Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a család többi...

Mit tegyek ha a család többi tagja nem akar vigyázni a gyerekre?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és a másfél éve élek együtt a párommal, neki van egy 5 és egy 17 éves lánya. Tudom, tudom, korkülönbség, de most nem ez a lényeg. A kislány nem közös gyerek. A vírus miatt elveszítettem a munkahelyem, így itthon vagyok most. Párom dolgozik, a nagyobbik lány itthon tanul, anyósom is velünk lakik, ő nyugdíjas, 65 éves. Mivel nincs ovi itthon van a kicsi lány is. Én jól kijövök vele és szeretem, így én szoktam rá vigyázni. Viszont néha kellene egy-egy nap vagy néhány óra amikor el szeretnék menni itthonról, de ilyenkor egyikük sem akar vigyázni a kislányra amíg a párom haza nem ér. Sőt. Amint a párom kilép a kapun mindenki azonnal bemegy a szobájába és becsukja az ajtót. Nem hinném hogy miattam mert ezelőtt nem csinálták ezt. Pl el szeretnék menni mostmár találkozni a barátnőmmel, de egyikük sem akarja addig átvenni a felügyeletet. Anyósom azt mondja ő már nem tus szaladni utána, a nővére azt mondja tanul, igaz mindig délután kel mert hajnalig telefonál meg filmeket néz. Tényleg nem teher mert szeretem, ezt vállaltam, de amióta nincs ovi ez megy és én mostmár szeretnék kimozdulni. Az anyuka a kislányt nem akarja oviba engedni mert fél, de ő is csak hétvégén tudna rá vigyázni.

2020. máj. 21. 19:08
1 2 3 4
 21/36 Savlekotő ***** válasza:
86%

Előző a kislány konkrétan csak egy ingyen csősz ingyen micsoda apukának,szépen írva. És nem látja hogy a a családban mindenki rá hárítja apuka meg csinált gyerekét ő egy fél órára nem mehet ki az ajtón a saját dolgában pedig van apja anyja nővére nagyanyja annak a gyereknek. De biztos jobb 21 évesen így létezni cserébe egy ágyért tetőért,biztos jobb is mint a jehovásokkal. Szerintem Kedves utolsó válaszoló,be se kellett volna költöznie 21 évesen anyukával élő két gyerekes apukához. Nem pasikhoz kell otthonról menekülni abból jól nem sül ki. A rózsaszín tank a szeme előtt van nem lát tőle tisztán a szituációt. Amit majd később fog k vára meg bánni hogy el baxta a fiatalságát erre.

70F

2020. máj. 21. 22:32
 22/36 anonim ***** válasza:
92%
De miért nem szólsz a párodnak? Ezt neki kéne megoldania.
2020. máj. 21. 23:13
 23/36 anonim ***** válasza:
90%
Akinek nem inge... De miért kell abba belekötni, hogy van az a kisebb korkülönbség a két ember között? Nem is olyan vészes, durvább lenne, ha a pasas 45-50 lenne. Ha a kérdező jelenleg úgy érzi, hogy szerelmes és boldog ebben a családban ennek a problémának az ellenére is, akkor kik vagyunk mi, hogy beleszóljunk és kéretlenül elmondjuk a véleményünket, amire külön írta is, hogy nem fontos a kérdés szempontjából? Ha nem a kérdező miatt ment szét a hapsi a ex-feleségével, akkor pláne tartsa már meg mindenki a véleményét magának. Itt az lenne a fontos, hogy van egy tinilány, aki valószínűleg semmit nem tanul, csak telózik meg filmezik, és a "Tanulok" kártyát kihasználva inkább fekszik egész nap és a haverjaival csetel. A nagyi meg úgy lehet vele, hogy nagyszülőként nem ő fog játszani a kisunokával. Egyébként tök jó, hogy a kérdező ennek ellenére is szívesen foglalkozik a kislánnyal, pedig ő az, akinek ez legkevésbé a dolga lenne az említett emberek közül. Kérdező: Ahogy írták már páran, egyszerűen szervezd meg a programot a barátnőddel, és indulás előtt szólj, hogy elmentél, majd jössz ekkor meg ekkor. Ha meg mondjuk lennének olyan tapintatlanok, hogy utánad szólnak, hogy akkor mi lesz a kislánnyal, mondd meg, hogy nem a dadusa vagy, és hárman vagytok egész nap otthon, eddig ebből ketten a feneküket meresztették, és neked vannak barátaid, akikkel szeretnél találkozni. :)
2020. máj. 21. 23:13
 24/36 anonim ***** válasza:
61%

21es. 21 èvesen nagyon sok mindent nem tud mèg egy fiatal, hiànyzik az az èlettapasztalat ami pl önnek màr megvan, màskènt làt èrez dolgokat. Gondolom azèrt is jött ide kiirni ezt a kèrdèst.

