Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyukam miert nem tamogatja...

Az anyukam miert nem tamogatja azt hogy minel tobbet szeretnek tanulni? Felesleges penzkidobasnak tart mindent amiben fejlodni szeretnek, es most szeretnek egy harmadik nyelvbe belekezdeni

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban tulajdonkeppen nem is foglalkoztak velem, az osszes tabor vagy szakkor szamukra felesleges ostoba dolog, de kb mindenre ezt mondja mindket szulom.

Azota sokat valtoztam, es szeretek uj dolgokba kezdeni, jol tanultam.

Ket nyelvet beszelek, es most onszantambol nekikezdtem a harmadiknak is. Az elobb emlitett ket nyelvbol eleg jol allok, de anya feleslegesnek tartotta az egyiket, meghogy minek mentem szakgimibe (Tancmuveszeti amiben szinten tehetseges voltam) mert semmi ertelme nem volt szakmat szerezni , miert nem mentem nemzetisegi suliba

Mindenhez amihez hozzakezdek lehurrog, de a sikereimmel imad kerkedni. En egy szorgalmas vilaglato lany vagyok es azt gondolom minel tobbet tanulok; nemcsak nyelvet hanem tudomanyt is megismerek, annal tobb ember leszek, jobban megismerem magam es a korulottem levo vilagot

(Hozzatennem ebbol a nyelvbol forditottam es intenziven hasznalom) anya megse latja az osszefuggeseket es a moralis ertekeket. a sokszinuseg pedig csodas dolog!

Egyebkent pedig a tanccal tanulok tovabb, es emellett szeretnem fejleszteni a nyelveket

Kicsit idosebb vagyok, most vegeztem a kozepsuliban de nem tudok majd mindent magamnak fizetni...mas szulo orulne ha a gyereke egy ambiciozus tanulni vagyo ember lenne engem meg hatraltatnak es mikor pedig sikerem van akkor mindenkinek eljatszak hogy mennyire buszkek

(Kozben termeszetesen buta es semmi nem leszek a jovoben se szerintuk)

2020. máj. 22. 21:27
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
A gyk-n nem mindenki ferdit, szerintem ne akard tudni mi megy nalunk valojaban :) nyilvan nem irnam ki a kerdest ha az erdemi kommunikacio hatott volna, vagy ha megtudnam oldani ezt
2020. máj. 22. 23:01
 12/32 anonim ***** válasza:
75%
#9 Szerinted a kérdezőnek nincs objektív rálátása, a szülei anyagi helyzetére? Azt gondolom hogy a kérdező szülei aktív középkorúak, és vannak olyan nyílt családi kapcsolatban, hogy elmondanák a lányuknak hogy erre vagy arra a "hobbidra" nincs keret. Teljesen igazad van abban hogy ez csak az érem egyik fele, de mint mondtam feljebb, sokkal valószínűbb számomra hogy gyakorlatias emberek, akik szerint ezekkel a dolgokkal nem fog tudni boldogulni. Innen jött a csőlátás :)
2020. máj. 22. 23:05
 13/32 anonim ***** válasza:
92%

#12: Sajnos tapasztalatból mondom, nagyon sok kamasznak/fiatal felnőttnek nincs rálátása a család anyagi helyzetére. Ennek persze több oka is lehet. Lehet, hogy nem érdekli és nem foglalkozik vele, amíg valami hátrányt nem szenved. Ők azok, akik ilyenkor megdöbbennek, hogy de hát azt hittem...

Aztán van olyan, akinek azért nincs rálátása, mert mást lát. Mivel a szülők alapból igyekeznek eltitkolni (mert szégyellik, mert fel akarnak vágni, hogy nekik jól megy stb.), ezért a gyerek csak azt látja, hogy mindig minden megvan, ami kell: új tv, telefon, bútor, kütyü, márkás cucc, bármi. Hogy ez esetleg már a hányadik és mekkora hitelből van, azt nem tudja, mert nem kötik az orrára. Aztán mikor már nincs tovább, akkor nem érti, hogy most miért mondják, hogy nincs, hiszen ő mást lát.

Nagyon sok gyerek, még nagy kamaszok is, nem ismerik a pénz értékét. Nem tudják, hogy egy adott összegért mennyit kell dolgozni. Természetesen nem mind ilyen szerencsére, de bőven találkoztam ilyenekkel, sajnos elég gyakori jelenség.

