hogy egy tök jó élménnyel jössz haza. Egyikre sincs garancia. Két év múlva sem lesz. De két év múlva már nem egy 17 éves belátásával bírsz majd, és két év múlva a felelősség is a tiéd. És mégegyszer leírom, ez az én véleményem. És nem az háborít fel, hogy másnak meg más, hanem az erkölcsi képmutatás, ami mögötte van, hogy arctalanul biztat valamire, aztán ha bármi történik, mert te elmentél, mert ő azt mondta, hogy nem lesz semmi gáz, akkor az viszont nem őt érinti. Hogy nem lehet felfogni, amit írok? Még azt sem mondta senki, hogy nincs igaza..
2020. jún. 9. 12:44
 32/33 A kérdező kommentje:

Jó, értem, megértelek. De mondjuk szerintem nem túl sok az esély ilyesmire, hogy megtåmadjanak, vagy ilyesmi, hárman együtt leszünk. Meg az ėletben mindenben van kockåzat. Igaz, hogy nagyobb az esély, hogy az utcán megtámadjanak, mint a házban, dr mondjuk szerintem tėnyleg nagy tömegben megyünk sokáig, max az utazás során leszünk egyedül (akkor is hårman), szóval szerintemnem sok esély, hogy megtåmadnak. De azért kösz, hogy leírtad a vėleményed, és próbálsz védeni.

A pozitív hozzåszólás, a bíztatás pedig nagyon jól esett a sok negatív után, és vėgúlis én még mindig vele értek egyet és szeretnék menni.

2020. jún. 9. 12:55
 33/33 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy menni szeretnél. Én is mentem, 16 éves korom óta aktívan jártam pestre nagyjából 2hetente, 200km-ről, aztán éltem is ott vagy 7 évet. Eleinte nyilván csak úgy, hogy amíg nem volt kellő magabiztosságom és helyismertem, hogy olyan volt velem, akiben megbíztak. Én is haragudtam érte. Életkori sajátosság lehet, lázadás, függetlenedés. És igazad van, hogy valóban kicsi az esély arra, hogy baj legyen. Engednélek is, adott feltételekkel. Lehet, hogy mióta anya vagyok, máshogy élem meg ezeket. De köszi, hogy nem támadsz, és megérted. A szülő is ember. 😄 Nem azért van, jó esetben, hogy szívasson és megkeserítse az életed, hanem érted, és még aggódik is. 😅 Azért remélem, hogy bárhogy alakul, nem lesz rossz neked.
2020. jún. 9. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!