Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy elengedjenek Budapestre a pridera önkénteskedni?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. 2 barátnőmmel mennék. Ők 18 évesek. 170km-re lakunk Budapesttől. Már egy párszor voltam Pesten szülőkkel vagy osztálykiránduláson. Valamelyik nap megkérdeztem, hogy elmehetnék e a két barátnőmmel Pestre, akkor még semmi konkrétat nem mondtam, csak hogy, ha akarnék, elengednének e, és azt mondták, nem. Szerintem 17 évesen elég idős vagyok hozzá, főleg, hogy nem egyedül mennék. A másik probléma pedig az, hogy nem tudják, hogy biszexuális vagyok. Nem is szeretném a közeljövőben elmondani nekik. Lehetne, hogy nem mondom el, hogy a pridera megyek, de a húgom biztos fogja tudni, mikor van, és kiderülne. Erre is kéne ötlet, hogy hogy hitessem el, hogy csak támogatóként megyek. Azt tudják, hogy támogatom a melegeket, meg az egész lmbtq társadalmat (mondjuk a szó jelentését lehet nem, de szoktam beszélni ilyesmiről).

Szóval, hogy vegyem rá őket, hogy elengedjenek? Mit mondjak, miért akarok menni?

Köszönöm szépen, ha válaszolsz!

2020. jún. 6. 18:00
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet nálatok. Ha az én gyerekem menni akarna, mennék vele, de egyedül nincs az az isten, hogy egy 17 éves lányt odaengedjek.
2020. jún. 7. 19:08
 22/33 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell tudniuk róla. Én is 17 voltam, mikor először mentem pridera ráadásul menetkísérőként, te dolgod.
2020. jún. 8. 15:00
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen MÉG nem az ő dolga, azért ne beszélj már hülyeségeket!
2020. jún. 8. 16:28
 24/33 anonim ***** válasza:
69%
Nem nagy cucc, egy délutáni felvonulás, ha utána nem marad Pesten, még csak az estébe se nyúlik. Tele szokott lenni fiatalokkal, családokkal, meg kutyásokkal a Pride. Nem a szigetre megy egy hétre
2020. jún. 8. 16:55
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

17 evesnek semmi keresnivaloja ott. Es ha teged mutattnak majd egy kamera felvetelen a teveben? Mit mondasz?

Engem nem zavar ki mi micsoda, de egy felvonulason barmi lehet veled, amilyen indulatok vannak meg siman johet a konnygaz is.

Nem beszelve arrol, hogy egy 17 eves kislanyra nem figyelnek mint kisero

2020. jún. 8. 23:52
 26/33 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem te még nem voltál felvonuláson

Onnan tudom, hogy akkor tudnád, hogy nincsenek indulatok. Sőt a sötétek(ellentüntetők) több 100 méterre látszanak, hogy ott több rendőr áll 30 ember előtt. Érdemben nem tesznek hozzá. Menetkísérőként se nincs egyedül, se nem olyanok az emberek, hogy ne hallgassanak rá. 17 évesen rám is hallgattak, nem kislány már. És mi van akkor, ha a kamera mutatja? Megjegyzem az m1 híradóban nem szokott benne lenni. Ha nincs valami különleges benne, valószínűleg el fog veszni a tömegben és nem fogják fotózni se. Menetkísérőként pláne.

A kérdezőnek még annyit mondanék, hogy amúgy sima civil felvonóként jobban lehet ám élvezni, mert menetkísérőként nem igazán táncolhatsz meg kereshetsz másik kamiont, amin jobb zene van.

2020. jún. 9. 06:04
 27/33 anonim ***** válasza:
De te mit képzelsz magadról, hogy olyanra biztatsz egy 17 éves lányt, amit a szülei meg mondjuk tök mindegy, hogy milyen okok miatt, de nem engednek? Nem elvi, erkölcsi, satöbbi kérdés ez, neked, de sajnálom, még neki sincs ebben döntési lehetősége. Mondom ezt úgy, hogy én együtt vonulnék a gyerekemmel. De ez a lány nem ismeri pestet, valószínűleg a szülők nem ismerik a barátnőket, messze lakik, és hiába állnak messze, indulatos rohadékok az ellentüntetők, felvonulás után bárkit betalálhatnak, akár poénból is, mondjuk ittasan, vagy hazafelé a vonaton. Igazad van, menjen, de jövőre. Amikor már a felelősség is az övé. Simán lehet, hogy hazamegy egy tök jó élménnyel, de az is lehet, hogy nem. Te viseled a következményeit? Te vállalod a felelősséget? Üljél le most már. Ha lenne gyereked, nem jutna eszedbe azt tanácsolni, hogy megtegye. Úristen!
2020. jún. 9. 09:40
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Én vállalom, mert veled ellentétben tudom mire számíthat.

8 éve járó Pridera, 17 évesen voltam először, voltam menetkísérő, voltam civil, volt hogy nagyobb szerepem volt, úgy hogy utána felismertek és youtubeon azóta is fenn van a videó. Soha nem volt atrocitás. Őszintén. Amit te csinálsz az bolhából elefánt.

Kérdező, még akartam mondani, hogy a vidékieknek sok sok éve csinálnak olyat, hogy fent alhat, aki szeretne, vidéki LMBT szervezeten keresztül.

2020. jún. 9. 11:56
 29/33 anonim ***** válasza:
A te véleményed a tiéd, az enyém meg az enyém. Szerinted én bolhából csinálok elefántot, szerintem meg majd akkor javasoljál egy 17 évesnek olyat, hogy kerülje meg a szüleit ebben, amikor majd az esetleges negatív következményeket is te viseled. További szép napot!
2020. jún. 9. 12:28
 30/33 A kérdező kommentje:
Milyen negatív következmények? Miben más, h most 17 évesn elmegyek, mintha mondjuk 2 ėv múlva mennėk?
2020. jún. 9. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!