Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a család többi...

Mit tegyek ha a család többi tagja nem akar vigyázni a gyerekre?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és a másfél éve élek együtt a párommal, neki van egy 5 és egy 17 éves lánya. Tudom, tudom, korkülönbség, de most nem ez a lényeg. A kislány nem közös gyerek. A vírus miatt elveszítettem a munkahelyem, így itthon vagyok most. Párom dolgozik, a nagyobbik lány itthon tanul, anyósom is velünk lakik, ő nyugdíjas, 65 éves. Mivel nincs ovi itthon van a kicsi lány is. Én jól kijövök vele és szeretem, így én szoktam rá vigyázni. Viszont néha kellene egy-egy nap vagy néhány óra amikor el szeretnék menni itthonról, de ilyenkor egyikük sem akar vigyázni a kislányra amíg a párom haza nem ér. Sőt. Amint a párom kilép a kapun mindenki azonnal bemegy a szobájába és becsukja az ajtót. Nem hinném hogy miattam mert ezelőtt nem csinálták ezt. Pl el szeretnék menni mostmár találkozni a barátnőmmel, de egyikük sem akarja addig átvenni a felügyeletet. Anyósom azt mondja ő már nem tus szaladni utána, a nővére azt mondja tanul, igaz mindig délután kel mert hajnalig telefonál meg filmeket néz. Tényleg nem teher mert szeretem, ezt vállaltam, de amióta nincs ovi ez megy és én mostmár szeretnék kimozdulni. Az anyuka a kislányt nem akarja oviba engedni mert fél, de ő is csak hétvégén tudna rá vigyázni.

2020. máj. 21. 19:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
90%

Tehát a vér szerinti rokonai bsznak rá, de tőled, akinek nem is a lánya, elvárás, hogy állandóan pesztráld? Ne viccelj már, ne légy hülye. És ha dolgoznál, mi lenne??

Igaza van az 1. és a 3. válaszolónak is. Beszólsz a mamának, hogy programod van, elmentél, majd egyszer jössz. Aztán becsukod magad mögött az ajtót. Senkinek semmi beleszólása.

2020. máj. 21. 20:16
 12/36 A kérdező kommentje:
#10 tudom hogy nagy a korkülönbség, de oda is írtam, hogy nem ez a lényeg. Semmi köze a kérdéshez. De nagyonis jól elvagyunk és sem kívül, sem belül nem annyi amennyi. Imádom a kislányát és nincs probléma a kapcsolatunkban, a családja sem bánt engem, egyedül a kislányra nem akarnak vigyázni ami számomra gond.
2020. máj. 21. 20:26
 13/36 anonim ***** válasza:
84%
Miért nem beszéld meg az apjával a helyzetet? Amúgy értem én, hogy nem akarsz konfrontálódni egy kamasz lánnyal meg egy idős asszonnyal de hidd el hosszú távon ez nem élet. Ez a kapcsolatotok rovására fog menni. Vagy beszéld meg vele hogy NEM a te gyereked, nem vagy köteles rá vigyázni bármennyire is szerete, oldja meg meg az apja a kicsi felügyeletét. Hidd el, nem lesz nyugott életetek ebben a helyzetben soha!
2020. máj. 21. 20:36
 14/36 Savlekotő ***** válasza:
88%

De ez a lényeg ő család apa te tojás héjat épp hogy ledobtad, totál más kor,totál más minden,te szórakozni akarsz barátnőzni,amit egy normális húszon éves akar,de ehelyett más porontyát pesztrálod,a saját családja meg tojik rá,hárítja rád,még egy estét órát sem óhajtják felügyelni a kicsit,70 vagyok tudok szaladni ha kell anyósod 65 nem akar vele bajlódni ennyi,ezek is csak meg lettek csinálva nőnek majd mint a dudva. Kettesben hogy tudtak itt lenni? Amint a párod a meglett két gyerekes családapa kiteszi a lábát mindenki eltűnik magára csukva az ajtókat hogy ne is lássanak te meg old meg a kis gyerekkel.. Ébredj már fel királylány a csipkerózsika álomból.

