Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy elengedjenek Budapestre a pridera önkénteskedni?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. 2 barátnőmmel mennék. Ők 18 évesek. 170km-re lakunk Budapesttől. Már egy párszor voltam Pesten szülőkkel vagy osztálykiránduláson. Valamelyik nap megkérdeztem, hogy elmehetnék e a két barátnőmmel Pestre, akkor még semmi konkrétat nem mondtam, csak hogy, ha akarnék, elengednének e, és azt mondták, nem. Szerintem 17 évesen elég idős vagyok hozzá, főleg, hogy nem egyedül mennék. A másik probléma pedig az, hogy nem tudják, hogy biszexuális vagyok. Nem is szeretném a közeljövőben elmondani nekik. Lehetne, hogy nem mondom el, hogy a pridera megyek, de a húgom biztos fogja tudni, mikor van, és kiderülne. Erre is kéne ötlet, hogy hogy hitessem el, hogy csak támogatóként megyek. Azt tudják, hogy támogatom a melegeket, meg az egész lmbtq társadalmat (mondjuk a szó jelentését lehet nem, de szoktam beszélni ilyesmiről).

Szóval, hogy vegyem rá őket, hogy elengedjenek? Mit mondjak, miért akarok menni?

Köszönöm szépen, ha válaszolsz!

2020. jún. 6. 18:00
1 2 3 4
 11/33 Savlekotő ***** válasza:
18%
Inkább a tanulással törödj hogy le tudj lépni mert ha már most hazudoznod kell mindenről,kötve hiszem ha kiderül a másságod nem lesz fizikai bántás részükről..
2020. jún. 6. 19:35
 12/33 anonim ***** válasza:
2%

Nincs az az isten amiert elengednelek arra a polgarpukkaszto rendezvenyre.

Mellesleg minek kell oda onkentes? Dolgozzon az akinek kell az egesz felvonulas!

2020. jún. 6. 21:08
 13/33 anonim ***** válasza:
2%

Semmiképpen nem engednélek el ilyen beteges, aberrált őrjöngésre.

Nincs értelmes elfoglaltságod?

2020. jún. 6. 22:53
 14/33 anonim ***** válasza:
4%
Ha nincs veletek igazi felnőtt kísérő, én sem engednélek. A kamasz barátságok nagyon ritkán megbízhatóak. Mi a biztosíték, hogy nem hagynak egyedül? Láttam már gimis lányt Pesten sírni, mert a helyismerettel rendelkező "barátnője" éppen aznap találta meg "élete szerelmét" és elment pasizni. Lényegtelen, milyen rendezvényről van szó, neked nincs Pesti helyismereted. Ha csak néha napján kirándulgattál, akkor nincs. Persze, hogy féltenek! Más lenne, ha kicsit idősebb lennél te és a barátaid is.
2020. jún. 6. 23:46
 15/33 anonim ***** válasza:
87%
Kedves #14! Van GPS vagy térkép!
2020. jún. 7. 10:52
 16/33 A kérdező kommentje:

#15 Igen, egyetértek. Vagyok már annyira érett, mint egy felnőtt (legalábbis ebből a szempontból. Ha egy 40 éves tévedne el Budapesten ugyanannyira tudná megoldani a helyzetet mint én. Utánakérdezek vagy, igen tudom használni a térképet a telefonomban, ezt mondjuk az idősebb korosztályból sokan nem is tudnák. De egyébként is olyan társasággal megyek, akik biztos nem hagynak egyedül. De ha az egyikük mégis lelépne, a másik nem hagyna egyedül.

Ha kicsit idősebb leszek, már nem nagyon lesz beleszólásuk.

2020. jún. 7. 11:17
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem pest a baj, nem is a pride, szerintem legalábbis. Vagyis ezek nekem nem lennének. Sajnos az emberekkel van a gond, akik gyűlölködni, esetleg kötekedni járnak oda. Ettől én is távol szeretném tudni a 17 éves lányomat.
2020. jún. 7. 12:30
 18/33 anonim ***** válasza:
50%
Minden 17 éves ezt mondja. Aztán 30 évesen visszagondolsz a mostani önmagadra és rájössz, mennyire gyerek voltál. A szüleid tudják ezt és nem fognak elengedni. Más normális szülő se engedi el a gyerekét. De az miért nem opció, hogy megkéred őket, kísérjenek fel? Ha csak támogatóként állítod be magad, nagyon vita se lesz.
2020. jún. 7. 18:16
 19/33 A kérdező kommentje:
Nem kísérnének el. 170 km-re lakunk, de mondjuk 20 km-re se kísėrnėnek el.
2020. jún. 7. 18:41
 20/33 anonim ***** válasza:
Ez esetben ki kell bírnod. Menj Pesti egyetemre, legyél kollégista és akkor nagyon sok rendezvényre eljutsz. Minden évben van pride is.
2020. jún. 7. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!