De mèg mindig nem èrtem ezèrt mièrt kellene alberletbe menekülnie munkanelkülikènt pl130 ezerèrt.

Nem ütik, nem verik nem bàntjàk

... a pàrjàval szeretik elvileg egymàst. Van ennèl rosszabb is mint hogy a pàrja gyerekère kell vigyàznia amig nincs ovi.

Szóval èrtem èn, hogy kihasznàlàs megy maxon egy ideje de azèrt ez nem vàló ok. Leülnek megbeszèlik.

2020. máj. 21. 23:16
 25/36 anonim ***** válasza:
59%
Persze, hogy van ennél rosszabb. De akkor ne itt sírjon, hanem ha annyira felnőtt, akkor intézze el, rendezze le a párjával, az anyósával, a gyerek anyjával. Ilyenkor én azt érzem, hogy nem mer szólni, mert elnyomják. Aki nem áll ki magáért, az ne siránkozzon. Kemény szavak, én tudom. Rohadt sok caron mentem át életemben, de soha nem másoknak sírtam-ríttam, panaszkodtam, hanem igyekeztem megoldani a problémámat és mindig, minden esetben kiálltam MAGAMÉRT. Csak ennyit kéne tennie, de arról nem írt, hogy mit tett már eddig az ügy érdekében. Én ebből azt szűrtem le, hogy semmit, csak némán tűri. Ami nekem nem gond! Csak akkor ne panaszkodjon. A saját életét mindenki maga tudja megoldani, HA akarja.
2020. máj. 21. 23:24
 26/36 Savlekotő ***** válasza:
81%

Erről téptem a szám hogy a szar otthoni dolog elől nem pasihoz kell becuccolni mert itt az eredménye.. 21 évesen egy gyereket sóztak rá akinek van anyja apja nagyanyja Nővére érdekes mind leszarja kivéve az akinek köze nincs hozzá,de neki egy óra se jár hogy egy barátnővel találkozzon,mert ott a gyerek,amíg meg dolgozott a kérdező a gyerek magában volt? Az anyja is csak hétvégén ér a saját gyerekére? Eltudom képzelni mi mehet itt,mert naponta látok ilyen senkinek nem kellő dudva ként felnövő gyerekeket,itt több seb is vérzik. De a kapcsolata a pasival lehet hogy cuki,de hogy kommunikálni nem tudnak az fix,különben megbeszélnék és nem a gyakorin kéne szerencsétlennek kérdezni...

70F

2020. máj. 21. 23:25
 27/36 anonim ***** válasza:
75%

Ez az oldal pont arra van, hogy ha valakinek segítség kell valamilyen dologgal kapcsolatban, akkor névtelenül is feltehet egy kérdést és talán pont a válaszokból kapja meg azt az indítólöketet, amire szüksége van. ;)

Simán el tudom képzelni, hogy amúgy jó kapcsolat van köztük, de az ember képes olyan önző és tapintatlan lenni, hogy sokszor saját magát sem veszi észre. Sok esetben elég, ha rájuk szólsz és észhez kapnak, de ez a jobb variáció. Ha a kérdező még nem tette meg, érdemes megpróbálni.

2020. máj. 21. 23:34
 28/36 anonim ***** válasza:
97%
Gondolom ezt is te írtad ki: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap.. Szóval nem csak annyi a gond, hogy nagymama nem vigyáz rá, de mindenbe bele is szól ráadásul nincs hova mennie, tehát véglegesen maradni fog. Gondold végig, hogy megéri -e ez neked, mert sok az olyan tényező ami arra utal, hogy egyrészt erősen kihasználnak, másrészt a kapcsolatnak vagy vége lesz vagy belerokkansz. Kemény dolog volt amiben felnőttél, gondolom azért nem látod mennyire gáz ez is. Kívülről nézve ami elől elmenekültél annál ez alig jobb (vagy máshogy borzalom, ahogy vesszük). Szóval szerintem sürgősen keress egy olyan melót amivel szállás is jár és lépj le. Először építsd fel magad, próbálj kigyógyulni a gyerekkori traumákból és csak utána gondolkozz a párkapcsolaton. Akkor kisebb eséllyel fog előfordulni, hogy pár kedves szóért és törődésért cserébe ingyen cseléd leszel.
2020. máj. 21. 23:44
 29/36 anonim ***** válasza:
74%
21es. Az ember azt gondolnà ennyi idôsen kicsit több tolerancia, bele èrzô kèpessèg, segítô szàndèk jàr màr azèrt a korral.
2020. máj. 22. 00:16
 30/36 anonim ***** válasza:
76%

De miért te vigyázol másnak a gyerekére,állandó,csicska jeleggel,kötelezően ? Ott van az anyja meg az apja .Tudod ki szenvedne ezzel a semmirekellő pereputtyal ..

21 évesen ilyen életre vágysz ??

2020. máj. 22. 03:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!