Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben a helyzetben...

Mit tegyek ebben a helyzetben maradjak vagy menjek? (Családon belüli erőszak, alkoholizmus)

Figyelt kérdés

Sziasztok! (Hosszú lesz)

Nem tudom mit is tehetnék igazán a családi helyzetemben. (Rólam annyit, hogy egy vidéki egyetemen tanulok három éve, a munkahelyem is sokáig odakötött. Hétvégékre jöttem haza vigyázni a kishúgomra, aki ekkor 8 éves volt. Előtte is vigyáztam rá, átlagosan napi 4 órákat.)

A történet ott kezdődik, hogy anyám kb. 4-5 éve alkoholista. Két éve derült ki ez számomra egy otthontartózkodásom alatt, mikor megtaláltam a borosüvegeket. Édesapám világosított fel róla, hogy régóta van ez, csak nem szeretett volna róla beszámolni. Ekkor nagy levegőt vettem és megkérdeztem a rokonokat, hogyan tudnának segíteni. Sehogyan nem vállalták, hisz magunknak kell megoldani. Közben ingáztam az otthonom és az egyetem között, egyre durvábban ivott anyám (sokszor bepisilt és takarítottunk utána.) Mindeközben édesapámnál rákot fedeztek fel, ami tavaly októberben egyetlen hónap alatt elvitte.

Azóta káosz uralkodik itthon. Előtte is természetesen megvolt, bár lehetett némileg kezelni. Édesanyám túlórákat vállal, hogy mire hazaér tudjon inni és ne a munkahelyén tegye. Nagyon megviselte őt is és minket is édesapám halála, azonban nem hajlandó segítséget elfogadni.

Borzalmasan megterhelő hogy heti öt napra, 12 órára rám hagyja a gyermeket és este hét után inni kezd mire hazaér. Munkahelyet válthatna kevesebb munkaórában, kapott álláslehetőséget, de nem hajlandó erre. Jelenleg utolsó éves vagyok és diplomáznék nyugalomban. Azonban ez kibírhatatlan, különféle hallucinációi vannak (lopnak tőle), féregnek, rohadéknak nevez engem és a húgomat is. A reggeli hányását úgy kell korábban felkelve takarítanom.

Kirendelt családvédelmiseket fog kapni hamarosan a 'családom', mivel egy pedagógussal sikerült beszélnem és felmérte nálunk a környezetet. A beszélgetés közben ott tartózkodtam és nyíltan kimondta anyám, hogy a húgom nevelését rám hagyná, mert ő "nem bírja ezt tovább" (soha nem tanul a gyerekkel, főzni nem főz, néha igaz takarít).

Bármennyire is szeretem a húgomat én nem ilyen jövőt szánok magamnak!! Doktori fokozatra készülök mintegy négy éve, nagyon alulról jöttem, egyedül küzdöttem fel magamat. Emlékszem, kórházból kijőve egyedül két táskával, azonnal másnap mentem vissza az egyetemre. Most viszont el akarják venni tőlem ezt a lehetőséget, hogy gyámja legyek egy gyermeknek nulla jövedelemmel és hallgatói jogviszonnyal?! Nem tudom mit kezdjek azzal,hogy ha nevelőszülőkhöz helyeznék a húgomat. (A családom távolabbi része engem homofób okokból megtagadtak, látogatóba sem mehetek. Húgommal nem tudom vállalnák-e ezt a dolgot).

A bűntudatommal küzdök jelenleg, mivel tudom, hogy nagyon hasonló útra kerülnék, ha teljes gyámságot kellene kapnom. Már most is szinte rabszolgaságban élek, szeretnék magamnak minimális boldogságot, de milyen áron?

