Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a család többi...

Mit tegyek ha a család többi tagja nem akar vigyázni a gyerekre?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és a másfél éve élek együtt a párommal, neki van egy 5 és egy 17 éves lánya. Tudom, tudom, korkülönbség, de most nem ez a lényeg. A kislány nem közös gyerek. A vírus miatt elveszítettem a munkahelyem, így itthon vagyok most. Párom dolgozik, a nagyobbik lány itthon tanul, anyósom is velünk lakik, ő nyugdíjas, 65 éves. Mivel nincs ovi itthon van a kicsi lány is. Én jól kijövök vele és szeretem, így én szoktam rá vigyázni. Viszont néha kellene egy-egy nap vagy néhány óra amikor el szeretnék menni itthonról, de ilyenkor egyikük sem akar vigyázni a kislányra amíg a párom haza nem ér. Sőt. Amint a párom kilép a kapun mindenki azonnal bemegy a szobájába és becsukja az ajtót. Nem hinném hogy miattam mert ezelőtt nem csinálták ezt. Pl el szeretnék menni mostmár találkozni a barátnőmmel, de egyikük sem akarja addig átvenni a felügyeletet. Anyósom azt mondja ő már nem tus szaladni utána, a nővére azt mondja tanul, igaz mindig délután kel mert hajnalig telefonál meg filmeket néz. Tényleg nem teher mert szeretem, ezt vállaltam, de amióta nincs ovi ez megy és én mostmár szeretnék kimozdulni. Az anyuka a kislányt nem akarja oviba engedni mert fél, de ő is csak hétvégén tudna rá vigyázni.

2020. máj. 21. 19:08
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
79%

21 évesen azért lehetne több eszed már, minthogy beköltözz ingyen cselédnek meg bébiszitternek anyósékhoz. Sokkal jobb pasit kaphatnál ennél.

21 évesen buliznod kéne, barátnőzni meg egyetemre járni vagy dolgozni. Nem más pereputtyàra vigyázni meg egy vadidegen család után takarítani. Szerintem sürgősen keress egy olyan állást, amivel szállás is jár, mert ez minden, csak nem élet. Apuka igen erősen kihasznál téged meg a pereputtya is. Szerinted ha elmész dolgozni, akkor nyáron ki fog vigyázni a gyerekre? Pont, hogy nem fognak elengedni dolgozni, mert nyárra is kell a bébiszitter...

2020. máj. 22. 09:52
 32/36 babyboom567 ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező!

Nagyon egyszerű,napközben csinálj önéletrajzokat,ha van nyomtatótok, nyomtasd ki, vacsora közben meg mondd meg,hogy holnap nem érsz rá,mert mész munkát keresni,egész nap nem leszel itthon.(gondolom ez nem hazugság,mert különben is kell munkát keresned)

Másnap meg felöltözöl és elmész.

2020. máj. 22. 12:38
 33/36 babyboom567 ***** válasza:
100%
A másik, ha a saját anyja nem engedi óvodába, akkor vigyázzon ő rá.
2020. máj. 22. 12:43
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Ne az anyuka ugasson már abba, hogy mehet-e oviba, ha még csak vele sem él az 5 éves lánya. Az arcába is röhögnék, amikor megpróbálná beosztani az időmet, meg dönteni a sorsomról a fejem felett. Foglalkozzon ő otthon a saját gyerekével, te meg menj vissza dolgozni. De a nagylány és anyós innentől ennyit kapna vissza tőlem is, mint amit most adott.
2020. máj. 22. 13:24
 35/36 anonim ***** válasza:

Mit reagált a párod, mikor jelezted neki, hogy a kedves rokonai nem segítenek vigyázni a kislányra?

Mindeképp kezdj el tanulni és munkát keresni (muszáj elkezdened mert nagy a verseny), szólj erről a családnak is.

Szerintem 70f-nek igaza van, ha helyedben lennék biztosan dobbantanék ebből a kapcsolatból. Mindenesetre bármikor lehet pár órás programod, nem te vagy a kislányért felelős, csak szólj nap elején mindenkinek, hogy dolgod lesz, meg amikor elindulsz, a többit meg ők megoldják.

2020. máj. 23. 14:55
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy ha a kislány nem az anyjával él (ezek szerint), akkor miért az anyja dönti el, hogy mehet-e oviba?? Ő aki csak hétvégén van vele, mondja meg, hogy TI nem vihetitek oviba hétköznap? Tipikus más f...ával a csalánt kategória, csak az nem világos, hogy a párod miért nem hajtotta még el a francba.
2020. máj. 23. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!