Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy szülő több napra...

Ha egy szülő több napra egyedül hagyja gyerekeit, tudok kezdeni valamit, mint szomszéd az üggyel?

Figyelt kérdés

Szomszédunkban egy anya lakik 3 gyermekével, viszont az anya több napra egyedül szokta hagyni a gyerekeit, köztük egy 10 éves kislányt. Ha jól tudom a nagyfiú 16 éves, de ő is alig van otthon.

Az anya álatálban a pasijánál alszik, vagy utazgat valamerre, de ez havonta többször előfordul. Momdhatni remdszeresen. Minden gyerek más pasitól van...

mi már többször mondtuk, hogy ez így nem teljesen normális... Nem tudjuk, kihez, mihez fordulhatunk. Aggódunk a gyermekekért. Bármi baleset történhet vagy akármi.

A gyerekek kapnak pénzt, és abból vesznek kaját stb... Gyámhivatal/rendőrség?? kihez lehet fordulni?

Szerintetek ez így normális???

Előre is köszi!

35F

2020. jún. 1. 21:27
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Nem pár napról van szó, rendszeres, szinte hetente. Ha békésen együttélnének, nem menne állandóan az ordibálás, vita, nyilván nem aggódnánk ennyire. De nyilván az anyuka sem hülye, rájönne, hogy mi dobtuk fel őket. A gyerekekkel semmi bajunk nincsen, aranyosak stb., de ez nekünk nonszensz amit csinál állandóan az a nő...
2020. jún. 2. 13:44
 32/44 anonim ***** válasza:
61%
"Kérdező, végül értesíted a helyi családsegítőt? :) Tényleg az lenne a legjobb" - kinek?
2020. jún. 2. 14:35
 33/44 anonim ***** válasza:
75%
" de ez nekünk nonszensz amit csinál állandóan az a nő..." - Kérdező, nem nektek kell megfelelni a helyzetnek, hanem a gyerekeknek...
2020. jún. 2. 14:37
 34/44 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, mielőtt bármilyen hivatalnak szólsz, azért gondold végig, hogy ennek végső soron lehet olyan következménye, hogy a gyerekeket intézetbe viszik.

Ha a gyerekekkel nincs bajod, akkor ne tegyél velük rosszat.

Az anyuka megérdemelne egy kiadós ejnye-bejnyét, de vedd észre, hogy ha azután sem változtat az életvitelén (és ez nagyon valószínű), akkor a gyerekekkel tennél nagyon-nagyon rosszat.

2020. jún. 2. 14:38
 35/44 anonim ***** válasza:
71%
"Nem a legideálisabb család modell, de könyörgöm, 16,14,10 éves gyerekek, pár napot kinírnak. És van már a világon mobiltelefon, Facebook, Whatsapp, Viber, stb." - itt a pont... Kérdező, nem kell viceházmesterkedni...
2020. jún. 2. 15:12
 36/44 anonim ***** válasza:
26%

Ezekszerint van egy nagylany is ott aki tobb mint 16 eves?

Meg amugy a 16 evesre is rabizhato "a gyerekekkel semmi bajunk aranyos 10 es 14 eves.

Megkerdezhetem, hogy honnan tudod hogy mikor ki van otthon? Nem lehet h otthon volt a nagylany pl?

2020. jún. 2. 17:00
 37/44 anonim ***** válasza:
78%

Ne akarj ilyen szinten beleszólni. Komolyan. Legyél olyan szomszed, aki ott van, es segit ha baj van, de ne szolj bele!

Én is 16 voltam amikor anyukam a baratjahoz költözött. Megbeszeltük hogy én maradni szeretnék. Jártam iskolaba volt mit ennem rendben tartottam a lakást. Nekem jó volt igy, meg anyukamnak is. A szomszedok persze kiszúrták. Felnyomtak a gyamhatóságnál. Előtte persze belém akarták beszélni hogy ugye milyen rossz ez nekem. Hiaba mondtam hogy jó nekem így. Aztan persze anyukam hazaköltözött hogy ne legyen baj.

Én nagyon dühös voltam hogy ilyen rosszindulatúan beleszóltak az életünkbe.

Ebből kiindulva mondom hogy ne szólj bele.

2020. jún. 2. 21:40
 38/44 anonim ***** válasza:
68%
"Én nagyon dühös voltam hogy ilyen rosszindulatúan beleszóltak az életünkbe." - teljesen jogosan. A gyerekeket leginkább is a "csak a legjobbat akaró" zacctól kell megvédeni, mert az az igazi elnyomó mindig.
2020. jún. 2. 23:37
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Az anyjukon kívül nincs más rokon akinek lehet szólni? A gyerekekkel kell beszélni, hogy ők ezt hogy élik meg, mennyire teher nekik ellátni a háztartást, az anyjuk hagy nekik kaját, pénzt stb.

Mondjuk engem csak az zavarna ebben az egész szituban, hogy a nagy otthoni oktatásban ezeknek a gyereknek most nagy a szívás, mert nem elég a saját dolgukra odafigyelni, még a testvért is segíteni kell. Ez az iskolának, tanároknak nem tűnik fel?

Meg mondjuk heti 1-2 nap belefér, de ha több időre tűnik el a mutter az már aggódalomra adhat okot.

2020. jún. 3. 09:53
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, hogy hagy nekik pénzt kajára, az már kiderült... és én az első pillanattól ezt mondom (#18), hogy a gyerekeket kell megkérdezni, hogy ez a megoldás mennyire jó nekik, mert ezt ők tudják eldönteni, és nem a szomszéd, meg nem is a törvényhozás.
2020. jún. 3. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!