Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen egy közös család?

Ilyen egy közös család?

Figyelt kérdés

Páromnak három lánya van 25-27-31 évesek. Nagyjából tíz éve meghalt az édesanyjuk, párom nevelte őket. Persze sokat dolgozott alig volt otthon.

Mi több éve együtt élünk sőt már férj és feleség is vagyunk. Az a problémám hogy legnagyobb lánya mintha megállt volna az idő sokszor

szervezkedik, családi találkozókat beszél meg. Na nem velem hanem az apjával és a testvéreivel egyeztetve. Meg ajándékozáskor is a legnagyobb lány dönt hogy mi legyen véve. Ezek engem meg nem kérdezve történnek. Párom szerint a nagy lány tud mindent. Számomra ez lealacsonyító hogy nem velem beszéli meg a fontos családi eseményeket, nem engem kezel társaként hanem a lányát akinek már saját családja is van. Így nem is tudom közéjük tartozónak érezni magam. Más is érzett már hasonlót? Mit mondjak a páromnak hogy változtasson mert ez nekem így fáj és nagyon zavar?

2020. jún. 2. 17:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
90%
Ezt mond el neki kérdező, amit leírtál. Hogy neked ez így nem oké, és mit javasol, mit tudnátok tenni annak érdekében, hogy ez pozitív irányba változzon. Nem tudom, nekem nem az jön le a kiírásból, h a kérdező pótanyukat akar lenni, hanem csak hogy “emberszámba vegyék” őt is, ill. h a párja az alapvető dolgokat vele, a társàval beszélje meg-ami tök normális igény a kérdező részèről. Egyetértek azzal, h mindenképpen azt kéne tudatosítani mindenkiben (férjedben sem ártana...) hogy te ennek a férfinek a felesége vagy, ami nem egyenlő az anyjukkal, de attól függetlenül a társa vagy és ezt tartsàk tiszteletben. De leginkább a férjednek lenne mit dolgozni ezen, amîg ő nem változtat a hozzáállásán, nem nagyon lesz itt semmi változás. A “kirekesztéssel” vagy “részleges kirekesztéssel” én sem értek egyet, nem jogos egyáltán a lányok viselkedése. Persze fájdalmas egy anyát elveszteni, de ez, mint írod 10 éve volt. Gondolom ők is szeretnék az apjukat boldognak látni, és ha ezt te adod meg neki, akkor ezt el kell fogadniuk. Azt nem kell feltétlenül elvárni, h innentől minden családi esemény veled együtt lesz megszervezve (nem is kell, legyen saját “területük” is) de többségében vonjanak be a családi életükbe, hiszen te is oda tartozol már az apjuk révén.
2020. jún. 2. 18:26
 12/27 anonim ***** válasza:
22%

Én meg megértem, hogy neked ez nem jó, de vagy elfogadod, vagy

Lépsz.

Sajnos változni nem fog a helyzet. A gyerekek már felnőttek.

2020. jún. 2. 18:43
 13/27 anonim ***** válasza:
63%

Nos, mikor az anyukájuk meghalt, nem voltak már kicsik, úgyhogy még oké, hogy nem anyának szólítanak, de azért az, hogy a férjed ennyire nem áll ki érted, hááát... Elgondolkodtató...

Én minden esetre leültetnék mindenkit megbeszélni,hogyan tovább.

2020. jún. 2. 18:52
 14/27 A kérdező kommentje:
Nagyon sokszor beszéltem már párommal erről, komoly vitáink voltak. Annyit kértem először kérdezzen meg, egyeztessen velem, azután beszélje meg a lányaival. Vagy legalább kérdezzen meg mit szólok ha nem is a találkozókhoz mert az nyilván fontos, legalább az időpontját együtt beszéljük meg. Mert lehetséges hogy kettőnknek is pont az lenne a közös szabadnapja. Vagy ha ajándékot kap valamelyik lány, azt is jól esne ha velem választaná ki, mintha a társa lennék. Hiszen az vagyok. A nagylánya lehetséges észre sem veszi hogy ez nekem mennyire rossz, csak teszi amit azelőtt is. Intézkedős típus. De a páromnak már sokszor mondtam hogy ebben a formában nem jó, sokadiknak érzem magam a sorban, mégsem változtat rajta mert gondolom így kényelmesebb. De ha nincs szavam hogyan érezhetném magam a családhoz tartozónak. Fontos dolgokból maradjak ki, csak kövessem az "utasításokat".
2020. jún. 2. 19:55
 15/27 anonim ***** válasza:
73%
Jól érzed, sokadik is vagy. Soha nem kerülhetsz fel a dobogóra, max. negyedik lehetsz.
2020. jún. 2. 19:57
 16/27 anonim ***** válasza:
28%

Értsd meg, akármilyen rosszul is esik, te sosem leszel a család tagja.

Ha saját penzedbol veszel mindegyiknek egy házat arany lánccal,akkor sem.

Ha lehozod a csillagokat az égről akkor sem.

A férjed sem tart család tagnak, csak a második feleség vagy aki gondolom mosol főzöl stb.

2020. jún. 2. 19:59
 17/27 anonim ***** válasza:
25%
Vagy megszoksz,vagy megszöksz.
2020. jún. 2. 20:22
 18/27 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem az nem igaz, hogy sosem leszel a családtagja, csak sosem lehetsz az első. A lányoknak az apjuk a fontos, te a plusz a nő vagy. Az apának is a lányai lesznek hozzá a legközelebb.
2020. jún. 2. 20:35
 19/27 anonim ***** válasza:
16%
Én is úgy gondolom, hogy sosem leszel olyan családtag,amilyen szeretnél lenni. Ők egy család.
2020. jún. 2. 20:42
 20/27 anonim ***** válasza:
88%
Annyira szomorúnak tartom, hogy az embereknek ennyire nehezére esik szeretni valakit, vagy ha nem is szeretni - hisz azt nem lehet kierőszakolni -, csak emberként bánni vele, empátiával fordulni felé.
2020. jún. 2. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!