70F

2020. máj. 21. 20:37
 15/36 anonim ***** válasza:
80%
Abban igaza van az előttem íróknak, hogy ez nem a te felelősséged! És az se hogy te vitatkozz ezen az anyóssal vagy a nagylánnyal. Szimplán mond meg a párodnak hogy ma én megyek és csajos napot tartok a barátnőimmel, a kislány felügyeletét oldja meg máshogy. Amúgy ha jól olvastam annak a gyereknek van anyja, nagymamamája, nővére és mégis te vagy az ügyeletes idióta? Gondolom dolgozni nem dolgozol, a sugardaddy pénzzel és nem mondhatsz nemet mert akkor kiesnél a pixisből. Más magyarázatot nem tudok elképzelni miért is hagyod magad kihasználni
2020. máj. 21. 21:27
 16/36 A kérdező kommentje:
#15 Ha olvastad volna amit írtam tudnád hogy én ideáig is dolgoztam, csak a vírus miatt vesztettem el a munkahelyem. Jelenleg munkanélkülin vagyok és szeretnék újra munkába állni. Ne haragudj de eléggé mocskos és alpári hogy beállítasz egy pénzéhes nőnek akit tartanak bizonyos szolgáltatásokért cserébe. A párom egyáltalán nem egy öregember, 35 éves és kikérem magamnak, hogy egy sugardaddy. 18 évesen léptem otthonról mert a szüleim Jehova Tanúi és én azóta dolgoztam és fenmtartottam magam önállóan. Nem azért nem dolgozok mert a párom mindent alámrak, ez egy átmeneti állapot. Én szeretem és ő is engem de olyan jó hogy már egyből erre tudsz rátámadni ami a kérdés szempontjából lényegtelen, hogy hány éves a párom.
2020. máj. 21. 21:36
 17/36 anonim ***** válasza:
87%

Nem tűnt még fel, hogy ingyen szitternek tartanak? Plusz még tudsz nyújtani egyéb szolgáltatásokat is apának. Nem sok önbecsülésed lehet, de van viszont helyette szép masszív apakomplexusod.

Mondjuk a helyedben szépen keresnék munkát, elmennék dolgozni és meg van oldva. Csak az gondolom nem olyan kényelmes, mintha csak a lóvét hordják alád.

2020. máj. 21. 21:37
 18/36 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj, azt hittem idősebb a párod, amúgy jó fiatalon lett akkor apuka. De mindenesetre a többi amit írtam akkor is áll, ne hagyd magad!
2020. máj. 21. 21:38
 19/36 Savlekotő ***** válasza:
98%

Csak egy kérdés míg dolgoztál ki foglalkozott a gyerekkel? Szerencsétlen gyerek.. Te meg ne pasihoz fuss a jehovák elől,én helyedbe kiállnék magamért mert nem állapot hogy egy órára nem mehetsz onnan a magad dolgára,mi lesz ha mész dolgozni vitetik veled az ötévest hogy old meg senkinek sem kell a nyűg,Anyuka apuka nagymama, tesó van a képletben,ennek ellenére te nem mehetsz el egy órára se a számodra vadidegen gyerek végett? Én elmennék albérletbe, lakhatásért ingyen cseléd babacsősz lettél? Mert tényleg így néz ki...

70F

2020. máj. 21. 21:45
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

" Én elmennék albérletbe, lakhatásért ingyen cseléd babacsősz lettèl?"

No ez egy igazàn jó tanàcs munkanèlkülinek ilyen albèrlet àrak mellett.

Szerintem meg üljetek le a pàroddal ès mondd el kerek perec a helyzetet, talàljon ki valamit, oldja meg a helyzetet talàn vonja bele a gyerek anyjàt is. Ha elmèsz dolgozni amugy is kènytelen lesz.

2020. máj. 21. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!