Az anyukam miert nem tamogatja azt hogy minel tobbet szeretnek tanulni? Felesleges penzkidobasnak tart mindent amiben fejlodni szeretnek, es most szeretnek egy harmadik nyelvbe belekezdeni
Gyerekkoromban tulajdonkeppen nem is foglalkoztak velem, az osszes tabor vagy szakkor szamukra felesleges ostoba dolog, de kb mindenre ezt mondja mindket szulom.
Azota sokat valtoztam, es szeretek uj dolgokba kezdeni, jol tanultam.
Ket nyelvet beszelek, es most onszantambol nekikezdtem a harmadiknak is. Az elobb emlitett ket nyelvbol eleg jol allok, de anya feleslegesnek tartotta az egyiket, meghogy minek mentem szakgimibe (Tancmuveszeti amiben szinten tehetseges voltam) mert semmi ertelme nem volt szakmat szerezni , miert nem mentem nemzetisegi suliba
Mindenhez amihez hozzakezdek lehurrog, de a sikereimmel imad kerkedni. En egy szorgalmas vilaglato lany vagyok es azt gondolom minel tobbet tanulok; nemcsak nyelvet hanem tudomanyt is megismerek, annal tobb ember leszek, jobban megismerem magam es a korulottem levo vilagot
(Hozzatennem ebbol a nyelvbol forditottam es intenziven hasznalom) anya megse latja az osszefuggeseket es a moralis ertekeket. a sokszinuseg pedig csodas dolog!
Egyebkent pedig a tanccal tanulok tovabb, es emellett szeretnem fejleszteni a nyelveket
Kicsit idosebb vagyok, most vegeztem a kozepsuliban de nem tudok majd mindent magamnak fizetni...mas szulo orulne ha a gyereke egy ambiciozus tanulni vagyo ember lenne engem meg hatraltatnak es mikor pedig sikerem van akkor mindenkinek eljatszak hogy mennyire buszkek
(Kozben termeszetesen buta es semmi nem leszek a jovoben se szerintuk)
#12: Sajnos tapasztalatból mondom, nagyon sok kamasznak/fiatal felnőttnek nincs rálátása a család anyagi helyzetére. Ennek persze több oka is lehet. Lehet, hogy nem érdekli és nem foglalkozik vele, amíg valami hátrányt nem szenved. Ők azok, akik ilyenkor megdöbbennek, hogy de hát azt hittem...
Aztán van olyan, akinek azért nincs rálátása, mert mást lát. Mivel a szülők alapból igyekeznek eltitkolni (mert szégyellik, mert fel akarnak vágni, hogy nekik jól megy stb.), ezért a gyerek csak azt látja, hogy mindig minden megvan, ami kell: új tv, telefon, bútor, kütyü, márkás cucc, bármi. Hogy ez esetleg már a hányadik és mekkora hitelből van, azt nem tudja, mert nem kötik az orrára. Aztán mikor már nincs tovább, akkor nem érti, hogy most miért mondják, hogy nincs, hiszen ő mást lát.
Nagyon sok gyerek, még nagy kamaszok is, nem ismerik a pénz értékét. Nem tudják, hogy egy adott összegért mennyit kell dolgozni. Természetesen nem mind ilyen szerencsére, de bőven találkoztam ilyenekkel, sajnos elég gyakori jelenség.
Jelen esetben azt sem tudjuk, hogy a kérdező mióta tanul már folyamatosan. Csak annyit írt, hogy "kicsit idősebb" és most érettségizett. De mihez képest kicsit idősebb? A normál 18-19 év helyett 20-21 évesen végzett, mert 5 éves képzésre járt vagy már ennél is idősebb és kihagyott éveket, amikor ugyanúgy el kellett tartani.
Azért az egyért nem szeretek csak itt olvasgatni, mert nem szeretem az ilyen típusú kérdéseket, ahol nagyon fontos lenne megismerni a másik oldal álláspontját is. Nem szeretek ítélkezni valaki fölött, akit nem ismerek és nem ismerem a tetteinek a hátterét, csak valaki más elmondásából. Még személyes ismerősök esetében sem szoktam tanácsot adni, ha kérnek tőlem, mert simán megmondom, hogy "ne haragudj, de nem ismerem az illetőt, ezért nem tudok róla véleményt mondani". Sajnos mivel én próbálnék objektíven véleményt mondani, tanácsot adni, általában le is pontoznak és nem tartják hasznosnak, amit írok, holott az abszolút jószándék vezérel. Én mindig megoldásra törekszem elsősorban és nem ítélkezésre és radikális ellenlépésekre. Főként nem ostobázok és mérgezőszülőzök le számomra ismeretlen embereket.
Kicsit idősebb=tehát nem tini gyerek aki síránkozik mindenért meg a nagy kamasz lét
19 vagyok
"olyanok amilyenek, tele hibákkal"
Ellentétben a mi tokeletessegunkkel 😅😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!