2020. máj. 26. 19:28
1 2 3
 11/29 Savlekotő ***** válasza:
26%

23 évesen el mész dolgozni,a húgod nem a te gyereked,jó lenne ha a szülők felfognák hogy nem a testvérek dolga a gyerekeiket nevelni ellátni,mert ők képtelenek rá,anyád meg húzza ki a fejét a piás üvegből talán észre térne,apád meg takarítja a hányást de cuki,ahelyett hogy levenné a papucsot végre és elvinné egy addiktológushoz pszichoterapeutához Anyukátokat..

70F

2020. máj. 26. 19:58
 12/29 A kérdező kommentje:

Savlekotő - Édesapám elhunyt tavaly, sajnos már sehová nem tudja ő vinni.

Én próbálom rávenni a pszichoterápiára,de itt kuss a nevem. Nem tudom már milyen szavakkal lehetne egyszerűen, mert élesen elutasítja a "kuruzslókat".

2020. máj. 26. 20:01
 13/29 Savlekotő ***** válasza:
93%

Részvétem, Édesapád miatt,anyád akkor nem akar ebből kijönni hugodat rád hagyná,nem írom le mit gondolok róla,de neki kéne kussolni,hogy még nem hagytad magára. Szedd össze magad tedd magad rendbe lelkileg, később vedd magadhoz a húgodat ha úgy érzed,most a lelki traumák miatt lehet rá vetítenéd a sok rosszat ami benned is felgyűlt,jobb lesz neki most nevelő szülőkkel. Anyádnak meg eszed ágába ne legyen pénzt adni mert kérni fog amint nem jut szeszre..

70F

2020. máj. 26. 20:14
 14/29 anonim ***** válasza:
16%

1.: Fejezd be a sulit!

2.: KUSSOLJ róla, hogy leszbikus vagy!!!

3.: Diploma után irány a sereg vagy a rendőrség! Ott kaphatsz szolgálati lakást, fizut, jövőt, és rendvédelmisként sokkal nagyobb az esélyed, hogy megkapd a gyámságot.

2020. máj. 26. 20:16
 15/29 anonim ***** válasza:
97%
Te jövedelem nélkül sehogy sem kaphatnád meg a gyámságot, ettől nem kell félned. Nevelőszülőkhöz fog kerülni valószínűleg. Szedd össze magad és a doktori után ha lesz munkád, lehet, hogy tudod tovább nevelni. Azt meg ne hagyd, hogy az alkoholista semmirekellő anyád lelki terrorral sakkban tartson, hogy neked kell nevelned a hugodat. Nem a te felelősséged. Ő szülte, egy gyerek nem csak addig szól, amíg minden happy, hanem jobb esetben 18 évig. Semmi joga rád rakni a felelősséget, csak mert neki csak a terpesztés ment. Undorítóan viselkedik...
2020. máj. 26. 20:37
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

14. vagyok.

Leírná valaki, hogy mi a gond a válaszommal? Azaz, miért 0%?

2020. máj. 26. 20:58
 17/29 anonim ***** válasza:
84%
Mert el sem olvastad a kérdést. Doktorit akar (nyilván utána abban dolgozni), nem seregbe menni. Illetve nem akarja a hugát nevelni. Mindennek az ellenkezőjét tanácsoltad...
2020. máj. 26. 21:18
 18/29 anonim ***** válasza:
19%

17.-nek.

A sereg és a rendőrség elenyésző része a fegyveres/harcoló személyzet. SOK doktoris háttérember dolgozik ott, polgári/civil vagy hivatásos állományban.

De doktorival a szolgálatok is felveszik.

A testvéréért pedig felelős, ha már az anyja piás!

2020. máj. 26. 21:34
 19/29 anonim ***** válasza:
89%
És miért kellene titkolni, hogy leszbikus?
2020. máj. 26. 21:51
 20/29 A kérdező kommentje:
Nem véletlen erőltetem a szellemi munkát, mármint tök jó rendvédelem és minden tisztelem az övék, de khm még az ötven kilót is alig érem el, nemhogy a 155 centit.
2020. máj. 26. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!