Jelen esetben azt sem tudjuk, hogy a kérdező mióta tanul már folyamatosan. Csak annyit írt, hogy "kicsit idősebb" és most érettségizett. De mihez képest kicsit idősebb? A normál 18-19 év helyett 20-21 évesen végzett, mert 5 éves képzésre járt vagy már ennél is idősebb és kihagyott éveket, amikor ugyanúgy el kellett tartani.

Azért az egyért nem szeretek csak itt olvasgatni, mert nem szeretem az ilyen típusú kérdéseket, ahol nagyon fontos lenne megismerni a másik oldal álláspontját is. Nem szeretek ítélkezni valaki fölött, akit nem ismerek és nem ismerem a tetteinek a hátterét, csak valaki más elmondásából. Még személyes ismerősök esetében sem szoktam tanácsot adni, ha kérnek tőlem, mert simán megmondom, hogy "ne haragudj, de nem ismerem az illetőt, ezért nem tudok róla véleményt mondani". Sajnos mivel én próbálnék objektíven véleményt mondani, tanácsot adni, általában le is pontoznak és nem tartják hasznosnak, amit írok, holott az abszolút jószándék vezérel. Én mindig megoldásra törekszem elsősorban és nem ítélkezésre és radikális ellenlépésekre. Főként nem ostobázok és mérgezőszülőzök le számomra ismeretlen embereket.

2020. máj. 22. 23:33
 14/32 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező: az ember BÁRMIT meg tud oldani, ha akarja.
2020. máj. 22. 23:34
 15/32 A kérdező kommentje:

Kicsit idősebb=tehát nem tini gyerek aki síránkozik mindenért meg a nagy kamasz lét

19 vagyok

2020. máj. 22. 23:41
 16/32 anonim ***** válasza:
87%
#13- Nagyon átjön amit írsz. Látszik hogy törekszel az objektivitásra, és ez tetszik. Maradj ilyen, és ne foglalkozz a lepontozással :) Üdv #12 :)
2020. máj. 22. 23:45
 17/32 anonim ***** válasza:
65%
Én is kíváncsi lennék a másik oldalra, illetve még egy észrevétel: a szüleinket nem válogathatjuk meg, olyanok amilyenek, tele hibákkal. Valószínűleg nem akarnak neked rosszat, ezt majd úgyis felismered pár év múlva.
2020. máj. 23. 00:09
 18/32 anonim ***** válasza:
95%

"olyanok amilyenek, tele hibákkal"

Ellentétben a mi tokeletessegunkkel 😅😅😅

2020. máj. 23. 00:19
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
13 vålaszolo vėlemėnye nekem is tetszik.
2020. máj. 23. 05:55
 20/32 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem az tök jó dolog, hogy tanulni és fejlődni akarsz, nem minden 19 éves építi így magát. Viszont a realitást sem veszítheted el, nem a táncolásból mész majd nyugdíjba, először egy piacképes szakma kellene, hogy biztosítva legyél, és aztán lehet pénzt költeni nyelvtanulásra/táncra. Ami tényleg nagyon fontos, de ez már csak inkább a "költséges hobbi" szint. Én sem örülnék, ha a jövőd biztonságos megalapozása helyett álmokat kergetnél. Nyilván kifizetném, ha tudnám, hogy boldog legyél. De egy szülőnek a gyerek, az örökre szóló felelősség, aztán nagyon szomorú lennék, ha esetleg 30-35 évesen kellene nulláról felépíteni mindent, és kitalálni, hogy mit is tudnál csinálni vagy tanulni még az életben. A nyelvekkel, ha az érdekel, viszont akkor azzal kellene teljes erőbedobással, komolyan foglalkozni. A tánc azért nem egy életbiztosítás. Lehetne inkább az a hobbid, hacsak nem vagy épp kimagasló őstehetség. Nem csak a jelen létezik, így viszont én, de lehet, hogy én vagyok a lelombozó, negatív karakter, nem látok olyan jövőt ami, anyagilag biztosított számodra. Szülőként nem jól élném ezt meg. Még csak lemondanod sem kellene semmiről, csak kicsit áthelyezni a prioritásokat...
2020. máj. 23. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!