Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen egy közös család?

Ilyen egy közös család?

Figyelt kérdés

Páromnak három lánya van 25-27-31 évesek. Nagyjából tíz éve meghalt az édesanyjuk, párom nevelte őket. Persze sokat dolgozott alig volt otthon.

Mi több éve együtt élünk sőt már férj és feleség is vagyunk. Az a problémám hogy legnagyobb lánya mintha megállt volna az idő sokszor

szervezkedik, családi találkozókat beszél meg. Na nem velem hanem az apjával és a testvéreivel egyeztetve. Meg ajándékozáskor is a legnagyobb lány dönt hogy mi legyen véve. Ezek engem meg nem kérdezve történnek. Párom szerint a nagy lány tud mindent. Számomra ez lealacsonyító hogy nem velem beszéli meg a fontos családi eseményeket, nem engem kezel társaként hanem a lányát akinek már saját családja is van. Így nem is tudom közéjük tartozónak érezni magam. Más is érzett már hasonlót? Mit mondjak a páromnak hogy változtasson mert ez nekem így fáj és nagyon zavar?

2020. jún. 2. 17:07
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
27%
Te csak bepúposkodtál egy családba és igen, az pont ilyen.
2020. jún. 2. 17:29
 2/27 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem mindenképpen meg kéne beszélned a pároddal és a nagylánnyal is, hogy mit érzel. Tudod, néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
2020. jún. 2. 17:32
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Beszélj a lánnyal, hogy ez neked rosszul esik. A férjednek ez a normális, ebben éltek, te meg alig néhány éve vagy a család része, de amiben a lányoknak te csak az apjuk felesége vagy, de nem az anyjuk, nem a nevelőanyjuk, csak egy nő. Ha fáj, mondd meg a lánynak, de csak mert beházasodtál, egy csapásra egy nagyon összetartó családnak nem te leszel az első gondolata. A férjed részéről no comment, tényleg számításba kellene vegyen, de a lányok részéről érthető.
2020. jún. 2. 17:33
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

Na haragudj, nem bantasbol, de te nem feltetlenul tartozol “ebbe” a csaladba.

Ez nem jelenti azt, hogy a parod nem szeret, vagy nem vagy fontos neki, de el kell fogadnod, hogy a gyerekeinek lehet tobb idore van szukseguk veled kapcsolatban.

En teljesen megertem, hogy nem kezelnek potmamakent, foleg azert, mert amikor az edesanyjuk elhunyt mar a legkisebb is 15 eves volt a nagyobbak meg 17 es 21.. ez mar nem az a helyzet, hogy kisgyerek koruk ota ismernek, veled nottek fel es te is a csalad megszokott tagjava valtal.

Szerintem addig, amig nem ellensegeskednek, meg szurnak ki veled szandekosan, ne legyel ennyire eroszakos.

Egy Anyuka elvesztese (plane ilyen fiatalon) sulyos trauma a gyerekek szamara, es ezt tiszteletben kene tartanod.

2020. jún. 2. 17:50
 5/27 anonim ***** válasza:
44%
Én ezt nem értem komolyan, hogy veszik a bátorságot itt egyesek, hogy “te csak behàzasodtàl, ja tök normàlis reakció...stb”. Nem a kérdező nem “csak” behàzasodott, hanem két felnőtt ember közös életet kezdett, amiben igen, mindenki hozza a kis saját csomagját, de ez messze nem jelenti azt, hogy az egyik fél csak egy megtűrt személy, mert ő “csak beházasodott”. Azért álljon már meg a menet. Amúgy pedig nem, kérdező nem ilyen egy közös család. Mivel a pároddal élsz együtt, neki kellene itt igazából a sarkára állnia, nektek kellene közös nevezőre jutni. Igen a lányok is a család részei, de amíg a férjed mindezt hagyja, sőt részt vesz benne, addig azt gondolom nem sok esélyed van... te ismered a nagylányt, ha úgy érzed szövetségesre találhatsz benne, mond el neki hogy érzel, hátha változtat a viselkedésén és jobban bevon a dolgokba, de alapvetően ez a férjed dolga lenne, azt gondolom... de azt semmiképp nem gondolom, hogy neked másod-harmad-sokadrangúnak kellene lenned a saját házasságodban még akkor sem ha gyerekei vannak a másik félnek....
2020. jún. 2. 17:52
 6/27 anonim ***** válasza:
86%

“ Én ezt nem értem komolyan, hogy veszik a bátorságot itt egyesek, hogy “te csak behàzasodtàl, ja tök normàlis reakció...stb”. Nem a kérdező nem “csak” behàzasodott, hanem két felnőtt ember közös életet kezdett, amiben igen, mindenki hozza a kis saját csomagját, de ez messze nem jelenti azt, hogy az egyik fél csak egy megtűrt személy, mert ő “csak beházasodott”. “

Ne haragudj, de ki mondta azt, hogy a kerdezo csak megturt szemely lehet???

Felesegul ment egy emberhez, akinek (ha jol szamolom a kerdes alapjan) van 3 huszoneves gyereke, na marmost ne is haragudj, de a kerdezo nagy banata az, hogy miert a csaladi osszejoveteleket miert is nem vele szervezi le a lany, miert az apjaval meg a tesoival beszel?! Szerintem nevetseges, ha en ne adj Isten ilyen helyzetben lennek (most vagyok huszoneves), mint a kerdezo mostohagyerekei, en is a “csaladdal” szerveznek talalkozokat, amire termeszetesen apukank felesege is meglenne hivva.

Nekem a kerdezo egy kicsit a “kakan is csomot keres” tipusnak tunik.

2020. jún. 2. 18:07
 7/27 anonim ***** válasza:
41%
4essel teljesen egyetertek.
2020. jún. 2. 18:08
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
5ossel is.
2020. jún. 2. 18:10
 9/27 anonim ***** válasza:
35%
Én a helyedben leülnék a férjeddel és a nagylánnyal beszélni erről a helyzetről. A leírásból nekem egyből az jutott eszembe, hogy a legnagyobb lány nem tudja elfogadni, hogy az apja újraházasodott. Gyanítom, de javíts ki ha tévedek, jóval fiatalabb vagy a férjednél, talán a lánytól lehetsz pár évvel idősebb. Nyilván ezt is nehezen nyeli le és ezt úgy adja a tudtodra, hogy kihagy mindenből. A férjednek kell felállítani az erre vonatkozó szabályt, hogy oké, beszéljünk az ajándékozásról / családi eseményről, akármiről, de csak úgy ha XY is jelen van. Ha nem is fognak rád mostohaanyagként tekinteni, azt el kell érnetek - és ezt közösen a férjeddel kell elérni - hogy az apjuk feleségeként tekintsenek rád. De ehhez a férjed hathatós közreműködése is kell, ne csak a vállát vonogassa ha ezzel a problémával fordulsz hozzá.
2020. jún. 2. 18:12
 10/27 anonim ***** válasza:
77%
Ha figyelmesebben elolvassátok, a kérdezőnek az a baja, hogy nem őt kezeli társként, hanem a lányát. Ezt írta. Persze az előtte lévő tagmondtatot is ki lehet emelni, de itt van a lényeg. Ami semmilyen élethelyzetben nem normális egy házasságban, tök mindegy mi előzte meg és nem érthető meg. És nem, nem kell eltűrni sem, ha ez distresszt okoz a másik félnek. Meg lehet, sőt kell is beszélni, de a kérdező érzései akkor is jogosak.
2020. jún. 2. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!